Acasa InternationalGeopolitica Separatiştii proruşi cer independenţa

Separatiştii proruşi cer independenţa

scris de C.S.
5 afisari

Separatiștii proruși din Estul Ucrainei vor independența totală. „Noi nu preconizăm să rămânem o parte a Ucrainei”, a declarat Andrei Purghin, vicepremierul Republicii populare Doneţk, proclamată de rebeli.

Prorușii cer independența totală.

Prorușii cer independența totală.

În replică, președintele ucraiunean Petro Poroșenko a anunţat miercuri că „Ucraina nu va face nicio concesie asupra integrităţii sale teritoriale”.

Potrivit liderului de la Kremlin, este exlusă „o federalizare sau vreo separare (a regiunilor din est). Legea privind o administraţie autonomă temporară pentru districtele Doneţk şi Lugansk (două fiefuri ale rebelilor) prevede un statut care menţine aceste regiuni în Ucraina”.

Ucraina şi rebelii proruşi au semnat, vineri, un armistiţiu, însoţit de un acord de retragere a trupelor şi un schimb de prizonieri, la finalul unei reuniuni la Minsk, capitala Belarusului, însă viitorul statut al republicilor proclamate unilateral de insurgenţi la Doneţk şi Lugansk nu a fost discutat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult