Acasa InternationalGeopolitica România se alătură Coaliției împotriva Statului Islamic

România se alătură Coaliției împotriva Statului Islamic

scris de A.B.
2 afisari

România se alătură Coaliției împotriva Statului Islamic. Premierul Victor Ponta a anunțat că țara noastră va respecta deciziile strategice şi operaţionale luate împreună cu partenerii de alianță.

România se alătură Coaliției împotriva Statului Islamic.

România se alătură Coaliției împotriva Statului Islamic.

„Pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional”, a declarat primul-ministru.

Poziţia României a fost transmisă deja partenerilor din comunitatea transatlantică şi internaţională de către Ministrul de Externe şi cel al Apărării.

Potrivit Departamentului de Stat american, peste 40 de ţări s-au alăturat coaliţiei împotriva grupării Stat Islamic (SI). Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult