Acasa International Primarul Londrei cere interzicerea accesului românilor și bulgarilor la serviciile sociale

Primarul Londrei cere interzicerea accesului românilor și bulgarilor la serviciile sociale

scris de G. D.
13 afisari

Primarul Londrei, Boris Johnson, a cerut interzicerea totală, timp de doi ani, a imigranţilor din state membre „noi” ale Uniunii Europene, ca România şi Bulgaria, la servicii sociale, scrie Mediafax, care citează presa britanică.

Primarul Londrei cere interdicții noi pentru români

Primarul Londrei cere interdicții noi pentru români

Primarul capitalei britanice şi-a exprimat totodată susţinerea faţă de intenţia premierului David Cameron de a renegocia „puterile” Marii Britanii, astfel încât ţara să poată să nu mai plătească milioane de lire sterline, ca ajutoare pentru copii, unor copii care trăiesc în alte ţări.

În cadrul unei emisiuni la postul de radio LBC 97.3, Johnson a declarat că, în pofida faptului că a susţinut imigraţia, are în continuare o „problemă” cu libertatea de mişcare a muncitorilor în interiorul UE extinse.

„Pentru mine reprezintă o îngrijorare reală, deoarece atunci când ne-am alăturat Pieţei Comune, în 1973, şi am organizat un referendum, în 1975, am aderat la un grup mult, mult mai mic de state, care erau mult, mult mai apropiate în contextul lor economic decât marea masă (din prezent) – 500 de milioane de persoane, 27 de ţări -, în care te confrunţi cu divergenţe uriaşe în privinţa sistemului ajutoarelor şi aşa mai departe”, a declarat el.

„De ce trebuie ca plătitorii britanici de taxe să plătească ajutoare pentru copiii unor persoane care poate că muncesc în Marea Britanie, dar ai căror copii trăiesc în Polonia”, a continuat Johnson.

Liderul partidului xenofob şi antieuropean UKIP Nigel Farage a declarat că este necesar ca imigraţia să fie redusă, dacă afectează nivelul de trai al britanicilor.

Potrivit unui sondaj publicat marţi, trei sferturi dintre britanici vor o diminuare a imigraţiei, în pofida faptului că 54% dintre respondenţi consideră imigraţia benefică pentru economie.

4 comentarii

Pribeagul 07-01-2014 - 22:25

“De ce trebuie ca plătitorii britanici de taxe să plătească ajutoare pentru copiii unor persoane care poate că muncesc în Marea Britanie, dar ai căror copii trăiesc în Polonia”

Acum vor sa ne ia si copiii. Parca ar fi… turci.

Boris? Si aici, tot rusii, tot rusii?

ValVerde 07-01-2014 - 22:33

„Acum vor sa ne ia si copiii”

===

Nici pomeneala…mai curind n-ar plati…

Tache 07-01-2014 - 22:50

Da, dar cand ne luau petrolul, ne distrugeau fabricile si ne vindeau fregate ne spuneau ca suntem frati. Ca suntem in siguranta, cu atatea plase de siguranta, in Marea Familie Europeana.

ValVerde 07-01-2014 - 23:31

Iti bese mintea !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult