Acasa Magazin Cat consuma o centrala electrica? Una dintre cele mai frecvente intrebari ale cumparatorilor

Cat consuma o centrala electrica? Una dintre cele mai frecvente intrebari ale cumparatorilor

scris de Misu Andrei
313 afisari

Dintre echipamentele de incalzire disponibile acum pe piata, centrala electrica se numara printre cele mai apreciate, alese de tot mai multi romani care tin sa se bucure de confort in propria locuinta, indiferent de conditiile meteorologice.

In plus, o astfel de centrala se remarca si prin faptul ca este prietenoasa cu mediul inconjurator, deci iti permite sa traiesti in armonie cu natura, din moment ce utilizarea ei nu implica arderea unor combustibili solizi, asa cum este cazul cand folosesti centrale pe lemne, peleti sau carbuni.

centrala electrica

Inainte de a te decide, la randul tau, ca vrei sa folosesti o centrala electrica, este nevoie sa cunosti o serie de amanunte despre aceasta metoda de incalzire. Cele mai importante dintre ele se refera la puterea si la consumul unui astfel de echipament.

Cum afli puterea unei centrale termice pe curent?

Pentru a calcula puterea de care ai nevoie in locuinta ta, primul pas este sa afli volumul acesteia. Nu este un calcul complicat, ci este suficient sa stii suprafata totala si apoi sa o inmultesti cu inaltimea camerei. De exemplu, pentru un apartament cu suprafata de 50 de metri patrati si inaltimea de 2,5 metri, volumul care trebuie incalzit este de 125 de metri cubi.

Urmatorul element care trebuie luat in calcul este gradul de incalzire al locuintei. Pentru realizarea acestui calcul, sunt folosite diferite coeficiente de izolatie, general acceptate, in functie de fiecare tip de locuinta, dupa cum urmeaza:

  • 60 de wati pe metru cub pentru o casa veche, neizolata;
  • intre 45 si 50 de wati pe metru cub pentru o casa veche, izolata;
  • intre 30 si 40 de wati pe metru cub pentru o casa noua, izolata, categorie in care intra si apartamentele noi.

Acest coeficient este inmultit cu volumul locuintei, aflat anterior. Astfel, pentru un apartament nou, izolat, cu suprafata de 50 de metri patrati si inaltimea de 2,5 metri, este necesara o centrala electrica cu o putere cuprinsa intre 3 750 si 5 000 de wati, adica intre 3,7 si 5 kilowati.

centrala electrica

Cat consuma o centrala electrica?

Daca luam in calcul exemplul deja utilizat, cu o centrala de 5 kilowati necesara pentru un apartament nou cu suprafata de 50 de metri patrati, putem sa calculam, cu aproximatie, cat va costa lunar incalzirea locuintei.

In conditiile in care instalatia functioneaza, in medie, 6 ore pe zi, timp de 30 de zile, centrala va consuma aproximativ 1 000 de kilowati intr-o luna friguroasa de iarna. Apoi, costul final poate fi calculat tinand cont de pretul pe kilowat pe care il ofera furnizorul de energie electrica.

Alte avantaje oferite de o centrala electrica

Pe langa faptul ca incalzeste locuinta la un pret avantajos, acest tip de echipament ofera si alte beneficii. De exemplu, se remarca prin faptul ca este silentios si ofera un randament puternic avand totusi dimensiuni reduse, deci nu ocupa mult spatiu.

Este simplu de montat si nu trebuie verificata la fel de des ca o centrala pe gaz. In plus, nu exista riscuri de explozie si nici nu sunt emise noxe periculoase pentru tine sau pentru familia ta. Dimpotriva, cu totii va puteti simti, permanent, in deplina siguranta.

Viziteaza magazinul online QuickShop.ro si alege tipul de centrala electrica potrivit pentru locuinta ta! Iti va asigura o iarna linistita si armonie in casa, alaturi de cei dragi, oricat de frig ar fi afara!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS