Acasa InternationalGeopolitica Violențe la Hamburg: 76 de polițiști răniți

Violențe la Hamburg: 76 de polițiști răniți

scris de B.C.R
32 afisari

Confruntările dintre manifestanții anti-G20 și poliție, la Hamburg, s-au soldat cu 76 de răniți în rândul forțelor de ordine, au anunțat acestea din urmă, în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP.

Este vorba de „răni ușoare”, a indicat, pentru AFP, o purtătoare de cuvânt a poliției locale, fără a putea furniza la acest moment o cifră referitoare la numărul răniților printre protestatari.

Mii de militanţi antiglobalizare, printre care s-au aflat sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă, au participat joi seară la un marş la Hamburg, cu o zi înainte de Summitul G20 care va avea loc în oraş. Manifestaţia a degenerat în violenţe între protestatari şi poliţişti, care au decis să disperseze mulţimea cu gaze lacromogene şi cu tunuri cu apă. În urma incidentelor, mai multe persoane au fost rănite. Poliţia, în stare de alertă de câteva zile, se teme că, după ce se va înnopta, vor avea loc incidente violente, în special cu militanţii de extremă-stânga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port. Autorităţile se aşteaptă ca, în total în următoarele zile, până la 100.000 de manifestanţi să iasă în stradă în cele 30 de manifestaţii prevăzute.

Poliţia a atacat mulţimea de 12.000 de persoane pentru a izola sutele de extremişti cu cagule şi îmbrăcaţi în negru. Potrivit CNN, forţele de ordine par să fi reuşit să îndepărteze aceste „elemente periculoase”, dar situaţia ar putea fi temporară.

Anarhiştii au aruncat în ofiţeri cu sticle, cu pietre şi petarde. Poliţia a precizat că purtătorul său de cuvânt a fost agresat de manifestanţi în timp ce acorda un interviu şi a fost nevoit să se refugieze într-o maşină de pompieri.

Primele ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine la Hamburg

Cel puţin un grup de manifestanţi antiglobalizare a atacat forţele de ordine în cursul protestului de joi, de la Hamburg, faţă de summitul G20, relatează ABC News. Poliţiştii au răspuns cu tunuri cu apă.

Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de globalizare. Printre ei se află şi mai multe sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă, aparent pregătiţi pentru violenţe.

Protestul, desfăşurat sub sloganul “Welcome to Hell” (Bun venit în iad), se anunţă a fi cel mai dur dintre cele 30 organizate în marja summitului ce va avea loc vineri şi sâmbătă.

Mii de manifestanţi antiglobalizare s-au strâns la Hamburg, înaintea Summitului G20

Mai multe mii de militanţi antiglobalizare au început joi seară un marş la Hamburg, cu o zi înainte de Summitul G20 în oraş, relatează AFP. Mitingul are loc într-un context foarte tensionat.

Poliţia a estimat numărul participanţilor, la ora locală 19 (20 ora României), la aproximativ 8.000 de persoane, dintre care mai multe sute de anarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu cagule pe faţă. Ei par decişi să atace forţele de ordine.

Manifestanţii au plecat de la Piaţa de Peşte, din apropiere de Elba, la iniţiativa unei “alianţe autonome şi anticapitaliste”, şi intenţionează să înconjoare centrul de conferinţe unde se vor reuni liderii G20. În fruntea cortegiului se află un banner pe care scrie “Smash G20” (Zdrobiţi G20). În final, protestatarii vor ajunge într-o piaţă aflată la numai 300 de metri de centrul de conferinţe.

Poliţia, în stare de alertă de câteva zile, se teme că, după ce se va înnopta, vor avea loc incidente violente, în special cu militanţii de extremă-stânga. Astfel, aproximativ 20.000 de ofiţeri din toată Germania au fost desfăşuraţi în marele oraş-port.

Autorităţile se aşteaptă ca, în total în următoarele zile, până la 100.000 de manifestanţi să iasă în stradă în cele 30 de manifestaţii prevăzute.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult