Acasa International Uruguay, prima țară care legalizează producția și traficul de droguri

Uruguay, prima țară care legalizează producția și traficul de droguri

scris de G. D.
245 Afisari

Uruguay este pe cale să devină prima țară din lume care să reglementeze producția, vânzările și consumul de canabis, după ce un proiect de lege a fost votat de Senatul acestei țări.

Uruguay legalizează marijuana

Uruguay legalizează marijuana

Procedura legislativă a ajuns aproape de final, deoarece doar promulgarea președintelui mai lipsește pentru ca legea să intre în vigoare.

Uruguay este una dintre țările cu cea mai mare producție ilegală de marijuana, fiind în același timp și un furnizor la nivel global al acestei plante-drog.

Persoanele care vor dori să cultive canabis vor putea face o solicitare către National Institute for Cannabis Regulation, care le va oferi semințele necesare, doar în cantitatea prevăzută de lege, respectiv 480 grame pe an. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru consumul propriu, așa cum l-au calculat specialiștii uruguayeni.

Un număr foarte mare de cetățeni din această țară așteaptă cu nerăbdare legiferarea cultivării și consumului, deoarece acum sunt nevoiți să procure planta ilegal, iar cultivarea ei este de asemenea prohibită.

O parte a clasei politice este de părere că Parlamentul a făcut o greșeală, deoarece legea nu va rezolva probelemele pe care încearcă să le rezolve.

Cel care a susținut și promovat acest proiect de lege este nimeni altul decât președintele Uruguay, Jose Mujica, un fost luptător de gherilă, ales deputat, senator, iar din 2009 președinte al țării. Scopul său nu este acela de a promova consumul de droguri, ci de a „lua din mâna cartelurilor de roguri acest business”. El a asigurat public că Uruguay „nu va fi o țară cu iarbă pentru toți”. Printre prevederile legii se numără inclusiv aceea că pot avea acces la semințe și drept de cultivare doar rezidenții, nu și turiștii.

Cumpărarea de canabis a fost limitată la 40 grame/lună, greutate valabilă și pentru cei care o produc singuri.

Până acum, cea mai relaxată legislație era în Olanda, unde era permis consumul, însă este interzisă cultivarea. Cu toate acestea, pedepsele pentru cei care cultivă pentru consum propriu sunt mici, iar autoritățile sunt indulgente. De asemenea, în Colorado și Washington consumul medicinal sau recreațional de canabis a devenit legal din 2012.

Analiștii susțin că celelalte state din America de Sud, care se confruntă cu aceleași probleme cauzate de traficul de droguri, producția coordonată de carteluri și violențele generate de conflictele traficanților, urmăresc cu interes efectele introducereii acestei legi în Uruguay.

7 comentarii

briel 11-12-2013 - 19:00

Fiu-meu cunoaste un tip care are multiple sclerosis si de un an fumeaza canabis. De cand a trecut pe canabis (cu efecte deosebit de bune pentru starea lui generala, desi boala este ireversibila) a putut sa renunte la cele 18 pastile pe care le lua zilnic.

Chiar si studiile recunosc existenta unor cazuri de cancer vindecate cu marijuana …
Big Pharma suspina.

Antibasistul 12-12-2013 - 04:49

Citeste cele 4-5 carti ala doctorului psihiatru Stanislav Grof, de mulți ani activ in SUA, el si un grup de cercetatori americani au folosit mulți ani drogul LSD sa vindece bolnavi psihici, SA AJUTE bolnavi terminali de cancer!

urbos 11-12-2013 - 19:37

In sfarsit unii normali la cap.

Antibasistul 12-12-2013 - 04:45

Io nu-s fan al drogurilor, dar E LOGIC CA PREȚURILE, SI ATRACȚIA DROGURILOR VOR SCADEA ENORM odata cu legalizarea lor!!!

Antibasistul 12-12-2013 - 05:11

PS. E o imensa nebunie sa interzici unor oamani sa bea alcool sa se imbete, sa interzici altora sa se drogheze, DREPTURILE OMULUI INCLUD SI DREPTUL DE A TE IMBATA SI DROGA, cu viața ta trebuie sa fi liber sa faci CE VREI, E A TA, chiar daca esti un prost!

briel 12-12-2013 - 05:13

Asa-i. Daca s-ar interzice producerea si comercializarea zaharului (care nici nu-i grozav la sanatate) ar apare peste noapte traficanti de zahar, carteluri si crime … pentru banii rezultati.

Antibasistul 12-12-2013 - 05:22

Corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS