Acasa InternationalGeopolitica Rusia, Occidentul şi schimbare de regim la Moscova

Rusia, Occidentul şi schimbare de regim la Moscova

scris de P.C.R.
2 afisari

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că încearcă să provoace o ”schimbare de regim” în Rusia prin sancțiunile adoptate în legătură cu conflictul din Ucraina, relatează AFP și Reuters.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov

Occidentul a arătat fără ambiguitate că nu caută să forțeze Rusia să își schimbe politica, ci că vrea să obțină o schimbare de regim”, a declarat Lavrov în cadrul unei reuniuni a Consiliului pentru Politica Externă și de Securitate la Moscova, potrivit agenției Tass.

El a spus că atunci când sancțiunile internaționale au fost folosite împotriva altor țări precum Iran și Coreea de Nord, ele nu au fost concepute pentru a afecta economia națională. „Acum, figuri publice din țări occidentale afirmă că este nevoie de a impune sancțiuni care vor distruge economia și vor cauza proteste publice”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Afirmațiile sale vin după ce președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Moscova trebuie să prevină o ‘revoluție colorată’ în Rusia, făcând referire la protestele care au dus la înlăturarea unor lideri în alte foste republici sovietice.

Sancțiunile occidentale au limitat accesul la capital străin pentru unele dintre cele mai mari companii și bănci din Rusia, au afectat industria apărării și pe cea energetică și au impus o înghețare a activelor și interdicții de călătorie pentru unii dintre aliații lui Putin.

Măsurile au agravat criza economică din Rusia, care a avut de suferit deja din cauza scăderii prețului global la țiței, și au contribuit la o devalorizare cu 30% a rublei în raport cu dolarul de la începutul anului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult