Acasa InternationalGeopolitica Tensiune în Turcia: conducerea armatei a demisionat!

Tensiune în Turcia: conducerea armatei a demisionat!

scris de Ion Petrescu
2 afisari

În timp ce agenţia de ştiri turcă Anatolia nu scria un rând despre bomba publicistică a zilei de 29 iulie a.c., canalele occidentale de televiziune titrau cu litere de-o şchioapă: “Şeful armatei turce, generalul Işik Koşaner a demisionat împreună cu liderii celor trei categorii de forţe armate – terestre, navale şi aeriene.”

Militari din armata TurcieiGestul de solidaritate al celor patru generali turci confirmă tensiunile acumulate, în ultimii ani, între conducerea militară – deprinsă să apere caracterul laic al statului naţional – şi guvernul actual, cu opţiuni islamiste exprimate la cel mai înalt nivel.

Repetatele întrevederi între calmul general Koşaner şi colericul premier turc Recep Tayyip Erdogan nu au dus la găsirea unui modus vivendi între executivul de la Ankara şi conducerea Forţelor Armate Turce.

generalul Işik Koşaner

Miza ultimei confruntări din spatele uşilor închise? Viitoarele numiri în funcţii cheie, care urmează a fi luate în discuţie, săptămâna următoare, de Consiliul Militar Suprem.
Generalul Işik Koşaner, sprijinit de şefii celor trei categorii de forţe armate, dorea să fie promovaţi ofiţeri merituoşi, fără conexiuni cu arealul islamic.

Premierul Erdogan a respins nominalizările lui Koşaner pe motiv că ofiţerii propozabili la avansarea în grad şi funcţie ar fi fost implicaţi în aşa-zisa tentativă de lovitură de stat din anul 2003.

premier turc Recep Tayyip Erdogan

În acel an, la ordinul premierului, au fost înregistrate dialogurile derulate în cadrul unui amplu exerciţiu teoretic, între generali şi ofiţeri din conducerea centrală a armatei, unde s-a luat în calcul şi ipoteza intervenţiei militare, pentru înlăturarea guvernului, dacă acesta exagerează cu măsurile menite a transforma Turcia într-un stat islamic, condus de o manieră autocratică.

Au urmat arestări, destituiri şi diminuarea drastică a rolului armatei, ca garant al caracterului laic al statului turc. 17 generali şi amirali care urmau să fie promovaţi au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare. Alţi două sute de ofiţeri au fost tot atunci acuzaţi de conspiraţie împotriva puterii de stat.

În declaraţia publică oferită pentru explicarea demisiei sale, generalul Koşaner a precizat că a procedat aşa deoarece a dedus că este necesară.

Altfel spus, nu dorea să subscrie la numiri sugerate de premier, pe alte criterii decât cele legate de competenţa profesională şi un parcurs al carierei care să justifice comanda anumitor eşaloane din armată.

Fiind conştient că se află pe muchie de cuţit, premierul Erdogan s-a limitat la precizarea că toţi cei patru generali i-au comunicat decizia de a trece în rezervă.

Şi a avut grijă ca presa turcă să fie informată că generalul Necdet Ozel, şeful jandarmeriei, ar putea fi înlocuitorul lui Koşaner.

Mesajul către alegători? Nu toţi generalii gândesc precum cei patru demisionari în bloc…

Atenţi la coincidenţe, jurnaliştii turci au observat că cele patru demisii au survenit la câteva ore după ce generali şi ofiţeri turci au fost acuzaţi, de un tribunal civil, că au desfăşurat o campanie pe…Internet, prin care au subminat autoritatea morală, politică, legală, a guvernului!

Generalul Koşaner a ajuns liderul armatei în urmă cu un an de zile, după ce premierul turc a respins propunerea iniţială a Consiliului Militar Suprem, prin care generalul Hasan Igsiz devenea şeful apărării Turciei. Igsiz era pe lista celor acuzaţi că ar fi pus la cale complotul amintit.

Atunci, în 2003, guvernul de sorginte islamică a avut grijă să alimenteze presa din Ankara cu zvonuri privind planurile complotiştilor de a arunca în aer unele moschee, de a provoca tensiuni militare cu Grecia, de a institui haosul politic. Un context perfect pentru justificarea loviturii militare de stat.

La vremea respectivă, opinia publică nu a dat crezare avocaţilor apărării care aveau suficiente documente pentru a proba faptul că nu era vorba decât de un antrenament obişnuit, de comandament, conform unei planificări aprobate anterior, menit a vedea modul de acţiune, în cazul ajungerii la situaţia unei revolte politice împotriva guvernului aflat la putere.

Situaţia este tensionată în capitala turcă, unde revin din concedii oamenii politici importanţi.

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria republicană a Turciei! Este greu de prevăzut reacţia eşalonului secund ,de la nivelul central al forţelor armate.

Generalul Koşaner, liderul armatei turce a recurs la demisie după întrevederea avută cu preşedintele Abdullah Gul şi cu premierul Erdogan.

Concomitent şi-au anunţat public demisia, printr-un comunicat de presă, şeful forţelor terestre, generalul Erdal Ceylanoglu, comandantul forţelor navale, amiralul Esref Ugur Yigit şi liderul forţelor aeriene, generalul Hasan Aksay.

Televiziunea turcă a transmis informaţia că la ora actuală peste 40 de generali şi amirali şi 360 de ofiţeri cu grad superior sunt în închisoare, fiind acuzaţi de tentativă de lovitură de stat.

Agenţia Associated Press a apreciat că nu este clar care va fi următoarea mişcare a militarilor. Totuşi, o primă observaţie a reporterilor occidentali merită a fi reţinută. Nu mai iese nimeni din unităţile militare.

Chiar dacă a fost confirmat faptul că generalul Necdet Ozel a părăsit pe 29 iulie seara, târziu, biroul premierului – el fiind acum militarul activ cu gradul cel mai mare în forţele armate – nimeni nu se hazardează să afirme cine comandă, în aceste ore, armata Turciei.

24 comentarii

Americanul 30-07-2011 - 09:49

se pare ca turcul se indeparteaza de ghiarele urangutanului reptilian

YAAKOV 30-07-2011 - 11:05

Pot sa scape de influenta evreiasca si fara sa treaca la extremismul religios. Pur si simplu ii ignora pe evrei. Ii trateaza de la egal la egal, fac afaceri cu ei, si daca nu le convine asa le pot da cu flit.

YAAKOV 30-07-2011 - 11:01

Generalii astia nu sunt sanatosi la cap. Lovitura de stat se da tancurile si aviatia, cu mitraliere grele, nu cu postari pe Internet.

Vokay 31-07-2011 - 22:59

Noroc că tu eşti pe cambuză.

cozmin 30-07-2011 - 13:18

Va arde mintea de destepti domnilor….mari politicieni………….hahahaha.
Deschideti o academie de studii si stiinte politice si un Institut pentru medode
de genocide si holocausturi…..veti avea succes,nu-l uitati pe chinezul bolnav.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 08:08

Turcii e baieti destepti, nu se lasa calcati in picioare de voi evreii, asa cum se lasa multe popoare calcate in picioare de voi!

YAAKOV 31-07-2011 - 09:29

Turcii sunt un popor agresiv, de asta au construit un imperiu. Iar evreii khazari sunt tot un fel de turci. Este o diferenta enorma intre evreii khazari (care genetic nu sunt evrei) si evreii adevarati (sefarzii).

cozmin 30-07-2011 - 13:21

YAAKOV cred ca esti”Evreu Rus”un personaj renumit,bine cunoscut….pe blooguri si forumuri.

YAAKOV 30-07-2011 - 13:45

Nu-ti mai da cu presupusu’, ca esti pe langa realitate. Esti agresiv, domnule. Aici nu este Israel, ca sa ne inebunesti cu barbosii musulmani si cu alte chestii din astea. Discuta ce e de discutat si lasa-ne cu propaganda anti-arabeasca.
Si ca sa fim drepti, arabii si „barbosii” sunt cei agresati, ca sa le luati petrolul si alte bogatii. Ei sunt cam tampitei si se discrediteaza singuri, prin atentate. Este posibil ca in celulele teroriste sa fie infiltrati agenti de-ai vostri, care sa-i indemne pe tampiti sa faca prostii, ca sa-si piarda sprijinul international. De dementul ala din Norvegia nu stii nimic ? Nu e in legatura cu voi, ca va simpatiza ?

Tache 31-07-2011 - 04:27

Un articol foarte interesant , scris de Wayne Madsen, fost ofiter de contrainformatii in Marina Statelor Unite, US Navy :
Dupa Oslo, a sosit timpul represaliilor, impotriva terorismului de stat practicat de Mossad

Cea mai verificata si mai secreta arma din arsenalul Mossadului este operatiunea « steag-fals ».
Terorismul de stat este definit de catre Enciclopedia Britanica, ca fiind utilizarea „sistematică a violenţei pentru a crea un climat general de teamă in cadrul unei populaţii şi,drept urmare, pentru a atinge un obiectiv politic precis [şi] este o metoda utilizata de către un guvern – sau mai des de către facţiuni din cadrul unui guvern- împotriva simplilor cetăţeni, împotriva unor alte factiuni din cadrul guvernului, sau împotriva guvernelor străine sau a unor grupuri de cetateni straini”.

Pe data de 22 iulie, o bombă, presupusa a fi un dispozitiv exploziv de tipul bombei care a explodat in Oklahoma City, fabricata din îngrăşăminte chimice şi motorină, a explodat în centrul oraşului Oslo, Norvegia, în inima districtului guvernamental. La scurt timp după aceea, un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist norvegian a deschis focul asupra unei tabare de tineret a Partidului Muncii, care se afla pe insula Utoya, în fiord Tyri. Se poate ajunge pe insula numai cu barca. Peste 100 de persoane au fost ucise in aceste doua atacuri teroriste.

Aproape instantaneu mass-media corporatista din intreaga lume a inceput sa faca reclama povestii cum că cei care au fost responsabili de explozie si de masacru sunt asociati cu „Al Qaeda” şi alte grupuri radicale islamiste. La CNN, in Washington, DC, redactorul şef Wolf Blitzer, fost purtator de cuvant al puternicului lobby evreiesc American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), impreuna cu corespondentul Jerusalem Post, si-a început programul său de după-amiază târziu, arătând spre „Al Qaeda” şi islamiştii radicali ca fiind principalii vinovaţi pentru atacurile teroriste din Norvegia.

La CNN au defilat un număr de „experţi”, în realitate propagandiştii israelieni de garda in acea zi, afiliati la structurile neo-conservatoare şi la ” complexul industrial-terorist” de la Pentagon, în fata camerelor de luat vederi, pentru a lansa soparle despre radicali islamisti, chiar daca autorităţile norvegiene stabilisera ca cel putin unul din autorii atacurilor era un norvegian, pe nume Anders Behring Breivik. CNN a aratat in mod constant imagini cu oameni speriaţi, din centrul oraşului Oslo, fugind ca sa scape cu viata de la locul exploziei, precum şi fotografia care arata o perdea de fum maroniu peste centrul orasului Oslo. Desigur, intenţia CNN a fost de a evoca amintirea atacului de la 11 septembrie, din Manhattan.

Breivik, care uneori isi angliciza numele in Andrew Berwick, în postarile sale numeroase de pe internet, a fost descoperit a fi un islamofob de dreapta , simpatizant al sionismul şi francmason … Breivik a fost, de asemenea, descris ca fiind un fundamentalist creştin, dar el a adoptat o poziţie împotriva Bisericii Luterane, biserica de stat din Norvegia, şi a pledat pentru un „colectiv” contra-reformă, care sa faca in asa fel ca bisericile protestante sa revina sub controlul Vaticanului şi al Papei. Breivik a criticat dur Biserica Luterană şi alte biserici protestante, condamnând „preoţii în blugi, care marşaluiesc pentru Palestina.”

In mod cu totul incredibil, tabloidul din Londra al lui Rupert Murdoch, The Sun, din grupul de presa afectat de scandal News International, a publicat articolul cu titlul mincinos « 11 septembrie al Norvegiei. Atacul Al Qaeda ». Pe 29 martie 2011, profesorul zionist extremist de la Harvard Law School, Alan Dershowitz, a scris un articol în Wall Street Journal, ziar aflat in proprietatea lui Murdoch, un ziar care discriminează în mod activ angajarea celor care nu sunt evrei, ca reporteri şi redactori, cu încălcarea drepturilor civile din SUA şi a legilor care prevad egalitatea de sanse la angajare, articol în care el a numit Norvegia ca fiind o tara antisemita . Dershowitz aducea ca exemplu in sprijinul celor afirmate de el pe fostul prim-ministru norvegian Kare Willock, care a criticat alegerea de catre presedintele Barack Obama a lui Rahm Emanuel, in functia de şef al personalului de la Casa Alba, deoarece acesta este evreu. De fapt, Emanuel are puternice simpatii proisraeliene si este un fost membru al Forţelor de Apărare Israeliene, Tsahal, ceea ce a facut ca mulţi observatori politici de la Washington şi de aiurea sa-si puna intrebari legate de loialitatea lui fata de Statele Unite.

O reţea de bloggeri israelieni au împins in fata o asumare de responsabilitate a unui grup anterior necunoscut, numit Ansar al-Jihad al-Alami (Cei care ajuta jihadul global). Afirmatiile acestui grup au fost preluate si raspandite de catre mai multe oficine ale mass-mediei corporatiste, dar retrase atunci când s-a descoperit ca erau o farsă. Mossadul are un program pentru raspandirea asumarilor false de responsabilitate pentru atacuri teroriste islamiste, prin site-uri „Jihadiste”, care sunt de fapt operate de către Mossad, şi o reţea de „hasbaratchiks,” evrei israelieni şi străini care acţionează ca propagandişti pe net. Acesti voluntari si agenti platiti de hasbara (propaganda ) operează prin intermediul unor programe de calculator, cum ar fi Megafon şi GIYUS („Give Israel Your United Support”) . După încercarea nereusita de a da vina pentru atacurile din Norvegia pe islamisti, „hasbaratchiksii” si-au schimbat tactica, intrand in functiunea « cartitelor marioneta » si postand comentarii pe bloguri care critica afirmaţiile că Mossadul şi sioniştii ar fi în spatele atacurilor din Norvegia, subliniind că astfel de convingeri ar fi „antisemite” şi « teorii ale conspiratiei » nebunesti. Unele „cartite” israeliene s-au apucat chiar sa sugereze ca nebunul de Breivik a fost plantat de către islamişti, pentru a face rau Israelului si zionistilor.

Atunci când legaturile „islamiste” cu holocaustul din Norvegia s-au dovedit a fi inexistente, după ce agentiile de securitate si de politie din Norvegia au inceput sa examineze probele si evidentele, mass-media corporatista a schimbat tipul de propagandă, de la „islamul radical”, a schimbat macazul si a inceput sa arunce raspunderea pe „extremismul de extrema dreaptă „, gasit tap ispasitor pentru opozitia fata de multiculturalism şi imigraţia excesiva în Europa. Chiar şi posturi care în trecut erau cunoscute pentru independenţa lor fata de linia corporatista din mass-media, inclusiv Al Jazeera şi RT [cunoscuta in trecut drept Russia Today], au repetat, ca niste papagali, soparla ca Breivik a reprezentat în primul rând opozitia extremei drepte fata de imigranţii musulmani din Europa. Al Jazeera a repetat linia propagandistica ca Breivik a fost un „nebun singuratic”, insinuand ca acesta nu a apartinut si nu a fost ajutat de o retea mai mare. Desi Breivik avea cu siguranţă legaturi cu elemente de extremă dreapta xenofobe din Norvegia, Europa, şi America de Nord, nu a fost mentionat nimic, de către mass-media corporatista, despre admiraţia sa pentru astfel de americani islamofobi zionisti, precum Richard Pipes şi Pam Geller. Geller a condus o campanie habotnica si antimusulmana impotriva unei Centrul Islamic în apropiere de locatia „Ground Zero”, fosta locatie a World Trade Center din Manhattan. Breivik a postat un numar de tirade si poliloghii antimusulmane şi prozioniste pe site-ul norvegian http://www.document.no, care apartine lui Hans-Kristian Rustad, un evreu norvegian si jurnalist proizraelit.

Nicio oficina a mass-mediei corporatiste nu a spus ca tipul de extremism de dreapta practicat de catre Breivik este strâns asociat cu partide şi mişcări politice de extrema-dreapta si antiimigraţie din Europa de Vest, sprijinite de zionisti, inclusiv gresit numitul Partid al Progresului din Norvegia, Partidul Libertăţii din Olanda, al islamofobului Geert Wilders, Democraţii din Suedia, Adevăratii finlandezi din Finlanda, Partidul Popular Danez, Liga Apărării din Anglia, Miscarea Cetateneasca Pro-Germania si un grup pan-nordic fascist si terorist numit „Nordiske.” Breivik si-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru Tea Party, din Statele Unite ale Americii …

Reteaua xenofoba antimusulmana este strans legata de publicarea caricaturilor profetului Mohamed, de către ziarul neoconservator danez Jyllands-Posten şi ziarul norvegian Dagbladet. Euroxenofobii sunt sprijiniti de catre zionistul veteran Bernard-Henri Levy, filozof francez, care este un prieten al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy şi de catre compromisul fost director general al Fondului Monetar Internaţional , Dominique Strauss-Kahn. Este de remarcat că Levy este unul dintre sustinatorii majori ai rebelilor libieni, care luptă impotriva lui Muammar Qaddafi. Norvegia a anunţat că isi retrage avionele din campania NATO în Libia, la sfârşitul lunii iulie…. Norvegia a anunţat, de asemenea, sprijinul său pentru soluţionarea suveranitatii statului Palestina, în cadrul ONU, in Adunarea Generală din septembrie.

Cum dovezile indica din ce in ce mai clar ca atacul din Oslo a fost inca un atac terorist al Mossadului, sponsorizat de catre statul Israel, oficinile mass-mediei corporatiste evita cu scrupulozitate sa precizeze ca, prin actiunile sale recente, guvernul norvegian devenise o problema majora pentru Israel si pentru aliatii sai din strainatate, mai ales in ce priveste suveranitatea statului Palestina. În plus, poliţia norvegiană, precum şi serviciile de informatii, sunt dureros de conştiente de operaţiunile din trecut ale Mossad-ului în Norvegia, inclusiv infama Afacere Lillehammer din 1973. La 21 iulie 1973, agentii Mossadului l-au asasinat pe Ali Hassan Salameh, un chelner marocan, în Lillehammer, deoarece au crezut in mod gresit ca el a fost şef al operaţiunilor grupulului terorist palestinian „Septembrie Negru”. Poliţia norvegiană i-a arestat pe agentii Mossad care l-au ucis pe Salameh. Şi, cu aceasta ocazie, a fost descoperita o reţea complexă a Mossadului, de case conspirative, numere de telefon şi agenţi norvegieni in adormire, « conserve », care erau in slujba Mossadului.

Aşa cum s-a intamplat si in cazul atentatelor coordonate, din trenuri, de la Madrid, in data de 22 martie 2004 sau atentatelor din autobuze şi trenuri, in Londra, la data de 7 iulie 2005, cand serviciile de securitate europene au fost de parere ca aceste atentate nu au fost rezultatul activitatilor „Al Qaeda”, ci a „radicalilor” de sorginte interna, la fel, acum, se considera ca nu există nicio legătură între radicalii islamişti si atacurile din Norvegia. Cu toate acestea, exista toate indiciile că atacul din Norvegiei a fost conceput pentru a agita spiritele in sanul populaţiei norvegiene şi a dăuna reputaţiei guvernului de centru- stânga norvegian, al prim-ministrului Jens Stoltenberg.

Mass-media corporatista insista asupra faptului că Breivik ar fi singurul responsabil pentru cel mai grav atac violent din Norvegia , de la al Doilea Razboi Mondial incoace. Rapoartele poliţiei norvegiene, care indica un al doilea tragator, descris ca având „par negru întunericat şi un aspect ne-nordic,” au fost suprimate, în mare parte, din mass-media corporatista. Orarul dupa care s-a desfasurat atacul din Norvegia, pune la grea incercare imaginatia omeneasca, in ceea ce priveste teoria ” pistolarului singuratic / teroristul care detoneaza bomba”.

La ora 03:26 pm, ora locala din Oslo, o maşină capcană a fost detonata, printr-o explozie masiva, în fata biroului prim-ministrului Norvegiei. 22 iulie este o sărbătoare oficială, au fost relativ putini oameni in interiorul biroului primului-ministru sau birourile din jurul Ministerului Petrolului şi Energiei şi in birourile ziarului VG [Verdens Gang], cel mai mare ziar pe hartie din Norvegia.

În timp ce poliţia reactiona la explozia din centrul orasului Oslo, s-a spus că Breivik ar fi luat o barca spre insula Utoya, îmbrăcat in uniforma de poliţist şi ar fi început să deschidă focul asupra tinerilor mebri ai Partidului Muncii din Norvegia, reuniuniti in tabara pentru tineret a partidului. Impuscaturile, se spune ca ar fi început la ora 4:50. Echipa norvegiana SWAT „Delta” a avut probleme sa porneasca motoarele elicopterelor si nu au putut sa gaseasca o barcă in stare de functionare, pentru a ajunge pe insula Utoya. Echipa SWAT, în cele din urmă, a sosit pe insula la ora 6:20, doar pentru a găsi zeci de morti din cadrul următoarei generaţii de conducatori ai Partidului Muncii din Norvegia. Breivik s-a predat calm poliţiei. Atunci când a sosit pe insula Utoya, Breivik le-ar fi spus poliţistilor aflati pe insula ca ar fi venit pentru un control de securitate, de rutină, în urma bombardamentelor din centrul orasului Oslo.
Comandantul in exercitiu al politiei norvegiene, Sveinung Sponheim, a declarat ca poliţia încă investighează dacă Breivik nu a facut cumva parte dintr-o retea mai mare. Cele dezvaluite de Sponheim contrazic teoria „lupului singuratic” avansata de către mass-media corporatista din ţările occidentale.
Guvernul de coaliţie, de stânga, Laburist-Socialist din Norvegia, a fost văzut ca fiind la fel de ostil, atat intereselor Israelui cat si celor ale Statele Unite ale Americii. Există acum o convingere larg răspândită că , atacul terorist împotriva Norvegiei, a fost proiectat pentru a şoca Norvegia, odinioară paşnică, o naţiune în care, în general, poliţia patrulează în continuare pe străzi neînarmata, pentru a o face sa adopte tacticile unui stat poliţienesc, precum in Statele Unite, Israel, Marea Britanie, şi alte naţiuni occidentale . Norvegia, pro-palestiniana in politica externa, a iritat, de asemenea, factiunile sioniste şi de extrema-dreapta, anti-islamice, din Europa şi America de Nord, precum şi guvernele din Israel şi Statele Unite ale Americii.

Intr-o mutare care completează propaganda americana si israeliana, care spune ca Norvegia nu s-a pliat pe modelul de stat politienesc, impus de alte guverne occidentale, suspectul Wikileaks a decis să dezvaluie faxurile catre Departamentul de Stat al SUA, de la ambasada SUA din Oslo, in care Norvegia este criticata pentru ca nu recunoaşte ” Al Qaeda ” ca pe o ameninţare şi menţine un aparat de securitate insuficient pentru a combate terorismul islamist şi imigranţii pakistanezi.

Barack Obama l-a numit ca ambasador al SUA la Oslo pe Barry White, care este evreu, si care a primit un premiu in 2005, de la gruparea pro-Israel, American Jewish Committee. Acesta s-a plâns că Serviciul de Securitate din Norvegia (PST), a respins cerea de a actiona pe teritoriul Norvegiei, pentru două echipe formate din douăsprezece persoane, din serviciul britanic MI-6 , care ar fi trebuit sa vina in Norvegia, ca sa supravegheze si sa monitorizeze o celula „Al Qaeda”. In noiembrie anul trecut, guvernul norvegian a fost şocat să afle că ambasada SUA a infiintat o unitate operativa de detectare si de supraveghere in Oslo, care a fost folosita pentru a monitoriza cetăţeni norvegieni. Norvegianul Knut Storberget, Ministrul de Justiţie, a declarat că nu a fost informat cu privire la prezenţa acestei unităţi de spionaj american, in Oslo, unitate de spionaj care a angajat poliţisti pensionari norvegieni şi oficiali pensionari ai serviciilor secrete. Comisarul norvegian pentru protecţia datelor, Bjorn Erik Thon, a declarat că nu a mai văzut niciodată o astfel de operaţiune de informaţii în Norvegia. White a deplâns faptul că, oficialii norvegieni din serviciile de securitate, au fost apatici şi incompetenti în a trata „ameninţarea teroristă islamista.” Eşecul echipei SWAT norvegiane, de a răspunde rapid la masacrul de la Utoya, poate indica faptul că structurile de securitate si de aplicare a legii in Norvegia, precum şi structurile de comandă şi control, au fost sabotate de infiltrari ale unor agenti, care cunoaştereau sistemele din acest domeniu ale Norvegiei. Acesti pensionari din politie si serviciile secrete, care lucrează pentru Unitatea de Supraveghere a ambasadei SUA sunt primii suspecţi în sabotarea capacităţilor de reacţie ale politiei norvegiene, pe 22 iulie. Cu doar 48 de ore înainte de exploziile din Oslo, unitatile de politie au avut un exercitiu de aplicatie, pentru prevenirea atacurilor teroriste cu bomba, la Opera din Oslo, lângă ceea va fi mai târziu ” ground zero.” În plus, în zile de dinainaintea atacurilor teroriste, au avut loc lucrari suspecte la canalizarea din zona apropiata biroului primului-ministru.

În martie, liderul socialist de stânga, Kristen Halvorsen, impreuna cu ministrul educaţiei din Norvegia şi un fost ministru de finante, au cerut o acţiune militară împotriva Israelui, în cazul în care acesta ar fi atacat Gaza. Stânga Socialista şi Partidul Muncii, împreună cu « Asociaţia Norvegiană pentru Pace » şi « Sindicatul Norvegiană pentru Energie şi Telecomunicaţii », au susţinut puternic campania « Boicotul Israelui », care include sprijinul pentru un boicot pan-european, numit « Renunţare, Retragerea Investitiilor şi Sancţiuni (BDS) », concomitent cu un embargo asupra vânzărilor de arme către statul evreu. În luna august 2010, Fondul de Pensii Norvegian si-a retras investitiile din două companii israeliene, controlate de miliardarul israelian Lev Leviev, Africa Israel Investments şi filiala acesteia Danya Cebus.

Vokay 31-07-2011 - 23:01

Tache era şi şeful de cabinet al unui recent ministru de interne şi mă întreb dacă Băse ştie mânăreala asta.

ambicicleta 02-08-2011 - 10:48

ha ha ha hasbaratchiks

Ciu Huhu 31-07-2011 - 10:13

Din acest foarte interesant articol inteleg ca Mosadul are retele complexe de case conspirative si agenti in Norvegia si in toate tarile lumii, si ca lucreaza mina in mina cu ambasadorii (evrei) ai SUA din intreaga lume.
Ar fi bine ca Mosadul sa studieze cu mare atemtie cartile psihiatrului Stanislav Grof si ale doctorului in psihologie, hipnoterapeutul Michel Newton, astfel vor intelege ca evrei de acum si membri Mosadului vor deveni in reincarnarile lor viitoare, victime ale evreimii si Mosadului din viitor!

Citind cartile autorilor sus mentionati se vor convinge, daca nu sint prosti, ca absolut sigur exista Reincarnare, si prin ea lucreaza Justitia Divina!

Ciu Huhu 31-07-2011 - 10:16

Aceasta postare e un comentariu la articolul lui Wayne Madsen din postarea lui Tache.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 14:04

Corectura: Michael nu Michel

Tache 31-07-2011 - 20:06

CONTINUARE

Halvorsen a avut recent o întâlnire cu o delegaţie de evrei americani, care au deplâns „anti-semitismul” din Norvegia, gogoaşa obosita şi uzata, folosita de către zionişti în confruntarea cu sentimentele anti-israeliene din intreaga lume. În ianuarie, Halvorsen şi soţul ei, Christo Halvorsen, director la televiziunea si reteaua radio Norsk Rikskringkasting (NRK), au luat parte la o demonstratie si mars de protest anti-Israel şi anti-SUA, la Oslo, iar pe pancarte putea fi citit : „Statele Unite ale Americii şi Israel sunt Axa Răului „. Sotii Halvorsen şi NRK au fost supuşi la o campanie vicioasa, lansata de zionişti şi de catre lobby-ul israelian din Norvegia.

Ministrul de Externe norvegian Jonas Gahr Store, din Partidului Muncii, a fost criticat de către lobby-ul pro Israel şi zionişti, deoarece a comparat tratamentu l la care Israelul ii supune pe palestinieni, cu tratamentul pe care Germania nazista i-a supus pe evrei. Jonas Gahr Store a cerut deasemenea demolarea „Zidului de separatie” construit de Israel, care trece prin teritoriul palestinian din Cisiordania, o poziţie care i-a adus duşmănia şi ura din partea guvernului Israelian şi a aliaţilor lor zionisti din Occident. Store a efectuat o vizită la Utoya înainte de masacru. Ministrul de externe a fost pe insula, in timp ce tinerii din Partidul Muncii au participat la demonstratia „Boicotati Israelul”. Oraşul Trondheim a fost criticat de către Israel pentru finanţarea unei excursii la ONU, in New York, pentru elevii norvegieni , care sa puna in scena o piesă de teatru numită „Monologuri despre Gaza.” Israelul a criticat, de asemenea, Norvegia, pentru distribuirea unui film numit „Lacrimi din Gaza.”

După ce Israelul a oferit asistenţă Norvegiei, inclusiv asistenţă medico-legala şi medicala, precum şi evacuarea răniţilor in urma atacului din 7 / 22, Norvegia a refuzat oferta. Respingerea de asistenţă venita din partea Israelului indică faptul că guvernul norvegian a fost suspicios faţă de oferta venita de la ministrul israelian al apărării, Ehud Barak. Alte echipe militare israeliene din Cisiordania au fost acuzate de trafic de organe umane, fapte date in vileag de către ziarul suedez Aftonbladet, în august 2009. În aceeaşi lună, ministrul de externe israelian, anti-arab si anti-musulman, Avigdor Lieberman, a acuzat Suedia şi Norvegia de anti-semitism, adăugând acuzatia scandaloasa că Norvegia ar fi pro-nazista, chiar dacă activiştii anti-musulmani şi pro-zionisti din Norvegia sunt afiliati la organizaţii neo-naziste. La 11 decembrie 2010, o explozie terorista suspecta s-a produs in centrul orasului Stockholm, ranind doi oameni , responsabilitatea fiind atribuita unui atentator sinucigaş suedez-irakian. Explozia a avut loc la două săptămâni după ce mass-media suedeză a adus la cunostinta publicului că o unitate operativa de interceptare si de supraveghere, care opera din incinta ambasadei SUA la Stockholm, a desfasurat actiuni de spionaj contra unor cetăţeni suedezi.

În ultimele luni, Mossadul a comis acte flagrante de spionaj şi chiar posibile atacuri teroriste, împotriva altor naţiuni, percepute ca avand o pozitie pro-palestiniana. In timpul cutremurului devastator de anul trecut, din Christchurch, Noua Zeelandă, o echipa de agenti Mossad a fost prinsa în oraş. Unul dintre agenţii israelieni a murit la cutremur. Agentii Mossad au fost gasiti avand asupra lor mai multe paşapoarte şi chei USB, care se crede ca ar fi fost folosite pentru a descărca date sensibile din sistemele informatice guvernamentale din Noua Zeelandă. Prim-ministrul Noii Zeelande, John Key, care aparent a tasnit din obscuritate în politica Noii Zeelande şi a cărui mama evreica a emigrat din Anglia, nu a luat în considerare acuzatiile de spionaj aduse Mossadului, chiar dacă el a vorbit la telefon cu premierul israelian Benyamin Netanyahu de patru ori in ziua cutremurului, după ce agentul mort al Mossadului a fost descoperit de către poliţia şi serviciile de informatii din Noua Zeelandă.

Ziarul din Noua Zeelandă, Southland Times, a fost criticat de catre comunitatea evreiască din Noua Zeelandă şi de catre Israel, pentru promovarea „teoriilor conspiraţiei,” modul tipic de actiune pentru evreii pro-israelieni, cunoscuti sub numele de sayanim şi katsas, care sunt utilizati de către Israel în străinătate, ca propagandisti şi agenţi de spionaj. Ca o ironie a sortii, Key avea o întâlnire cu Obama la Casa Albă, in acelasi timp cu exploziile şi împuşcăturile care au avut loc în Norvegia. Key, se banuieste, s-a dus sa participe la o reuniune homo-erotica anuala organizata de fraternitatea compusa doar din barbati elitisti americani şi străini, oameni politici şi de afaceri , in locatia retrasa din Bohemian Grove, în nordul Californiei, un conclav la care a participat si cel mai cunoscut agent de influenţa al Israelului în America, Henry Kissinger, care, de asemenea, serveşte ca „trimis special” al lui Obama pe langa conducerea Rusiei. Predecesoarea lui Key la conducerea Partidului Laburist, Helen Clark, a facut obiectul unor critici în 2004, prin informatiile dezvaluite de faxurile catre Departamentul de Stat, de la ambasada SUA din Wellington, pentru faptul ca pusese capat achizitiei de paşapoarte false din Noua Zeelandă, de catre echipele Mossad. Încă o dată, scurgerile de informaţii prin cablu s-au datorat operaţiunii suspecte desfasurate de catre WikiLeaks.

Unul dintre criminalii Mossad, Zev Barkan William, care a fugit din Noua Zeelandă pentru a evita arestarea, a fost descoperit în capitala cambodgiană Phnom Penh, unde el şi alţi israelieni produceau filme pornografice „tari”, în care diversi vagabonzi , care nu suspectau nimic, erau ucişi in fata camerelor de luat vederi.

În Egipt, agentii Mossad au fost acuzaţi de către actuala guvernare de instigare la ciocniri între musulmani şi creştinii copţi. O recenta explozie a unui depozit de arme şi muniţii, confiscate de la iranieni , la o bază navală cipriota, o explozie care l-a ucis pe şeful marinei cipriote, rămâne suspecta. Explozia a urmat deciziei guverului de centru-stanga din Cipru de a recunoaşte suveranitatea statului Palestina. Indignarea opiniei publice dupa explozie a dus la demisia ministrul de externe pro-palestinian , Markos Kyprianou şi a cauzat o problema politica majora pentru preşedintele ciprului, Dimitris Christofias, un membru al Partidului Comunist AKEL.

Mossad-ul este un maestru al atacurilor teroriste de tip « steag-fals », destinate să modifice percepţiile legate de Israel şi sa pedepseasca adversarii politicii israeliene. Urmele lasate de catre serviciile de informatii israeliene sunt peste tot, in atacurile din 11 septembrie asupra Statelor Unite, atentatele cu bombă din 22 martie in trenurile din Madrid, atentatele cu bombă din 7 iulie din metroul din Londra si din autobuze, şi, acum, in atacurile din 22 iulie, în Norvegia … În timp ce mass-media corporatista, controlata de israelieni, repeta la nesfarsit, ad nauseam, despre pericolele legate de terorismul islamist, acum este evident că ameninţarea majoră la adresa siguranţei publice vine din partea statului Israel, o naţiune ticaloasa, care nu ezită să-i ucidă pe cei nevinovaţi , pentru a-si atinge scopurile politice sordide.

Ciu Huhu 31-07-2011 - 21:09

Mosadul sa ia la cunostinta ca 100% sigur exista Reincarnare care-i instrumentul suprem al Justitiei Divine Supreme, fecare ticalos evreu isi va lua, CUMPLIT, pedeapsa in reincarnari viitoare!

PS. Orice ticalos din alta natiune va patii la fel ca cei sus amintiti, isi vor lua NEGRESIT, PEDEAPSA!

Ciu Huhu 31-07-2011 - 22:30

Azi m-am plimbat prin orasul in care locuiesc si m-am cutremurat vazind trei oameni fara locuinta, la distanta de timp intre ei, nu erau impreuna, e cumplit! ASTA E VIITOTUL EVREILOR IN VIITOARELE LOR REINCARNARI!

meridor 31-07-2011 - 22:27

Tache Felicitari.
Postarile tale te-au scos in evidenta un antisemit destept,desavarsit si convins.
Fii atent sa nu te gaseasca curand si pe tine groapa…….

Ciu Huhu 31-07-2011 - 22:47

AMENTATI EVREILOR CU GROAPA, PE TOTI CEI CE SPUN ADEVARUL DESPRE VOI, e un proverb care spune ca cine sapa groapa altua va carea el in ea, amin!

Ciu Huhu 31-07-2011 - 22:49

Corectura: altuia nu altua, cadea in loc de carea

Vokay 31-07-2011 - 22:51

Yakoov, este suficient să spun că primeşti bani de la clădirea din dreapta Parlamentului de azi al României. Puteau găsi unul mai isteţ.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult