Acasa International Românii și bulgarii, restricții de muncă în Olanda după 1 ianuarie

Românii și bulgarii, restricții de muncă în Olanda după 1 ianuarie

scris de G. D.
3 afisari

Două orașe din Olanda vor să impună restricții românilor și bulgarilor, în ciuda legislației UE care prevede liberalizarea pieței muncii din 2014, scrie Yahoo News, citând presa străină.

Olanda va liberaliza piața muncii la 1 ianuarie 2014

Olanda va liberaliza piața muncii la 1 ianuarie 2014

Orașele Rotterdam și Haga sunt cele două localități care au impus restricții administrative cetățenilor din România și din Bulgaria, în cazul în care vor dori să obțină acte legale pentru a munci pe teritoriul lor. Este vorba despre obținerea BSN, un număr de identificare similar cu CNP-ul românesc, absolut necesar pentru a se înregistra în baza de date fiscală și cea de asistență socială. Pentru a obține acest număr, românii vor trebui să îndeplinească anumite condiții privind cazarea și locul de muncă.

Reprezentanții celor două orașe aduc ca argument numărul triplu de români din aceste orașe, de la intrarea celor două țări în UE, la 1 ianuarie 2007 și până acum, în timp ce numărul de bulgari s-a înzecit în aceeași perioadă.

„O uşă deschisă fără reglementări ar putea pune o presiune suplimentară pe apartamentele şi casele suprapopulate, iar singurii care vor câştiga vor fi proprietarii fără scrupule şi angajatorii care exploatează imigranţi disperaţi”, a declarat Hamit Karakus, consilier municipal în Rotterdam, potrivit sursei citate. „Guvernul şi Bruxelles-ul ne spun că legea ne împiedică să facem asta, dar o vom face. Dacă vor, va trebui să ne oprească şi să ne explice de ce”, a adăugat oficialul.

De cealaltă parte se află autoritățile olandeze, respectiv Ministrul Muncii şi protecţiei sociale din Olanda, Lodewijk Asscher, care a avertizat Rotterdamul și Haga că propunerile lor sunt ilegale, menţionând că „dacă ai o înţelegere cu alte ţări, trebuie să o respecţi”.

5 comentarii

digital 12-12-2013 - 16:15

hahaha!
e pe orașe frate la ăștia!!!!!!

ue, băse!
ue, băse!
ue, băse!

vrem schenghen!
haii băse, rezolv-o că ești cel mai de succesuri!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 15-12-2013 - 18:57

Ce sa caute ,rrumanasi la Nederland, muzee , pungasii , bankomate !
Ciorditori dreaq , shengen —alta generatzie de Tal Harry !

salut 13-12-2013 - 00:03

Nu s-a pus inca taxa vamala de 300% pe produsele olandeze? Ce mai asteptam?

Lupu Ardelean 15-12-2013 - 18:17

Astia nu vor romani la fel cum legionarii nu au vrut evrei.

Ereticul 15-12-2013 - 18:43

Dreptul lor, la ei acasa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult