Acasa Magazin Când are loc ediția 2023 a Festivalului Padina-Peștera

Când are loc ediția 2023 a Festivalului Padina-Peștera

scris de Misu Andrei
83 Afisari

Festivalului „Peștera – Padina” se va desfășura în perioada 18 – 20 august 2023, în Munții Bucegi. Evenimentul se va desfășura pentru a treia oară în Zona Telecabina Peștera.

Organizatorii, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, și-au propus ca și în acest an să aducă în fața publicului artiști de renume. În cele trei zile de festival spectatorii se vor bucura ascultând mai multe genuri muzicale: muzică populară, rock și latino.

Festivalul „Padina – Peștera” își propune să promoveze protejarea naturii, să contribuie la educaţia montană a turiştilor și să seteze o direcţie în oferirea de activităţi de divertisment fără a periclita cadrul natural.Prin acest eveniment se urmărește promovarea potenţialului turistic din Masivul Bucegi, realizarea unor spectacole şi a unor momente culturale inedite, educarea participanţilor în protejarea mediului înconjurător şi practicarea mişcării în aer liber.

Staţiunea Padina – Peştera, declarată recent staţiune de interes naţional, are toate şansele să devină un punct de atracţie pentru turişti, dar şi cea mai mare staţiune de schi din România. Amplasată în comuna Moroeni din judeţul Dâmboviţa, Padina – Peştera va atrage sute de mii de turişti pe an, spun autorităţile. Drumul până în inima Bucegilor este asfaltat, iar cei responsabili de dezvoltarea zonei lucrează deja la proiecte importante.

Potrivit autorităţilor, în acest moment sunt în lucru două proiectele: cel de iluminat şi cel de realizare a aducţiunii de apă, însă primele măsuri vor fi luate în privinţa campării haotice în Platoul Padina şi în privinţa gunoaielor.

„În zona Padina nu se va mai campa cu rulotele, vom avea serviciu de ridicare a gunoiului, iar Poliţia Locală va fi instruită în acest sens. Vor dispărea acele rampe de gunoi inestetice din Platoul Padina. Noi vom monta coşuri de gunoi stradale, care se vor goli în fiecare zi.

De asemenea, camparea se va face la Campingul Zănoaga. Primăria Moroeni va ceda un teren pentru extinderea campingului cu titlu gratuit spre Consiliul Judeţean, în suprafaţă de 10.000 de mp. Parcarea va fi în mai multe zone în Padina. Pe Platoul Padina va fi una, o altă parcare va fi realizată aproape de Horoabele şi încă una lângă Mănăstirea Peştera. De asemenea, se va mai realiza o parcare lângă Telecabina Babele. Nu o să fie problemă cu locurile de parcare”, spune primarul comunei Moroeni, Mihai Moraru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS