Acasa Magazin Crizantema de Aur împlinește 55 de ani

Crizantema de Aur împlinește 55 de ani

scris de Misu Andrei
73 Afisari

Târgovişte găzduiește, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, în 20-22 octombrie 2022. Festivalul Naţional Crizantema de Aur este unul dintre cele mai longevive festivaluri muzicale din România, fiind înființat în toamna lui 1968.

 

Evenimentul a fost organizat neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale. Singurul an în care nu s-a organizat festivalul a fost 2020, când pandemia de Covid-19 a închis toate evenimentele cu public, nu numai în România, ci în toată lumea. De asemenea, la concursul de creaţie participă 15 creatori cu romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti, Chișinău și Cernăuți, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova și cu Societatea Muzicienilor Români din Ucraina.Tema ediției de anul acesta este „Romanța – Tezaur cultural național”. Evenimentul se va desfăşura, în premieră, la Cinematograful „Independența” din Târgovişte.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18:00 și vor fi transmise integral în direct de TVR 3 și TVR Craiova. Seara de Gală va fi transmisă în direct și de Radio România Antena Satelor.

Crizantema de Aur 2022

La festival participă 18 concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Serbia, selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale și 1 preselecție internațională online, realizate în perioada 15 mai – 25 iunie 2022.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult