Acasa Magazin Cea mai bună rețetă de pască pentru masa de Paște

Cea mai bună rețetă de pască pentru masa de Paște

scris de Misu Andrei
93 Afisari

Masa de Paște este una dintre cele mai importante, gospodinele având grijă mereu să fie de toate, pentru a se bucura de sărbători alături de familie și invitați. Un preparat nelipsit este pasca, pe care foarte multe femei încă o prepară în casă, chiar dacă se găsește și la magazin, gata preparată.

Cum se prepară pasca – reţetă tradiţională de Paşti

Cum se prepară pasca – reţetă tradiţională de Paşti (foto: Timpul.md)

Adevărul este că, atunci când vine vorba despre produse tradiționale, cozonaci sau prăjituri de casă, cele din comerț nu se vor putea compara niciodată cu cele preparate de mamele sau bunicile noastre, așa cum o făceau dintotdeauna, după rețete păstrate, la rândul lor, de la mamele sau bunicile lor.

Și pentru că mai sunt câteva zile până când majoritatea gospodinelor vor începe pregătirile pentru masa de Paște, o rețetă de pască, pe care marii bucătari o considră excepționale, e binevenită.

Pe masa de Paște cozonacul, pasca sau drobul sunt doar o parte dintre mâncărurile specifice acestei sărbători. Gospodinele care dedică timp preparării mâncărurilor în propria bucătărie pot încerca rețeta care le va ajuta să pregătească cea mai bună pască de până acum, potrivit cookanadplay.

Pasca din aluat de cozonac și umplutură de brânză îți va garanta o masă de Paște de neuitat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

500 g făină

20 g drojdie proaspătă

150 g zahăr,

coajă rasă de lămâie

3 gălbenușuri

200 ml lapte călduț

150 g unt

un praf de sare

2 lingurițe esență de rom

Umplutura

1 kg brânză de vaci proaspătă

4 albușuri

3 linguri de griș

Mod de preparare:

În laptele încălzit se adaugă untul și zahărul și se amestecă până la topire.

Făina trebuie cernută de două ori pentru a fi cât mai aerată. Într-un pahar se pune drojdia cu puține lapte cald în care să se dizolve, amestecată cu 1 linguriță de zahăr. Se lasă într-un loc cald până când i se dublează volumul.

Într-un bol cu apă călduță și esență de rom sau vanilie se pun stafidele la hidratat.

Făina cernută se frământă cu drojdia și amestecul din lapte și unt topit. Gălbenușurile se freacă bine cu sare, coajă de lămâie și esență, apoi se adaugă în făină.

Aluatul trebuie frământat foarte bine, apoi lăsat la dospit într-un loc cald. Ulterior, pregătește compoziția pentru umplutura de brânză, pe care o vei folosi să asamblezi pasca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS