Acasa InternationalGeopolitica Scopul vizitei de urgență a secretarului general al NATO la Kiev

Scopul vizitei de urgență a secretarului general al NATO la Kiev

scris de C.P.
158 Afisari

Secretarul general al NATO s-a deplasat de urgență la Kiev pentru a asigura autoritățile ucrainene de susținerea politică a Aliaților. Vizita lui Anders Fogh Rasmussen vine în contextul temerilor accentuate legate de o posibilă intervenție rusă în fosta republică sovietică.

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.

‘Sunt aici (la Kiev) pentru a oferi Ucrainei și președintelui (Petro) Poroșenko sprijinul politic al NATO’, a scris Rasmussen pe contul său de Twitter, potrivit AFP.

NATO a indicat miercuri că numărul militarilor ruși de la frontiera ucraineană a crescut de la 12.000, la jumătatea lunii iulie, la 20.000, ceea ce, potrivit organizației, creează o ‘situație periculoasă’, Alianța temându-se ca Rusia să nu folosească ‘pretextul unei misiuni umanitare sau de menținere a păcii pentru a trimite soldați în estul Ucrainei’.

Acuzată de Occident că furnizează arme separatiștilor din estul ucrainean, Rusia a lansat luni manevre militare de anvergură în apropiere de frontieră. Exercițiile, la care iau parte peste 100 de avioane de luptă, au fost denunțate de către Kiev și de Washington ca fiind ‘provocări’.

1 comentariu

Mircea 07-08-2014 - 14:57

Asta nu-l citeste pe Neacsu ? Sunt 80.000 ba neinformatule nu 20.000 !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS