Acasa InternationalGeopolitica Trump și dragonul

Trump și dragonul

scris de C.P.
13 afisari

‘Suntem descendenții dragonului’ – președintele chinez Xi Jinping i-a oferit la Beijing o mică lecție de istorie improvizată omologului său american Donald Trump, în inima palatului imperial din China, relatează AFP.

Trump se află în China până vineri în cadrul unei vizite de stat. Miercuri, în prima zi a deplasării sale în această țară, el a avut parte de o vizită privată în Orașul Interzis, de o degustare de ceai și de un spectacol de operă și de acrobații.

Această primire cu toate onorurile a urmărit să spargă gheața înainte de discuțiile de joi pe subiecte delicate, cum ar fi Coreea de Nord și uriașul deficit comercial al SUA.

În timpul vizitei la Orașul Interzis, vast complex imperial vechi de secole, Donald Trump l-a întrebat pe Xi Jinping în ce măsură cultura chineză este cu adevărat veche de 5.000 de ani, așa cum a auzit el.

„Avem 3.000 de ani de istorie scrisă”, a precizat gazda sa prin intermediul unui interpret, conform unei înregistrări video publicate pe internet de postul public de televiziune CCTV.

China se mândrește că este una din cele mai vechi culturi din lume. Elevii chinezi învață că ea face parte din cele patru civilizații antice (alături de civilizația babiloniană, de civilizația egipteană și de civilizația din Valea Indusului).

„Cred că cea mai veche cultură din lume este cea din Egipt, de 8.000 de ani”, a spus Donald Trump.

„Da, ea este cea mai veche. Însă singura civilizație neîntreruptă care continuă și astăzi este cea chineză”, a precizat Xi Jinping.

La întrebarea lui Donald Trump dacă Orașul Interzis reprezintă cultura originală chineză, Xi Jinping a răspuns pe un ton de glumă.

„Da, și populația este cea de la origine. Am moștenit părul negru și pielea galbenă. Suntem descendenții dragonului”, a afirmat el.

„Excelent”, a concluzionat Donald Trump râzând.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS