Acasa Magazin China construiește un parc tematic dedicat vasului Titanic

China construiește un parc tematic dedicat vasului Titanic

scris de C.S.
3 afisari

China va dedica un parc tematic vasului Titanic, o copie în mărime naturală a celebrului pachebot urmând să constituie atracția principală, alături de un muzeu și de un simulator al naufragiului.

China va dedica un parc tematic celebrului pachebot Titanic. (foto: BBC)

Proiectul îşi propune să fie mai mult decât un muzeu ce reconstituie nava originală şi filmul „Titanic„, din 1997, regizat de James Cameron. Simularea va permite unui grup de câteva persoane să trăiască simultan senzaţiile pe care le-au avut pasagerii navei în 1912.

Parcul turistic şi cultural The Romandisea Seven Star International va dispune, de asemenea, de o plajă artificială, de o sală de proiecţie a filmelor 6D, precum şi de clădiri care copiază o biserică veneţiană şi castele din Europa.

Versiunea chineză a vasului Titanic va costa 1 miliard de yuani (165 de milioane de dolari), iar inaugurarea sa este programată pentru 2016, la o distanţă de cel puţin 1.500 de kilometri de cel mai apropiat ocean, în provincia Sichuan. Construirea replicii navei Titanic este programată pentru începutul acestui an.

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul primei sale călătorii din portul englez Southampton, cu destinaţia New York, iar în naufragiu şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de persoane.

2 comentarii

Antibasistul 13-01-2014 - 15:58

Nu e proști chinejii, ca amerecanii, ei stie sa faca bani!
un NUL nebunul, unde ești, omoara-te idiot basist!

UnUL 13-01-2014 - 16:21

????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult