Acasa InternationalGeopolitica Ucraina: SUA acuză Rusia că a pregătit tancuri și piese de artilerie

Ucraina: SUA acuză Rusia că a pregătit tancuri și piese de artilerie

scris de D.S.S.
2 afisari

Departamentul american de Stat a anunțat vineri că dispune de informații conform cărora Rusia a masat tancuri și piese de artilerie în anumite amplasamente din sud-vestul țării și există posibilitatea ca aceste echipamente militare să ajungă în mâinile insurgenților rusofoni din estul Ucrainei, relatează agenția Reuters.

‘Avem informații că un număr suplimentar de tancuri au fost pregătite’ pentru a fi furnizate separatiștilor rusofoni din Ucraina, a declarat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a diplomației americane. ‘Avem de asemenea informații că armata rusă a masat piese de artilerie într-un amplasament din sud-vestul Rusiei, inclusiv un tip de piese de artilerie folosite de forțele ucrainene, dar care au fost retrase din dotarea armatei ruse’, a adăugat ea.

Pe de altă parte, Jennifer Psaki a precizat că Statele Unite au obținut și informații ce atestă că Rusia a redesfășurat trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, confirmând astfel declarația de joi a secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anunțat că cel puțin câteva mii de soldați ruși au fost din nou dislocați la granița ruso-ucraineană.

4 comentarii

UnUL 20-06-2014 - 23:00

?????

urbos 20-06-2014 - 23:55

Departamentu poolii belite, latra.

UnUL 20-06-2014 - 23:56

Ai și departament?

briel 21-06-2014 - 00:34

http://america.aljazeera.com/articles/2014/6/20/ukraine-russia-border.html

June 20, 2014 8:45AM ET // Updated 12:44PM ET

Seven Ukrainian troops and as many as 300 pro-Russian rebels were killed in overnight fighting in Ukraine’s restive east, an official said Friday, as clashes between government forces and pro-Russian rebels flared before Ukraine’s Interior Ministry announced a weeklong unilateral cease-fire would begin later in the evening.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult