Acasa International Președintele Germaniei va boicota Olimpiada de Iarnă de la Soci

Președintele Germaniei va boicota Olimpiada de Iarnă de la Soci

scris de G. D.
4 afisari

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, va boicota Olimpiada de Iarnă de la Soci, Rusia, după cum anunță agențiile de presă și presa germană.

Joachim Gauck - președintele Germaniei

Joachim Gauck - președintele Germaniei, va boicota Olimpiada de la Soci

Joachim Gauck a luat decizia de a nu participa la olimpiada ce va avea loc în această iarnă în Rusia în semn de protest împotriva încălcărilor drepturilor omului și agresiunilor împotriva reprezentanților opoziției, după cum scrie Der Spiegel. Revista mai spune că administrația Rusiei a fost informată despre această decizie.

Purtătorul de cuvânt al președinției Germaniei a confirmat jurnaliștilor această informație, însă nu au fost date publciității mai multe detalii.

Președintele Germaniei Joachim Gauck este un cunoscut critic al regimului de la Moscova din cuza încălcărilor drepturilor omului, manifestându-și public opiniile încă de la preluarea mandatului, în urmă cu aproape doi ani. O întâlnire a lui Gauck cu Vladimir Putin a fost pe agenda ministerelor de externe ale celor două țări, pentru vara lui 2012, însă aceasta a fost anulată „din motive de program”.

2 comentarii

urbos 09-12-2013 - 20:26

Lasa ca se duce scroafa Merkel.

UnUL 09-12-2013 - 21:13

…guiță p o r cu l Bubos.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult