Acasa Magazin Cine i-a dăruit Papei Francisc un tricou semnat de Hagi și o icoană

Cine i-a dăruit Papei Francisc un tricou semnat de Hagi și o icoană

scris de C.S.
13 afisari

Suveranul Pontif, Papa Francisc, a primit astăzi două daruri inedite: un tricou care i-a aparţinut fotbalistului român Gheorghe Hagi, semnat de acesta, precum şi o icoană trimisă cadou de Patriarhul României, Preafericitul Daniel. Cadourile i-au fost înmânate de premierul Victor Ponta, aflat în vizită la Roma.

Papa Francisc, a primit astăzi două daruri inedite.

„Sunt foarte onorat de faptul că voi fi primit de către Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune gînduri, pe care i-l transmit, în primul rând în numele României, în al doilea rând din partea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, cu care am discutat şi care, dealtfel, mi-a şi dat un cadou pe care, mâine, îl voi prezenta Sanctităţii Sale”, a spus Ponta, vineri seara, înainte de întâlnirea cu Papa.

Prim-ministrul a menţionat că darul trimis de Patriarhul României Suveranului Pontif este o icoană. Totodată, Ponta a adăugat cã îi va face un cadou şi în numele României, respectiv un tricou care i-a aparţinut fotbalistului român Gheorghe Hagi, semnat de acesta. La randul sau, Ponta a primit o medalie care sa-i aminteasca de acest moment si o icoana pentru fiul sau, care isi serbeaza, sambata, ziua de nastere.

Premierul a precizat că i-a venit această idee după ce a văzut că Suveranul Pontif a primit tot un tricou din partea preşedintelui Braziliei, Dilma Vana Rousseff.

„M-am inspirat din faptul că a primit un cadou de la preşedintele Braziliei, doamna Rousseff, aşa încât, alături de icoana de la Patriarh, o să fie un cadou mai personalizat din punctul de vedere al României”, a spus Ponta.

El a afirmat că îi va mulţumi Papei pentru faptul că reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române pot folosi lăcaşurile de cult pentru slujbele şi evenimentele religioase de care comunitatea românească are nevoie.

Premierul a mai afirmat că îi va garanta Suveranului Pontif că România este o ţară tolerantă, care respectă credincioşii altor religii şi culte religioase, adăugând că toţi credincioşii romano-catolici şi greco-catolici din România se bucură de toate drepturile şi de tot respectul autorităţilor române.

La Vatican, Ponta este însoţit de soţie, Daciana, de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, de ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi de europarlamentarul PSD Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

4 comentarii

CONGO 01-03-2014 - 13:30

Cel mai potrivit era sa-i dea o icoana Sfintei Muceniţe Varvara – ocrotitoarea minerilor – sculptata din şisturi. Si sa solicite o bula de afurisenie si zbarca-baba-pe-lopata pentru recenta invazie a Chevronului in Romania.

UnUL 01-03-2014 - 13:36

Sunt puțin cam confuz: papa „VA PRIMI” două daruri care „I-AU FOST ÎNMÂNATE”, deci „a primit” sau „va primi”?

CONGO 01-03-2014 - 13:48

darurile erau ascunse fiecare in cate o cutie, si i-au fost inmanate aceste cutii.
el trebuie sa le desfaca, si apoi accepte, iar aceasta se va intampla dupa inmanare.

UnUL 01-03-2014 - 14:03

Interesantă analiză.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult