Acasa Magazin Alergiile de primăvară versus COVID-19

Alergiile de primăvară versus COVID-19

scris de Misu Andrei
46 Afisari

Este o alergie de primăvară sau este COVID-19? Chiar și pentru specialiști poate fi uneori dificil de identificat între cele două, întrucât semnele pot fi similare: congestie nazală, secreții nazale prezente, gât iritat, dificultăți de respirație, dureri de cap și oboseală.

”Suprapunerea semnelor de boală este destul de importantă, motiv pentru care, uneori, este decelarea este dificilă”, a explicat dr. Nate Wood, medic de medicină internă, pentru Yahoo Life. Punerea diagnosticului corect poate fi dificil și pentru că COVID-19 afectează diferit persoanele, a mai spus specialistul.

Potrivit dr. Katie Sharff, șefa Departamentului de boli infecțioase de la Clinica Kaiser Permanente din Oregon, SUA, confuzia între COVID-19 și alergiile sezoniere poate fi sporită în cazul în care o persoană a avut infecția pandemică de mai multe ori. Imunitatea anterioară face ca boala COVID-9 să fie mai ușoară, si mai ușor de confundat cu alergiile de primăvară.

În lipsa unui test la îndemână pentru COVID-19, specialiștii atenționează că sunt câteva semne care arată că nu poate fi vorba de vreo alergie. Astfel, durerile musculare, frisoanele, problemele gastrointestinale, senzația de vomă, doareea sunt mult mai probabile semne de COVID-19 decât de alergie, potrivit lui Sharff.

În timp ce, o durere de gât de intensitate medie te poate duce cu gândul la o alergie de sezon, una severă care limitează drastic capacitatea cuiva de a se alimenta sau de a consuma lichide e mai degrabă semn de COVID-19.

La fel și în cazul febrei, pentru că, mai spune specialistul, alergiile nu au ca simptom temperatura crescută.

Alergologii atrag atenția, că față de anii 1990, acum, din cauza poluării, sezonul alergic debutează mai devreme cu 20 de zile și ține mai mult.

Alergiile la polen pot avea simptome exacerbate inclusiv iritații la nivelul ochilor, secreții lacrimale și nazale în exces, respirație șuierătoare și tuse.

Rinita alergică, conjunctivita alergică și chiar crizele de astm se inmulțesc exponențial primăvara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS