Acasa InternationalGeopolitica Rusia amenință NATO: „Analizăm măsuri de contracarare”

Rusia amenință NATO: „Analizăm măsuri de contracarare”

scris de C.S.
1 afisari

Rusia amenință NATO. „Analizăm măsuri de contracarare a posibilelor ameninţări”, a declarat reprezentantul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, în contextul intensificării activităţilor NATO în Marea Neagră şi Marea Baltică.

Rusia, deranjată de prezența NATO în Est.

Rusia, deranjată de prezența NATO în Est.

Prezenţa militară în Marea Neagră a unor state neriverane riscă să provoace „o modificare substanţială a echilibrului strategic şi regional”, iar Moscova analizează modalităţile prin care poate „contracara şi neutraliza posibilele ameninţări”, a avertizat oficialul rus, care a adăugat că situaţia este valabilă şi în ceea ce priveşte Marea Baltică.

Reprezentantul Rusiei la NATO a mai afirmat că Moscova va analiza în detaliu deciziile de la summitul NATO din Ţara Galilor cu privire la securitatea internă.

„Totul va face subiectul unei analize atente a instituţiilor abilitate din Rusia, în primul rând pentru stabilirea măsurilor pe care trebuie să le luăm pentru a ne asigurarea securitatea”, a mai afirmat oficialul rus.

Statele din Alianţa Nord-Atlantică au promis la summitul de la Newport să menţină „o prezenţă continuă” în Europa de Est, pe fondul îngrijorărilor provocate de atitudinea Rusiei în contextul crizei din Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult