Acasa InternationalGeopolitica Rusia a instalat baterii antirachetă la frontierele Uniunii Europene

Rusia a instalat baterii antirachetă la frontierele Uniunii Europene

scris de C.P.
22 afisari

Rusia ar fi instalat mai multe baterii cu rază scurtă de acţiune la frontierele Uniunii Europene, ca răspuns la proiectul de scut antirachetă european, scrie cotidianul german Bild în ediţia de sâmbătă, citând „surse din domeniul securităţii”.

Rusia a instalat baterii antirachetă la frontierele Uniunii Europene

Rusia a instalat baterii antirachetă la frontierele Uniunii Europene

Bild afirmă că imagini înregistrate prin satelit, confidenţiale, pe ale căror provenienţă şi dată nu le precizează, arată că un „număr cu două cifre” de baterii antirachetă de tip Iskander-M, cunoscute şi sub numele de SS-26, au fost amplasate „în ultimele 12 luni” în enclava rusă Kaliningrad, între Polonia şi Lituania, şi de-a lungul frontierei ruse cu ţările baltice.

Aceste rachete de tip SS-26 pot fi dotate cu focoase convenţionale sau nucleare, adaugă Bild, iar raza maximă de acţiune este de aproximativ 500 de kilometri, un atac asupra Berlinului devenind, astfel, posibil, capitala germană aflându-se la aproximativ 527 de kilometri de Kaliningrad.

Potrivit Bild, Rusia pune astfel în aplicare o ameninţare pe care a formulat-o ca reacţie faţă de proiectul antirachetă NATO, care are la bază tehnologie americană.

Acest scut este de mai mulţi ani principalul subiect de discordie dintre NATO şi Rusia. Alianţa Nord-Atlantică îl prezintă ca având menirea să protejeze ţările europene membre de o eventuală ameninţare balistică iraniană, însă Rusia îl percepe ca pe o ameninţare la adresa securităţii sale.

37 comentarii

kapa 14-12-2013 - 16:47

ue face cu rusia precum Europa cu hitler cand a anexat teritorii,se poarta cu manusi,cand ar trebui luata,nu nuiaua ci bata,pana nu e prea tarziu.

salut 17-12-2013 - 05:01

Ei, nu fi asa criptat, ia uimeşte-ne si spune-ne cum arată bata aia cu care UE ii da bataie Rusiei.

tomi 14-12-2013 - 17:46

Vai de kurul vostru, urbos,digital,tache,ereticul,salut, voi care de ani de zile prevedeti sfirsitul noutru, vom arde vom murii..etc-etc, am inpresia ca veti arde cu mult inaintea noastra, ajunge ca tata PUTIN sa lanseze o singura baterie de rachete de care nu va pot pomeni numele, desigur ca nu acele ss-26, alea-s doar de facut zgomot, are tatusca altele mult mai bune, dar zau ca in 24 de ore poate sa va transforme in frigarui, pacat ca nu raman nici ciini sa va manince hoiturile. Oricum cu tata PUTIN v-ati dat foc la valiza, asta nu stie de gluma.

digital 14-12-2013 - 19:30

nu, mă, o veți beliiiiiiiii !!!

UnUL 14-12-2013 - 21:24

Degețel, e clar că ai nevoie de o operație chirurgicală complexă și dificilă ca să ți se scoată s*la din cap.

digital 14-12-2013 - 22:00

și ție, a mea din ghâtul tău!

UnUL 14-12-2013 - 22:03

„GHÂTUL” ? Ai probleme cu laringele sau cu corzile vocale ?

DREDD 17-12-2013 - 03:52

„INPRESIA” matali ‘i putin gresita!Voi „a” sa plecati primii…Pe „calea undelor”…de SOC.

Tache 14-12-2013 - 19:23

Beijingul in tandem cu Moscova intra in lupta contra radicalilor americani in dosarul ucrainean. Citam din Xinhua:

„Occidentul nu trebuie sa comita imixtiuni in afacerile unui stat suveran. Sustinand participantii la protestele antiguvernamentale, Occidentul submineaza democratia ucraineana, ceea ce ar putea submina substantial situatia din regiune… ‘Pritenii fatarnici’ intensifica conflictul si instabilitatea, impingand Ucraina in UE, lansand o provocare directa la adresa Moscovei”

Dupa vizita lui Yanukovici la Beijing, China a declarat oficial ca o tentativa de atac nuclear asupra Ucrainei va primi o riposta nucleara din partea Chinei. Stiu, ce vreti sa-mi spuenti: „cine ar putea ataca Ucraina cu arme nucleare?”. Nu asta-i mesajul. Beijingul face o serie de gesturi, menite sa traseze anumite „linii rosii” pentru SUA si UE legat de ceea ce fac in zona. Acolo unde Rusia inca nu doreste sa intervina intr-un mod dur, China poate sa-si asume rolul de „mesager dur” fara a fi acuzata de „imperialism de tip sovietic”.

S-a demonstrat inca o data: in toate dosarele importante, Moscova si China lucreaza impreuna.
Reactia iritata a analistilor de la Vocea Americii arata ca „soimilor occidentali” nu le place situatia creata.

Ad 14-12-2013 - 19:58

In cel mult o saptamana cu toate acordurile semnate sau nesemnate Ucraina poate pierde tot litoralul la Marea Neagra si la Marea Azov pentru ca mai bine de 1/3 sunt rusi si 1/3 sunt filorusi. Ar trebui o intelegere intre Romania si Rusia in care fiecare sa ia cat poate din Ucraina si toata lumea va fi fericita.

Gisela 14-12-2013 - 20:37

just

digital 14-12-2013 - 20:49

să mori tu!

UnUL 14-12-2013 - 21:47

Nu, tu.

digital 14-12-2013 - 22:01

tu oricum crăpi, odată cu idolul tău!

UnUL 14-12-2013 - 22:04

Ciu Ciu (asta era în chineză!)

ValVerde 14-12-2013 - 22:08

Iti bese mintea !

Tache 15-12-2013 - 06:14

În mesajul adresat Adunării Federale, preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre atacul dezarmant rapid. El a declarat că Moscova urmăreşte cu atenţie planurile respective şi nimeni nu trebuie să-şi facă iluzii în privinţa posibilităţii de a obţine supremaţia militară asupra Rusiei.

Este vorba de concepţia americană PGS, Prompt Global Strike, ceea ce poate fi tradus ca „un atac global rapid”. Ideea principală constă în posibilitatea aplicării unei lovituri nenucleare împotriva oricărui punct de pe glob după cel mult 60 de minute după adoptarea deciziei.

Concepţia PGS presupune tehnologiile cele mai moderne. Printre cele cunoscute se numără rachetele balistice intercontinentale de mare precizie cu focoase nenucleare. Din rândul celor moderne face parte arma hipersonică a cărei putere este echivalentă cu 12 tone TNT. Noile tipuri de rachete de croazieră americane au posibilităţi foarte importante, menţionează Igor Korotcenko, redactor şef la revista Apărare naţională.

„În primul rând, este vorba de reprogramarea în zbor. A doua caracteristică importantă este posibilitatea de a programa lovitura astfel ca ţintele să fie doborâte în acelaşi timp. În cazul unui zbor masiv, când vor fi lansate 500-600 de rachete, ele nu vor putea fi distruse concomitent. De asemenea, vor fi folosite drone pentru aplicarea de lovituri asupra sistemelor de apărare antiaeriană. Vor fi folosite echipamente radioelectronice de bruiaj. Aceasta este concepţia loviturii globale rapide, după care se instalează haosul”.

Una din tezele principale ale concepţiei PGS constă în eliminarea limitată sau totală a focoaselor nucleare. Cu ajutorul mijloacelor obişnuite de armament, americanii pot deja să obţină aceleaşi lucruri, însă la un nivel tehnologic mai înalt. De altfel, experţii nu exclud faptul că după o lovitură globală rapidă, conflictul se va transforma într-unul nuclear.

Conceptul PGS, dezvoltat de Pentagon, este un nou motiv de iritare în relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite, subliniază Igor Korotcenko: „În perioada precedentă s-a format un echilibru de forţe bazat în mare parte pe faptul că Rusia şi SUA şi-au egalat şansele într-un posibil război datorită arsenalelor nucleare ale celor două state. Un război mondial este, practic, puţin probabil. Riscul distrugerii reciproce impune reţinere în comportament. Însă realizarea de către SUA a programelor legate de crearea potenţialului pentru o lovitură globală rapidă aplicată de forţe armate convenţionale atenuează stabilitatea strategică şi evoluţia situaţiei devine imprevizibilă”.

Dacă planurile Statelor Unite pot submina stabilitatea regională şi globală, dacă ele apropie „ziua de judecată”, trebuie să se renunţa la asemenea planuri indiferent de avantajele promise. În realitate, nimic nu s-a schimbat: în războiul viitorului, ca şi într-un conflict termonuclear tradiţional, nu vor fi învingători.

Ad 15-12-2013 - 08:24

Reactia asta face posibila in viitor o noua intelegere intre rusi si americani in care americanii isi vor desfiinta scutul de la Deveselu in schimbul a 50 de F16 noi. Orice e posibil cand vine vorba de falimentul american, petrol si pericolul chinez.

ValVerde 15-12-2013 - 08:48

Boul salut, canta-i tu „cu-cu” lu’ asti ca tu ai accentul potrivit si nu te intrece nimeni la trilurile din spatiul rarefiat al notelor inalte.

Ad 15-12-2013 - 09:33

Ti s-a urcat palinca la cap de dimineata sau esti mahmur dupa o noapte de comentat sticlele?

urbos 15-12-2013 - 15:42

N-are treaba cu palinca muyerea asta proasta. Bea doar cafea ieftina, tine destu mic ridicat in sus cand duce ceasca la bot.
Greata totala.

tomi 15-12-2013 - 15:17

Americanii au luat in serios amenintarea si pericolul rus si chinez si au inceput ca construiasaca in mare viteza „MARELE ZID CHINEZESC” in jurul USA sa se apere de pericolul invaziei rusilor si al chinejilor. Nu mi-ar place sa vad ce ar patii rusii si chinejii daca americanii ar lua un gest decisiv si serios de riposta militara impotriva celor doua „mari puteri comuniste,rusia si china”. Cred ca regretul unei aventuri de a ataca pe americani ar fi sfirsitul celor doua „superputeri” sau cel putin cum ar credea ei ca sint.

urbos 15-12-2013 - 15:39

Nu neamu tau infect a inventat ciuma comunista? Trebuie sa platiti.

Antibasistul 15-12-2013 - 16:37

Ba Tomi, esti un fraier, Rusia mai ales China nu au nevoie de arme sa cucereasca falimentara SUA, China a cucerit-o deja economic. 90%!!!!!!!

tomi 16-12-2013 - 18:30

Aici nu te contrazic Huhule, chinejii au ruinat toata lumea din punct de vedere economic cu produse de cea mai proasta calitate multe din materiale foarte toxice care pe ei nu-i intereseaza, fura si copiaza tot ce vor, au lasat in somaj milioane de oameni in toata lumea. Eu insa ziceam de dotarea militara in care americanii au un progres neegalat, ceea ce nu cunoastem este mai periculos, ei au reusit sa tina in secret mai toate avansurile in tehnologie, lumea stie ce au doar din ce dau ei voie sa stim.

Ad 16-12-2013 - 20:02

Ei isi fac un zid chinezesc ca sa nu-i lase chinezii in fundul gol cand o sa le ceara banii inapoi. O sa le scoata chinezii portavioanele la licitatie.

Antibasistul 16-12-2013 - 21:02

Corect!
SUA DATORI ENORME la China!

Antibasistul 16-12-2013 - 21:04

SUA are datori…

jan dinu 16-12-2013 - 21:07

Bah – ANTIROMAN – noi americanii traim bine prin
datoriile altora condamnati pe viatza inca 1000 de ani !!
Hai gata trage capacu ..nu trebuie sa stiii prea multe !
JD-USA

UnUL 16-12-2013 - 22:13

SUA are DATORII, cu 2 i, agramatul taichii !

Antibasistul 17-12-2013 - 02:01

Du-te dracului de cretin basist, nu o mai fa pe desteptul, tot cretin ramii!

ValVerde 16-12-2013 - 21:24

Aoleooo!!! ca prosti sunt doamne…

Cum crezi tu mai guritza ca o sa se intimple asta ?

Se duce chinezu’ la Obama si-i bate obrazu”…”hai minca-ti-as, ca te-am asteptat destul…ti-am dat bani de-o bere si acu te faci ca nu ma cunosti…hai scotae loveaua ca am si eu necazuri, gretati, una, alta…”

Si Obama: „N-am, sa moara mama, crezi ca daca as avea nu ti-as da ?
Io stiu ca tu ai fost baiat salon cu mine da uite ca mi-au tras un blat niste evrei si am rams cu maruntis in buzunar…hai ca am niste portavioane…ia-le p-alea frumosule si-ti mai dau si-un caine, zici ca-i lup…nu, nu e maidanez, l-am tinut numai cu parizer organic…”

jan dinu 16-12-2013 - 21:34

I-ai tras-o „verde „‘n fatza ….-:)))
JD-USA

UnUL 15-12-2013 - 21:27

Baterii? Păi să i le bage lui Putin… nu spun unde !

Tache 17-12-2013 - 03:34

EUROPA NE DATOREAZĂ ÎNSĂŞI DEZVOLTAREA SA DACĂ NU CHIAR EXISTENŢA. De mii de ani toate invaziile din sud şi din est au fost oprite de Neamul nostru. Europenii şi-au putut oferi confortul de a construi şi câte o mie de ani la o catedrală întrucât turcii nu au ajuns să le dărâme fiind ţinuţi în loc de noi, dărâmau bisericile şi mânăstirile noastre în schimb, tătarii nu au răvăşit Parisul căci nu au trecut de moldoveni dar au dărâmat satele şi oraşele noastre în mod repetat. Invazii oprite de acei moldoveni pe care strainii cotropitori de azi ii califica in mod criminal drept prosti si lenesi, adica acei moldoveni care la Podul Inalt au administrat cea mai mare infrangere a Imperiului Otoman din intreaga sa istorie.

Europa s-a dezvoltat la adăpostul oferit de neamul nostru, ba chiar şi-au permis să se organizeze să se bată între ei sau să folosească Europa ca bază să atac alte popoare, să facă imperii. Nu au fost ocupaţi cu apărarea de invadatori din Asia care se opreau cand se confruntau cu noi. La care sa adaugăm si jaful făcut de austrieci şi unguri o mie de ani de la aur la recolte şi distrugerea pop.ulaţiei.

Tache 17-12-2013 - 03:38

Eu sunt PENTRU atacarea Europei !!!…… Dusmanii ofera BANI FOARTE MULTI….
Noi trebuie sa fim de partea DUSMANILOR EUROPEI, sa nu mai facem greselile istorice din trecut… Erare humanum est, perseverare DIABOLICUM !!!!

ValVerde 17-12-2013 - 03:45

„Eu sunt PENTRU atacarea Europei !!!”

===

Da, dar tie iti bese mintea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS