Acasa InternationalGeopolitica Vladimir Putin: Nu ne temem de nicio amenintare

Vladimir Putin: Nu ne temem de nicio amenintare

scris de M.A.B.
9 afisari

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a afirmat joi ca economia rusa a „depasit varful” dificultatilor pe care le-a traversat din cauza sanctiunilor internationale impuse in urma crizei ucrainene si a caderii cotatiei petrolului, scrie AFP.

(foto:olympictalk.nbcsport.com)

(foto:olympictalk.nbcsport.com)

Intrebat cum comenteaza aprecierea sensibila a rublei din ultima perioada (+40% de la inceputul lui martie), Vladimir Putin a raspuns: „Am depasit varful problemelor” cu care s-au confruntat sectorul bancar si companiile.

Acesta a afirmat ca nu se teme de nicio amenintare: „Sunt multe amenintari pe care nu le putem prevedea. Dar daca mentinem mediul politic intern stabil si pastram procesul de consolidare a societatii pe il traversam, atunci nu ne temem de nicio amenintare”.

In ceea ce priveste situatia economica, Rusia si-ar putea reveni mai repede, intr-un interval de doi ani, crede Vladimir Putin.

„Cred ca ar putea fi mai rapida. Va dura circa doi ani, cred”, a subliniat Putin.

Acesta a aratat ca Rusia a inregistrat in 2014 un nivel record al productiei de petrol, de 525 milioane de tone, iar guvernul va reusi sa mentina deficitul bugetului federal la un nivel acceptabil de 3,7%, fata de un nivel de 0,5% anul trecut.

„Am reusit sa prevenim un deficit mai mare. Previzionam acum un nivel mai mare, dar acceptabil, in acest an va fi 3,7%,” a subliniat Putin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult