Acasa International Ponta o atacă pe Victoria Nuland, în direct la Moldova TV

Ponta o atacă pe Victoria Nuland, în direct la Moldova TV

scris de C.S.
0 afisari

Victor Ponta l-a atacat în direct, la Moldova TV, pe subsecretarul de stat american Victoria Nuland: „Eu nu dau sfaturi în public”. Premierul răspunde, astfel, criticilor neobișnuit de dure ale acesteia, privitoare la politica statelor din Europa Centrală.

Ponta o atacă pe Victoria Nuland la Moldova TV.

Ponta o atacă pe Victoria Nuland la Moldova TV.

„Eu m-am întâlnit cu doamna Nuland la New York, la Adunarea Generală a ONU, şi cu acea ocazie preşedintele SUA, Barack Obama, a nominalizat în mod clar ceea ce din punctul de vedere al administraţiei americane este de criticat la Guvernul Ungariei, la libertatea presei în special, şi la diverse alte acţiuni legate inclusiv de relaţia politică cu Rusia. Pe doamna Nuland am auzit-o spunând – şi am discutat acest lucru când eram împreună cu Leancă (premierul Republicii Moldova – n.r.) la Kiev – legat de situaţia din Ucraina.

„Ceea ce cred este că în toate societăţile ex-comuniste combaterea corupţiei este un efort extrem de important, România şi-a format în timp nişte instituţii puternice, şi apreciate, şi independente, şi cred că şi Moldova are foarte mare nevoie de o justiţie cu adevărat independentă – în România este – şi cu adevărat eficientă în lupta împotriva corupţiei”.

„Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi în public, eu încerc să îl ajut pe prim-ministrul Leancă spunându-i «uite ce a făcut România, învaţă din experienţa României ce e bun şi nu fă greşelile României». Pe un prieten adevărat nu îl cerţi la televizor, unui prieten adevărat îi spui «uite, asta am făcut eu bine, asta am făcut eu prost, fii mai destept decât mine şi fă doar lucrurile bune»”.

Întrebat dacă Victoria Nuland s-a referit şi la el, Ponta a reluat ideea că nu trebuie învăţate lucrurile rele din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult