Acasa International Împuşcături la Cairo: sute de răniţi în timpul unui protest anti-Israel (VIDEO)

Împuşcături la Cairo: sute de răniţi în timpul unui protest anti-Israel (VIDEO)

scris de M.A.
7 afisari

Poliţia egipteană a făcut uz de grenade lacrimogene şi a folosit muniţie de război, pentru a dispersa mii de manifestanţi, care au protestat în noaptea de duminică spre luni faţa Ambasadei Israelului la Cairo, aproximativ 240 de persoane fiind rănite, au anunţat surse oficiale locale, citate de AP şi AFP.

Protest anti-Israel la Cairo

Protestatarii au incendiat drapelul israelian, au cerut ruperea relaţiilor diplomatice cu Israelul şi expulzarea ambasadorului israelian la Cairo.
Aceste manifestaţii au avut loc la câteva ore de la întâlnirea pe care a avut-o cu oficialităţi egiptene la Cairo un reprezentant al Ministerului Apărării israelian, primul la acest de nivel de la demisia fostului preşedinte Hosni Mubarak, la 11 februarie, obligat să renunţe la putere de o amplă mişcare socială.
În cele din urmă, forţele de ordine egiptene au reinstaurat ordinea, în zonă, au anunţat luni surse oficiale de la Cairo.
Egiptul este prima ţară arabă care a semnat un acord de pace cu Israelul, în 1979, fiind urmat de Iordania, în 1994.
Ample manifestaţii de protest au avut loc în lumea arabă duminică, de Nakba (catastrofă), marcând crearea statului Israel, în 1948, eveniment urmat de exodul a mii de palestinieni.

1 comentariu

neacsum 16-05-2011 - 14:21

Se apropie .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult