Acasa InternationalGeopolitica SUA vrea un miliard de dolari pe an pentru Kabul

SUA vrea un miliard de dolari pe an pentru Kabul

scris de A.B.
4 afisari

SUA a cerut aliaţilor din cadrul Forţei NATO în Afganistan (ISAF), o contribuţie de aproximativ un miliard de dolari pe an pentru a finanţa forţele de securitate afgane, după 2014.                                                                                             

kabul

foto: news.searchcheapflights.co.uk

„Statele Unite aşteaptă din partea ţărilor participante la operaţiunea ISAF, o contribuţie în valoare de aproximativ un miliard de dolari pe an”, a declarat ministrul în timpul unei conferinţe de presă de la Varşovia, cu trei zile înainte de summitul NATO, consacrat cu precădere acestui subiect”, a declarat şeful diplomaţiei poloneze, Radoslaw Sikorski.El  spune că aceste costuri de funcţionare a forţelor de securitate afgane se vor ridica la aproximativ patru miliarde de dolari pe an, ceea ce ar depăşi capacitatea statului afgan, un stat dintre cele mai sărace din lume. „Guvernul verifică de fapt acum şi capacităţile noastre”, a adăugat Sikorski, reticent la ideea în care Polonia va contribui la această sumă cu aproximativ 20 de milioane de dolari pe an, în timp ce India, China sau Rusia vor contribiu cu maxuimum zece milioane de dolari”, a adăugat Radoslaw Sikorski.

De asemenea, el a menţionat că ar trebui plătită o sumă cât China şi Rusia împreuună şi a adăugat că Polonia nu a mai contribuit niciodată direct la bugetul de apărare al unei alte ţări. Contingentul polonez din Afganistan atinge aproximativ 2.500 de persoane. Varşovia a preconizat retragerea trupelor sale până în anul 2014, atunci când se va încheia misiunea ISAF. Afganistanul va merge la summitul NATO din Chicago, având intenţia de a obţine un acord de finanţare în valoare de aproximativ 4,1 miliarde de dolari anual, pentru forţele sale de securitate, după retragerea trupelor străine, anunţată pentru 2014.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult