Acasa Magazin Cătălin Botezatu, citat în dosarul tablourilor furate din Olanda

Cătălin Botezatu, citat în dosarul tablourilor furate din Olanda

scris de C.S.
13 afisari

Cătălin Botezatu a fost citat, astăzi, în dosarul furtului de tablouri din Olanda. Creatorul de modă este chemat la audieri în calitate de martor.

Cătălin Botezatu a fost citat în dosarul furtului de tablouri din Olanda. (foto: a1.ro)

„Am fost citat ca şi martor, pentru că am dat o declaraţie de bunăvoie şi nesilit de nimeni în momentul în care a început această anchetă pentru că unul dintre cei implicaţi în acest proces a lucrat pentru mine, înainte de acest eveniment (Petre Condrat – n.r.). M-am simţit dator să nu mă dezic de el pentru că până una alta există prezumţia de nevinovăţie, şi chiar dacă nu ar exista în cazul celorlalţi, în el chiar cred şi ştiu exact cum s-au derulat lucrurile”, a spus Botezatu.

Petre Condrat a fost trimis în judecată pentru tăinuire, fiind acuzat că a înlesnit inculpaţilor Dogaru şi Darie valorificarea a două dintre operele de artă, „cunoscând că acestea provin din săvârşirea unei infracţiuni”, au precizat procurorii.

Creatorul de modă nu a putut fi audiat în acest dosar întrucât în sala de judecată nu a fost prezent avocatul unuia dintre inculpaţi, respectiv Cătălin Dancu, şi nici nu a avut un înlocuitor. În urma acestui fapt, instanţa a dispus să acorde un nou termen în data de 14 februarie, pentru a-i audia pe martorii implicaţi în proces.

„Oricum, declaraţia mea ca şi martor, în acest proces, este mai puţin importantă, pentru că e foarte scurtă, la obiect”, le-a declarat jurnaliştilor Cătălin Botezatu, după finalizarea termenului de judecată.

Radu Dogaru şi Adrian Procop sunt acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efracţie în Muzeul Kunsthal din Rotterdam, cu complicitatea lui Darie, de unde au furat şapte picturi în ulei şi acuarele.

De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult