Acasa InternationalGeopolitica Rusia, acuzată că a efectuat tiruri de artilerie asupra Ucrainei

Rusia, acuzată că a efectuat tiruri de artilerie asupra Ucrainei

scris de C.F.V.
2 afisari

Rusia este acuzată că a efectuat tiruri de artilerie asupra Ucrainei. Autoritățile de la Kiev reclamă, astfel, încălcarea armistițiului încheiat în septembrie.

Rusia, acuzată că a efectuat tiruri de artilerie asupra Ucrainei.

Rusia, acuzată că a efectuat tiruri de artilerie asupra Ucrainei.

„Pentru prima dată după acordurile de la Minsk, tirurile provenind din Federaţia Rusă asupra teritoriului ucrainean au fost reluate”, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei Andrii Lissenko. El a precizat că tirurile de artilerie au vizat în special o localitate din regiunea ucraineană Lugansk.

Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, între Kiev şi separatiştii proruşi, cu participarea Rusiei şi a OSCE. Acordurile au permis la început oprirea luptelor în majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict.

Armistiţiul este însă din ce în ce mai puţin respectat, în condiţiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk, în special cu privire la controlul asupra frontierei sau retragerea combatanţilor din linia de contact, nu a fost pus în aplicare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult