Acasa InternationalGeopolitica UE somează Rusia să lase Ucraina în pace. Kievul cere sancțiuni

UE somează Rusia să lase Ucraina în pace. Kievul cere sancțiuni

scris de A.B.
14 afisari

UE a somat Rusia, prin vocea șefei diplomației europene Catherine Ashton, să se retragă din Ucraina și să înceteze orice formă de agresiune împotriva țării vecine. Acestea a fost, de altfel, și concluzia reuniunii informale a miniștrilor europeni de externe, desfășurată astăzi, la Milano.

UE somează Rusia sa se retragă.

UE somează Rusia sa se retragă.

„Cerem Rusiei să pună capăt ostilităților și fluxului de arme și de personal în zona de conflict și să-și retragă forțele din Ucraina”, a anunțat Ashton.

„Toți miniștrii și-au exprimat îngrijorarea profundă în ceea ce privește agresiunea recentă a trupelor regulate ruse” împotriva Ucrainei, a spus Catherine Ashton, înainte de a se deplasa la Bruxelles pentru a participa la summitul șefilor de stat și de guvern, summit de la care președintele ucrainean Petro Poroșenko are așteptări înalte.

„Nu am nicio îndoială că astăzi (n.r. — sâmbătă) liderii vor adopta o decizie de a însărcina Comisia Europeană să pregătească o decizie corespunzătoare privind aceste sancțiuni”, a afirmat Poroșenko la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, înaintea summitului la a cărui deschidere a fost invitat să participe.

UE și-a înăsprit puternic sancțiunile împotriva Moscovei la sfârșitul lunii iulie prin adoptarea, pentru prima dată, a unor măsuri menite a lovi în inima economiei ruse.

Însă atitudinea Moscovei îi obligă pe liderii europeni să ia în considerare noi sancțiuni pentru a pune presiune pe președintele Vladimir Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult