Acasa Magazin Campionatul Mondial de Fotbal și chinezul mort de epuizare

Campionatul Mondial de Fotbal și chinezul mort de epuizare

scris de C.S.
8 afisari

Un chinez în vârstă de 25 de ani a fost găsit mort la sfârșitul acestei săptămâni în casa lui din Suzhou (estul țării), iar medicii cred că decesul lui ar putea fi legat de faptul că a stat treaz prea multe nopți la rând, pentru a urmări partidele Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

Campionatul Mondial de Fotbal: Un chinez, mort de epuizare.

Tânărul a fost găsit, sâmbătă dimineață, la domiciliul său, în fața televizorului, la câteva ore după încheierea partidei în care Spania fost învinsă cu 5 la 1 de Olanda (1-5) și care s-a terminat la ora 05.00 dimineața pentru telespectatorii chinezi. Diferența de fus orar dintre China și Brazilia este de 11 ore și îi obligă pe iubitorii de fotbal să urmărească în direct partidele în timpul nopții.

Potrivit agenției Xinhua, corpul neînsuflețit al tânărului a fost dus la spitalul Xiangcheng, unde medicii au legat moartea sa de privarea excesivă de somn, dar nu au precizat dacă decesul a fost provocat de epuizare sau de un posibil atac de inimă. Deși China nu este calificată la Cupa Mondială de Fotbal, competiția suscită un mare interes în gigantul asiatic ca și în multe țări din restul lumii.

Nu este însă prima dată când are loc o astfel de tragedie. Cazuri similare s-au mai înregistrat în timpul Cupelor Mondiale din Germania din 2006 și din Africa de Sud din 2010, când au fost publicate știri despre persoane care au suferit tulburări fizice sau chiar au murit de epuizare, după ce au pierdut mai multe nopți la rând pentru a urmări meciurile echipelor Spaniei, Italiei sau Braziliei, care se numără printre favoritele celor din Asia.

2 comentarii

Titircă Inimăbună 16-06-2014 - 19:39

Fotbalul cere sacrificii, spre exemplu Putin daca este sacrificat, cred ca as face niste centrari cu tigva lui, dar arunc tenesii dupa aceea, care este un alt sacrificiu.

pathfinder 16-06-2014 - 19:41

🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult