Acasa InternationalGeopolitica Sistemul european de gestionare a refugiaţilor se va prăbuşi în 10 zile

Sistemul european de gestionare a refugiaţilor se va prăbuşi în 10 zile

scris de R. C.P.
15 afisari

Uniunea Europeană trebuie să reducă rapid numărul de refugiaţi pentru că, în caz contrar, sistemul de gestionare a fluxului se va prăbuşi în 10 zile, a avertizat joi comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, citat de AFP.

imigranti romania masuri“În următoarele 10 zile, avem nevoie de rezultate tangibile şi clare pe teren. Altfel, există riscul ca întregul sistem să cedeze complet”, a declarat Avramopoulos într-o conferinţă de presă organizată după reuniunea miniştrilor de interne de la Bruxelles.El a subliniat că termenul limită pentru găsirea unei soluţii este summitul UE-Turcia de pe 7 martie.

Reuniunea de joi, de la Bruxelles, a avut loc a doua zi după ce Austria şi ţările balcanice au convenit măsuri pentru restricţionarea a numărului refugiaţilor.

Planurile includ amprentarea tuturor migranţilor care intră în UE şi întoarcerea din drum a celor fără paşapoarte sau care au documente false.

Statele balcanice s-au angajat şi să îi accepte doar pe cei despre care au nevoie de protecţie. Potrivit unor guverne, asta înseamnă că vor fi acceptaţi numai sirienii şi irakienii. Planul a atras criticile Greciei, unde mii de oameni au rămas blocaţi, după ce Macedoania a blocat intrarea afganilor.

Tot miercuri, Ungaria a anunţat un referendum privind acceptarea cotelor obligatorii de refugiaţi.

Peste 110.000 de migranţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult