Acasa Magazin Adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul. Cine era celebrul ucigaș

Adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul. Cine era celebrul ucigaș

scris de C.S.
17 afisari

Jack Spintecătorul (Jack the Ripper) a fost indentificat, după 126 de ani. Identitatea celebrului ucigaș în serie a fost descoperită cu ajutorul testelor unor probe ADN preluate de pe șalul uneia dintre victimele infamului londonez.

Jack Spintecătorul nu era englez.

Jack Spintecătorul nu era englez.

Supriza a fost uriașă. Jack Spintecătorul nu era englez, ci polonez, probele ADN demonstrând că acesta era Aaron Kosminski. El a sosit la Londra la începutul anilor 1880, emigrând din ţara sa natală împreună cu familia din cauza pogromului rus.

Aaron Kosminski avea 23 de ani când a comis crimele şi locuia cu cei doi fraţi ai săi şi cu o soră a sa foarte aproape de locul unde a fost găsită una dintre victime. În ciuda faptului că fusese identificat de un martor ca fiind prezent în locul unde a fost ucisă una dintre femei, poliţia londoneză nu a avut, în 1888, sufieciente dovezi pentru a-l acuza oficial. A fost arestat pentru 24 de ore, iar apoi a fost internat pentru tot restul vieţii sale într-un azil pentru persoane cu boli psihice. A decedat pe 24 martie 1919.

Kosminski lucra ca frizer, potrivit documentelor autorităţilor londoneze, şi suferea de o boală mentală, cel mai probabil schizofrenie paranoidă.

Lipsa unui vinovat în seria de crime a dus la apariţia multor teorii şi suspectarea chiar a unor membri ai familiei regale britanice ca fiind Jack Spintecătorul. Printre numele celebre bănuite a fi autorii crimelor se numără nepotul reginei Victoria, Prinţul Albert Victor, Duce de Clarence, pictorul postimpresionist Walter Sickert, fostul prim-ministru liberal britanic William Gladstone şi chiar scriitorul Lewis Carroll, autorul celebrei cărţi „Alice în Ţara Minunilor”.

În 2012, anchetatorii au reuşit să găsească o rudă a criminalului, cele mai multe indicii din epocă indicând faptul că frizerul polonez era cel mai probabil Jack Spintecătorul. Rezultatele ADN au confirmat după aproape doi ani de cercetare şi teste că sperma găsită pe şal era a lui Aaron Kosminski, iar astfel misterul a fost desluşit la 126 de ani de la oribilele crime.

Descoperirea identităţii lui Jack Spintecătorul, cum a ajuns să fie supranumit criminalul considerat în epocă încarnarea diavolului, a fost posibilă după ce un colecţionar a cumpărat un şal, în 2007, la o licitaţie cu obiecte care au avut legătură cu şirul de crime.

Russel Edwards, un britanic interesat de misterul crimelor de foarte mulţi ani, a cumpărat acest şal, deşi mulţi alţi experţi în seria de crime nu i-au atribuit niciodată vreo importanţă acestui obiect vestimentar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult