Acasa InternationalGeopolitica Un general rus amenință. România, printre țintele lui Vladimir Putin (video)

Un general rus amenință. România, printre țintele lui Vladimir Putin (video)

scris de D.P.
372 Afisari

Kim Jong-un a plecat din Coreea de Nord și se îndreaptă spre Rusia, unde ar urma să se vadă cu Vladimir Putin. Informația apare în presa de la Seul.

Cei doi lideri ar urma să discute, cred analiștii, despre posibilitatea ca Phenianul să furnizeze arme Moscovei. Armata rusă, confruntată cu pierderi majore de echipament, în special artilerie, este în defensivă pe toată lungimea frontului din Ucraina. Forțele Kievului au reușit să obțină rezultate bune inclusiv în nordul orașului Donețk, unde au trecut de linia frontului, neschimbată din 2014.

În ultimele zile, armata ucraineană a lărgit breșele din apărarea rusă, în sudul regiunii Zaporojie, dar și în regiunea Donețk, la sud de Bahmut.

În cursul nopții de duminică spre luni au reușit să elibereze o bună parte din localitatea Optîne, în apropiere de aeroportul internațional Donețk, ocupat încă din 2014 de separatiștii pro-ruși.

În aceasta zonă au murit, în weekend, doi voluntari umanitari din Spania şi Canada. Mașina lor, spune Kievul, a fost lovită de rachetă rusească și a luat foc. Alți doi muncitori umanitari, un german și un suedez, au fost răniți grav.

Un merit major pentru reușitele de până acum ale ucrainenilor le revine tanchiștilor care au deschis primele breșe în defensiva rusă.

Soldat ucrainean: „Coloane, tancuri, transportoare blindate, am lovit o mulțime de lucruri, am demolat destule clădiri”.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major al SUA, a recunoscut, într-un interviu pentru BBC, că ofensiva s-a derulat mai încet decât se aștepta. Dar, a mai spus el, „ucrainenii continuă să avanseze într-un ritm foarte susţinut prin liniile de front ruseşti”.

Mark Milley, şeful Statului Major al SUA: „Mai este încă o perioadă rezonabilă de timp, probabil între 30 şi 45 de zile de vreme favorabilă pentru luptă, aşa că ucrainenii nu au terminat”.

Zelenski: „Nu e un film cu happy end”

Cât privește finalul conflictului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a explicat, pentru CNN, că nu poate fi vorba despre nicio înțelegere cu Vladimir Putin, pe care l-a numit „mincinos”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Nu e un film cu happy end, nu vom avea happy end. Am pierdut foarte mulți oameni. Nu e niciun happy end, asta trebuie să recunoaștem. O victorie e tot ceea ce poate aduce eliberarea țării noastre. Înseamnă să nu dăm ocazia Rusiei să mai atace alte țări, cum ar fi cele baltice, Polonia…”.

Cu toate astea, generalul Pavel Mordvicev, comandantul Grupului Central de unități rusești care au invadat Ucraina, a declarat la televiziunea rusă de stat că militarii Moscovei nu se vor opri la Ucraina.

Reporter: „Cât timp va mai dura războiul?”.

General Pavel Mordvicev: „Nu are sens să ne gândim la o perioadă anume. Dacă vorbim despre Europa de Est, pentru că trebuie să facem asta… Da, atunci va dura mai mult”.

Reporter: „Înseamnă că Ucraina e doar un prim pas?”.

General Pavel Mordvicev: „Da, absolut. E doar începutul”.

Pe de altă parte, Rusia a anunțat aseară, victoria partidului preşedintelui Vladimir Putin – cu peste 70% din voturi – în alegerile regionale, care au fost organizate şi în teritoriile anexate din Ucraina. Kievul și aliații săi consideră scrutinul „ilegal”.

1 comentariu

Vasile I. Zărnescu 12-09-2023 - 11:37

Toată lumea acceptă acum că Pcatul Ribbentrop-Molotov (Hitler-Stalin) a fost un pact criminal. Ucraina este rezultatul acestui pact, deci este un stat criminal. Ucraina a fost declarată „stat” inndependent în 1920, stat care, împreună cu Bielorusia – tot „independentă – și cu Fderația Rusă au constituit U.R.S.S. Evident era o independență formală, căci era condusă de guvernul U.R.S.S. După destrămarea U.R.S.S., Ucraina și-a declarat, în 1991, din nou independența. La acea sată, Parlamentul româniei i-a amintit Ucrainei de teritoriile românești furate prin Pactul Ribbentrop-Molotov, pe care Ucraina trebuia să ni le restituie. Dar, fiind un stat criminal, Ucraina a refuzat.
Prin complicitate cu conducerea trădătoare de azi a României, Ucriana – dușmanul nostru cel mai agresic, a devenit „prietena” noastră. De aceea am zis că „Ucraina trebuie desființată”: https://www.incorectpolitic.com/colonel-vasile-zarnescu-ucraina-trebuie-desfiintata-1/
Trebuie anualt imediat orice ajutor dat Ucrainei și somată să ne restituie, de îndată, teritorii furate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult