Acasa InternationalGeopolitica Trump ameninţă la ONU că va distruge în întregime Coreea de Nord

Trump ameninţă la ONU că va distruge în întregime Coreea de Nord

scris de A.P.
52 afisari

Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, ameninţând că va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac a Phenianului, relatează AFP şi The Associated Press.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a înhămat într-”o misiune sinucigaşă”, a lansat preşedintele american în primul său discurs în faţa membrilor Adunării Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-rachetă” (”Rocket-Man”).

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o ”misiune sinucigașă”, a declarat președintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul ”omul-rachetă”.

El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apare aliații, ”nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord”.

”Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său”, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean ”amenință întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieți omenești”.

Donald Trump a criticat de asemenea țările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care și China.

”Nicio națiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete și cu arme nucleare”, a mai spus el.

Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult