Acasa Magazin A murit Shirley Temple, copilul-minune al Hollywood-ului

A murit Shirley Temple, copilul-minune al Hollywood-ului

scris de C.S.
2 afisari

Actriţa americană Shirley Temple a murit în reşedinţa sa din Woodside, California, din cauze naturale. Fostul copil-minune al Hollywood-ului avea 85 de ani.

Shirley Temple, fostul copil-minune al Hollywood-ului, a încetat din viață.

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani.

Actriţa a devenit celebră încă din copilărie, în anii 1930, graţie rolurilor interpretate în filmele „Bright Eyes”, „Stand Up and Cheer” şi „Curly Top”.

A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani. Până în prezent, Shirley Temple a rămas cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar.

Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă. A jucat în total în 43 de lungmetraje, însă a întâmpinat dificultăţi în a-şi menţine cariera la acelaşi nivel după ce a devenit adultă şi s-a retras din industria cinematografică în 1950, la vârsta de 22 de ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult