Acasa Magazin Bill Gates, din nou, cel mai bogat om din lume. Ce avere are vizionarul american

Bill Gates, din nou, cel mai bogat om din lume. Ce avere are vizionarul american

scris de C.S.
0 afisari

Bill Gates a recucerit poziția fruntașă în topul Forbes al miliardarilor lumii, după o pauză de patru ani. Averea sa este estimată la 76 miliarde de dolari. Cel mai bogat român, Ioan Niculae, s-a clasat abia pe locul 1.372 din 1.645. Anul trecut, Niculae se afla pe locul 1.268, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Bill Gates, din nou, cel mai bogat om din lume.

Clasamentul din acest an include 1.645 miliardari cu o avere cumulată de 6.400 de miliarde de dolari, în urcare puternică de la 5.400 de miliarde de dolari anul trecut.

În ediţia din acest an a topului sunt prezenţi 268 de noi miliardari, un număr record. Numărul femeilor cu avere de peste 1 miliard de dolari a atins, de asemenea, un nivel record, de 172, faţă de 138 cu un an în urmă.

Gates a revenit în fruntea topului după patru ani, cu 76 de miliarde de dolari, recuperând poziţia de lider de la investitorul mexican Carlos Slim Helu, a cărui avere este calculată la 72 miliarde de dolari. Gates, cofondator al gigantului american Microsoft, a deţinut primul loc în 15 din ultimii 20 de ani.

Cei doi sunt urmaţi de Amancio Ortega – cu 64 miliarde de dolari, care controlează retailerul de îmbrăcăminte Zara, investitorul Warren Buffett – cu 58,2 miliarde de dolari şi de Larry Ellison – cu 48 de miliarde de dolari. Princpalul activ al lui Ellison sun acţiunile la compania Oracle.

Cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a înregistrat cea mai mare creştere a averii, cu 15,2 miliarde de dolari la 28,5 miliarde de dolari, odată cu aprecierea puternică a acţiunilor reţelei de socializare.

Top zece este compeletat de Charles Koch – cu avere de 40 de miliarde de dolari, David Koch – de asemenea cu 40 de miliarde de dolari, Sheldon Adelson – 38 miliarde de dolari în principal din active din industria jocurilor de noroc, Christy Walton şi familia – cu 36,7 miliarde de dolari, principalul activ fiind acţiunile la lanţul de magazine Wal-Mart, precum şi Jim Walton – 34,7 miliarde de dolari din acţiuni tot la Wal-Mart.

1 comentariu

IV 03-03-2014 - 23:23

Sunt curios, cand o sa de-a „coltul” ce o sa ia cu el!?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult