Acasa InternationalGeopolitica Zelenski: Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume

Zelenski: Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume

scris de Misu Andrei
75 Afisari

Rusia eşuează la scară mare în invazia sa asupra Ucrainei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la opt luni de la declanşarea războiului, pe 24 februarie, informează marţi dpa.

Vladimir Zelenski

„Ucraina distruge aşa-zisa a doua cea mai puternică armată din lume”, a afirmat Zelenski în mesajul său video zilnic, luni seara.

„Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia”, a spus Zelenski, adăugând că în timp ce altădată Rusia era un actor politic important, astăzi Moscova este din ce în ce mai izolată pe plan internaţional.

Zelenski a subliniat că forţele ucrainene continuă să elibereze în fiecare zi teritorii ocupate de ruşi. Întreaga Ucraină, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, va fi eliberată, a spus Zelenski, avertizându-i totodată pe cetăţenii ucraineni că iarna ce va urma va fi „cea mai grea din istoria noastră”, din cauza pagubelor provocate de atacurile ruse infrastructurii energetice a Ucrainei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult