Acasa Magazin Afla de ce respiratia neplacuta trebuie sa te indrume catre un tratament pentru parodontoza

Afla de ce respiratia neplacuta trebuie sa te indrume catre un tratament pentru parodontoza

scris de Misu Andrei
160 afisari

Una dintre cele mai neplacute probleme o reprezinta respiratia urat mirositoare. Denumita si halitoza, aceasta afectiune poate avea multiple cauze. Printre acestea se poate numara si boala parodontala sau parodontoza. Desi afectiunea se manifesta prin mai multe simptome, daca suferi doar de helitoza, acesta poate fi un semn al declansarii bolii, chiar si in lipsa altor simptome.

Ce este parodontoza?

Aceasta boala se manifesta printr-o serie de probleme inflamatorii care afecteaza tesuturile din jurul dintilor. Intr-un stadiu timpuriu, aceasta se numeste gingivita. In aceasta etapa gingiile devin rosii, umflate si pot sangera. In forma ei agravata, gingiile se indeparteaza de dinti, formandu-se astfel pungi intre dinte si gingie. Boala poate avea un impact dezatruos asupra dintilor. Pe masura ce avanseaza, este distrus din ce in ce mai mult os si ligament parodontal. Dintii incep sa se miste si pot cadea.

Atunci cand te confrunti cu respiratie urat mirositoare, este indicat sa iei in considerare realizarea unui tratament parodontoza.

Importanta preventiei

Desi parodontoza afecteaza 1 din 3 adulti, cu rezultat final de pierdere a dintilor, majoritatea oamenilor trateaza cu superficialitate aspectul igienei dentare si al vizitei la stomatolog. Principala cauza pentru dezvoltarea afectiunii o reprezinta placa dentara. Aceasta se formeaza constant pe dinti si poate fi tinuta sub control doar printr-o igiena orala corespunzatoare. Aceasta trebuie sa includa: periatul dintilor de cel putin doua ori pe zi, folosirea apei de gura si a atei dentare, consult stomatologic regulat pentru evaluarea starii dintilor.

 

Simptome

Cum stii cand este cazul sa apelezi la un tratament pentru parodontoza? In mod normal, diagnosticul se pune de catre specialist. Debutul bolii nu este unul fulminant, care sa ia prin surprindere. Insa, exista cateva semne care ar trebui sa-ti dea de gandit. De exemplu, atunci cand apare sangerarea gingiilor, cand gingiile sunt inflamate, cand exista dureri usoare, acela este momentul in care trebuie urgentata vizita la dentist. Din pacate, de cele mai multe ori, aceste semne sunt ignorate.

In timp, dupa instalarea placii bacteriene si a tartrului, boala incepe sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai mult. Este necesar ca atunci cand experimentezi simptomele de mai jos sa apelezi la un tratament pentru paradontoza:

– retragerea gingiilor ca urmare a inflamatiei si expunerea dintilor;

– halitoza;

– dureri la mestecarea alimentelor;

– senzatie de disconfort la stimuli reci sau calzi;

– mobilitatea dintilor;

– aparitia abceselor.

 

Tratament

In cadrul clinicilor de specialitate, precum Dental Premier, poti beneficia de tratament parodontoza de ultima generatie. .

Pentru garantia unui tratament eficient, este importanta experienta parodontologilor. De aceea, in cadrul clinicii Dental Premier beneficiezi de experienta unora dintre cei mai buni specialisti din Bucuresti. In plus, acestia au la dispozitie echipament medical performant. Astfel, vei putea beneficia de tratament pentru parodontoza cu laser, efectuat de cei mai buni specialisti in domeniu.

Tratamentul cu laser elimina bacteriile si stimuleaza regenerarea tesuturilor. Acesta se realizeaza intr-o succesiune de etape. Primul pas il reprezinta consultatia initiala in care se va realiza un examen clinic. Este posibil ca medicul sa iti solicite o radiografie in aceasta etapa. Ulterior, va trebui sa urmezi un tratament initial care poate consta in: detartraje, dezinfectie mecanica, chiuretaje subgingivale, ultilizarea LASER-ului.

Dupa reevaluarea care se face la o anumita perioada de timp, se va interveni chirurgical, utilizand diferite metode si proceduri. Astfel, specialistul se asigura ca aplica un tratament parodontoza complet si eficient.

Nu mai astepta! Contacteaza specialistii de la Dental Premier si ia masuri inainte ca boala sa avanseze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult