Acasa InternationalGeopolitica SUA: Colonizarea israeliană în Ierusalimul de Est este incompatibilă cu pacea

SUA: Colonizarea israeliană în Ierusalimul de Est este incompatibilă cu pacea

scris de A.B.
3 afisari

Statele Unite au criticat aspru luni decizia Israelului privind construirea a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, afirmând că o astfel de acţiune este „incompatibilă” cu eforturile pentru pace întreprinse în regiune.

SUA: Colonizarea israeliană în Ierusalimul de Est este incompatibilă cu pacea

SUA: Colonizarea israeliană în Ierusalimul de Est este incompatibilă cu pacea

„Continuăm să avem o poziţie foarte clară: considerăm activităţile de colonizare drept ilegitime şi ne opunem fără echivoc oricărei decizii unilaterale care afectează viitorul Ierusalimului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, care s-a arătat „foarte îngrijorată” de deciza Israelului.

„Liderii israelieni au afirmat că vor susţine calea către o soluţie a două state, dar acest tip de acţiune este incompatibil cu eforturile pentru pace”, a adăugat ea.

Washingtonul condamnă sistematic instalarea de noi colonii în Cisiordania sau în Ierusalimul de Est. Dar mustrările americane nu sunt însoţite de sancţiuni şi Israelul rămâne aliatul cel mai apropiat al Statelor Unite.
Deşi „uneori nu suntem de acord cu acţiunile Guvernului israelian, în special în problema coloniilor”, totuşi, „legăturile noastre sunt de neclintit”, a recunoscut Jennifer Psaki.

Israelul a anunţat luni accelerarea planurilor de construire a 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, tensionând şi mai mult atmosfera în partea palestiniană a oraşului, anexată şi ocupată.

Palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est capitala statului la care aspiră, în timp ce comunitatea internaţională apreciază drept ilegală anexarea şi ocuparea acestei părţi a Oraşului Sfânt de către Israel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult