Acasa Magazin Ce bonus anual “indecent” cu șase zerouri a primit șeful Google

Ce bonus anual “indecent” cu șase zerouri a primit șeful Google

scris de C.S.
3 afisari

Eric Schmidt, președinte executiv Google și fost CEO al gigantului IT american, a primit un bonus financiar din nouă cifre pentru activitatea de anul trecut. Suma poate fi considerată indecentă chiar și de cei mai optimiști analiști din domeniu.

Șeful Google a primit un bonus cu șase zerouri în 2013. (foto: The Guardian)

Astfel, Schmidt a încasat bonusuri în valoare totală de 106 milioane de dolari, din care 6 milioane de dolari cash şi acţiuni de 100 milioane de dolari.

Cele 6 milioane de dolari cash vor fi plătite în luna februarie şi reprezintă „recunoaşteorea contribuţiilor sale la performanţele Google din anul fiscal 2013”, potrivit documentelor transmise de companie Comisiei pentru valori mobiliare din SUA. Pachetul de acţiuni în valoare de 100 milioane de dolari va fi acordat miercuri, iar titlurile nu sunt tranzacţionabile până în luna mai a anului 2015.

În anul 2012, compensaţia totală a lui Schmidt la Google a totalizat 7,6 milioane de dolari, după ce a primit în 2011, odată cu preluarea poziţiei de preşedinte executiv al consiliului de administraţie, un bonus în acţiuni de 100 milioane de dolari.

Schmidt lucrează la Google din anul 2001 şi a ocupat funcţia de CEO timp de 10 ani. Cofondatorul Google Larry Page a preluat în 2011 funcţia de CEO.

Veniturile şi profitul net al Google au crescut anul trecut cu aproximativ 20%, la 60 miliarde de dolari, respectiv 13 miliarde de dolari. Acţiunile companiei au urcat cu aproximativ 61% de la începutul lui 2013.

1 comentariu

pathfinder 05-02-2014 - 14:53

Bonus indecent pentru un presedinte executiv al unei companii cu profit de 13 miliarde de dolari???
Hai sa fim seriosi…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult