Acasa Magazin 5 locuri de vizitat în România

5 locuri de vizitat în România

scris de Misu Andrei
177 afisari

Ai de gând să organizezi o vacanță în țară? România îți oferă numeroase obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi, dacă îți dorești să te relaxezi. Din fericire, România se bucură de cele mai diversificate forme de relief, astfel încât să găsești ceva pe placul tău, fie ca vrei la mare sau la munte.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/mountains-during-sunset-3954876/

Fiindcă avem o țară frumoasă, îți prezentăm în articolul de mai jos 5 locuri pe care merită să le apreciezi, pentru un sejur de neuitat. Iată care sunt!

Maramureș, Borșa

Cei care au vizitat Maramureșul afirmă că este unul dintre cele mai frumoase județe din țară, indiferent de anotimp. Astfel, dacă vrei să te bucuri de peisaje superbe de munte, să faci baie sau să mergi cu cortul, Maramureșul este alegerea optimă. Ia-ți câteva zile libere și optează pentru camping într-o zonă mirifică a țării, unde poți vedea Valea Izei, Masivul Rodnei, Cascada Cailor sau Ocna Șugatag.

Dacă ești interesat de plimbări lungi prin zona Maramureșului, ia în calcul Borșa. Pentru această activitate, vei avea nevoie de un echipament adecvat, care să-ți asigure confortul. Asigură-te că te îmbraci comod, că ai la tine atât haine groase, cât și subțiri și nu uita de pantofii sport. Optează pentru produse Reebok originale, în care să te simți confortabil și bucură-te de vacanța în Maramureș!

Delta Dunării, Pădurea Letea

Delta Dunării este o destinație extrem de cunoscută în România. Totuși, dacă vrei să mergi într-un loc mai puțin știut în Delta, ia în calcul cea mai veche rezervație naturală din România, Pădurea Letea.

Poți vedea Pădurea Letea în Tulcea, lângă comuna C.A Rosetti, unde vei admira o vegetație surprinzătoare, care cuprinde plopi albi, viță sălbatică sau stejari de luncă. Pentru iubitorii de animale, Pădurea Letea este un paradis. Aici se pot vedea cai sălbatici dar și păsări precum vulturii codalbi, care oferă un spectacol uimitor turiștilor amatori de natură.

Buzău, Lacul Mocearu

Județul Buzău oferă numeroase atracții turistice, printre care și Lacul Mocearu, un loc minunat de explorat în România. Aici poți merge cu cortul câteva zile sau te poți caza la pensiunile din zonă, pentru o vacanță de vis.

Poți merge la Buzău dacă vrei să vezi un lac înconjurat de pădure și poienițe, ideal pentru relaxare după o săptămână grea. Zona este extrem de liniștită și potrivită pentru amatorii de pescuit, care pot ajunge la lac pe un drum de țară, care se parcurge cu mașina în aproximativ 20 de minute.

Brașov, Viscri

Viscri a deveni o destinație extrem de cunoscută, fiind un sat de o frumusețe aparte, în județul Brașov. Vei găsi un sat plin de case colorate și de atracții turistice precum Biserica Fortificată, aflată în Patrimoniul UNESCO.

Cu toate acestea, trebuie să știi că drumul până la Viscri este cam anevoios, dat fiind faptul că sătucul este izolat. Peisajul va merita tot efortul!

Cluj, Salina Turda

Nu în ultimul rând, în topul celor mai frumoase destinații de vizitat în România se înscrie și Salina Turda, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Cluj. În această salină te poți bucura de relaxare dar și de o oază de sănătate balneară.

Din fericire, în interiorul salinei vei găsi și o mini bază de agrement cu teren de sport, cu loc de joacă pentru copii și un lac natural, unde te poți plimba cu barca. Mai mult, salina beneficiază și de propria unitate de cazare, dotată cu un centru SPA.

Țara noastră dispune de numeroase obiective turistice care încântă privitorii, locuri pe care merită să le vezi cel puțin o dată în viață. Care este preferatul tău?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult