Acasa InternationalGeopolitica Războiul care vine-Cine hărţuieşte Statele Unite?

Războiul care vine-Cine hărţuieşte Statele Unite?

scris de Ion Petrescu
4 afisari

Special forcesGeneralul-maior John Custer, şeful contrainformaţiilor militare americane a confirmat telespectatorilor americani, procesul de recrutare a unor tineri arabi de către organizaţiile teroriste care acţionează pentru a repurta victoria în Războiului Sfânt dus împotriva necredincioşilor. Conform estimărilor acestui serviciu de intelligence, Yemenul este ţara care adăposteşte acum cea mai mare ameninţare teroristă la adresa comunităţii internaţionale.

 

 Născut în America

 Iar omul considerat, din acest punct de vedere, cel mai periculos, Anwar Al Awlaki a văzut lumina zilei în S.U.A.. El s-a remarcat ca un cleric islamic radical. Calitate în care a şi fost invitat la Pentagon, la câteva luni după producerea faimoaselor atentate din 11 septembrie 2001, pentru o întrunire confidenţială, prevăzută ca parte a unui program special pentru cetăţenii americani de credinţă islamică.

Ulterior s-a descoperit că Al Awlaki îi cunoştea pe unii dintre teroriştii care au pregătit transformarea unor avioane de pasageri americane în virtuale bombe, cu efectele devastatoare din 11.09.’10.

Cu ei a corespondat prin e-mail, aşa cum a procedat şi cu maiorul  Malik Nadal Hasan, care şi-a ucis 12 colegi şi a rănit alţi 30 la baza militară de la Fort Hood. Şi tot Awlaki a menţinut legătura cu Umar Farouk Abdulmutallab, nigerianul care a eşuat în tentativa sa de a detona explozivul din plastic, plasat în lenjeria sa intimă, pe timpul zborului efectuat de  o aeronavă a companiei Northwest Airlines, de la Amsterdam spre Detroit, pe 25 decembrie 2009. Umar a fost instruit, într-o bază Al-Qaida, din Yemen, ca să tragă cu diferite categorii de armament şi să pregătească bombe improvizate, cu ajutorul direct al lui…Awlaki.

Iată motivele pentru care preşedintele S.U.A. a aprobat operaţiunea vizând lichidarea lui Awlaki.

 Obiectiv ratat

 Michael Chertoff, expert în securitatea internă, afirmă că a devenit o practică infiltrarea din timp a elementelor teroriste în Statele Unite, unde se obişnuiesc cu felul de-a fi al americanilor, pentru a depista astfel breşe, de ordin organizatoric, care să le permită apoi acţiuni teroriste eficiente.

În momentul de faţă, instructori din cadrul Forţelor Speciale Americane antrenează mii de militari yemeniţi în cunoaşterea şi utilizarea tehnicilor de luptă anti-teroriste.

 Concomitent, Pentagonul a declanşat o operaţiune proprie de lichidare a teroriştilor refugiaţi pe teritoriul yemenit. În acest scop, în ultimul an de zile, de pe navele militare americane situate în largul coastelor Yemenului au fost lansate rachete împotriva taberelor de antrenament ale Al-Qaida.

Mai mult, pe 30 octombrie a.c., preşedintele Yemenului, Abdullah Ali Saleh a refuzat ca, în noaptea respectivă, să fie desantate subunităţi ale Forţelor Speciale Americane la Al Gouf, unde există o bază a liderului Ibrahim Hassan al-Asiri, considerat principalul suspect în pregătirea coletelor cu exploziv.

 Bun pentru inimă!

Special ForcesJohn Brennan, asistentul preşedintelui Barack Obama pentru securitatea internă a S.U.A. şi anti-terorism este de părere că descoperirea unor colete, cu potenţial exploziv, în două aeronave având drept destinaţie Statele Unite confirmă periculozitatea activităţii Al-Qaida pe teritoriul yemenit. Din ordinul preşedintelui Obama, s-a declanşat o investigaţie pentru depistarea celor care au iniţiat această acţiune teroristă.

Este clar că nu este vorba de acţiuni izolate, femeia yemenită arestată şi fiica sa fiind doar desemnate să pună pachetele la poştă, pentru două sinagogi din Chicago.

Teroriştii au înmagazinat o substanţă extrem de volatilă, precum pentritolul tetranitrat – unul dintre cele mai puternice explozive cunoscute la ora actuală – în cerneala utilizată de imprimantele unor calculatoare obişnuite, ca să nu fie detectată la scanarea coletelor.

Pentru medicii de specialitate, aceeaşi substanţă este folosită ca vasodilatator, în tratamentul anumitor afecţiuni ale inimii.

 90%!

 John Brennan a dezvăluit că meritul descoperirii intenţiilor Al-Qaida revine serviciului saudit de informaţii, care a semnalat prezenţa coletelor în calele a două avioane aflate deja în zbor, precizând unde vor face acestea escală, cine le-a expediat şi pe ce adrese.

“Călcâiul lui Ahile”, în sistemul de securitate internă este ceea ce indica postul de televiziune CBS şi confirma Brennan. 90% din coletele cu conţinuturi diverse, care sosesc pe calea aerului, în S.U.A., prin intermediul avioanelor cargo, nu sunt scanate, existând proceduri diferite de control, cum ar fi verificarea prin sondaj, ceea ce arată pericolul de a fi folosit în continuare, acest flux, pentru trimiterea de alte încărcături explozive, dar şi necesitatea de a schimba actualele proceduri laxe de securizare a mărfurilor venite din alte state.

Fiind întrebat direct, fără menajamente, de celebra jurnalistă Christiane Amanpour, dacă acum Statele Unite au asigurată securitatea necesară, John Brennan a răspuns fără să clipească:”S.U.A. are, de la o zi la alta, o securitate tot mai sporită, fiind în măsură să facă paşii necesari pentru a răspunde recentelor ameninţări ale Al-Qaida, care încearcă să  penetreze sistemul nostru defensiv.”

Faptul că sunt utilizate modalităţi tot mai ingenioase de a crea breşe în securitatea internă americană arată puterea de adaptare a reţelei teroriste, la controalele complexe instituite până acum.

 Identificare 

 Cui foloseşte această hărţuială modernă, organizată de Al-Qaida contra Statelor Unite? Probabil statului arab obişnuit să ţină în şah trupele americane, cât mai departe de frontierele proprii. Motiv pentru care  sprijină, în toate formele posibile, mişcarea talibanilor din Afganistan. Susţine financiar militanţii Al-Qaida din Irak, care chiar pe 2 noiembrie a.c. au reuşit cel mai grav atentat organizat în Bagdad, cu 120 de morţi şi 300 de răniţi, prin detonarea bombelor din 19 maşini capcană amplasate special în cartierele şiite. Încurajează avântul războinic al mişcării Hezbollah, în Liban, contra Israelului.

Numele acestei ţări l-a rostit, pe 2.11.2010, în faţa Comitetului pentru Securitate şi Afaceri Externe din Knesset, şeful intelligence-ului militar israelian, generalul-maior Amos Yadlin, care, într-un briefing de rămas bun, la încheierea mandatului său în acea funcţie, a precizat că Iranul este cea mai mare ameninţare pentru existenţa Israelului. Implicit a S.U.A.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult