Acasa InternationalGeopolitica România nu a primit încă acceptul Ucrainei pentru efectuarea măsurătorilor pe Bîstroe

România nu a primit încă acceptul Ucrainei pentru efectuarea măsurătorilor pe Bîstroe

scris de Misu Andrei
80 Afisari

Premierul susține că nu a primit nicio actualizare în ceea ce privește acceptul Ucrainei pentru efectuarea de măsurători pe canalul Bîstroe. Nicolae Ciucă a precizat că România va discuta cu partea ucraineană, în cazul în care aceasta nu își dă acordul.

„A fost o întâlnire tripartită, a fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoare. Acum, astăzi, înainte să fii plecat de la Guvern nu aveam date despre această probare. În funcție de când va veni aceasta, echipele vor merge în teren. Dacă nu, se va discuta cu partea ucraineană” a precizat premierul, la finalul vizitei în județul Călărași.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat marți, 14 martie, că România așteaptă în continuare acordul scris al părţii ucrainene pentru a putea finaliza măsurătorile de pe Canalul Bîstroe.

„Nu am deocamdată acceptul, confirmarea scrisă a părţii ucrainene de a intra pe Chilia şi pe Bâstroe pentru a face toate măsurătorile, a spus ministrul Tanczos Barna, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, echipamentele pentru măsurători sunt pregătite și așteaptă acordul părții ucrainene.

„Am vorbit, zilele trecute, cu domnul ministru Grindeanu (Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor -n.r.), navele, echipajele sunt pregătite. Trebuie să vină şi acordul scris, aşa cum a promis partea ucraineană, ca să putem face măsurătorile, care ne vor arăta exact situaţia de pe canal, inclusiv cea a pragurilor, acolo unde au fost efectuate anumite intervenţii de dragaj de întreţinere, iar calculele care se vor face pe debit, pe Chilia şi pe Bâstroe, precum şi pe celelalte două braţe, ne vor arăta dacă au fost modificări semnificative”, a mai spus ministrul Tanczos Barna, potrivit sursei citate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS