Acasa Magazin Cum alegi un pătuț pentru copii perfect în camera micuțului

Cum alegi un pătuț pentru copii perfect în camera micuțului

scris de Ziua Veche
14 afisari

Amenajarea unui dormitor pentru copii poate fi o activitate extrem de plăcută dacă ai în vedere câteva sfaturi simple ce țin de design interior. Iar pentru că fericirea și confortul copilului tău sunt cu siguranță importante pentru tine, începe prin a căuta un pătuț pentru copii în care micuțul să se odihnească așa cum trebuie. Dacă simți nevoia unor sfaturi utile după care să te ghidezi, iată câteva aspecte pe care să nu le neglijezi atunci când decorezi sau reamenajezi camera copilului.

 

Confortul este esențial

Un pătuț pentru copii este locul în care micuțul va petrece mult timp cât e mic și nu se poate coordona singur, prin urmare acesta trebuie să fie cât mai confortabil și să îi asigure spațiu suficient pentru a se mișca în voie. De asemenea, acesta este poate singurul loc din cameră în care copilul ar putea sta nesupravegheat în anumite momente, prin urmare obiectul trebuie să prezinte siguranță și stabilitate. De regulă, un pătuț pentru copii are formă dreptunghiulară, însă există și modele în formă rotundă sau ovală, în funcție de preferințe și de spațiul disponibil. Salteaua patului este și ea importantă, deoarece nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea tare, astfel încât să nu afecteze poziția bebelușului. În plus, somiera trebuie să fie reglabilă, deoarece cu cât vârsta copilului este mai mare, cu atât înălțimea saltelei trebuie să fie mai joasă.

Materialul contează

Atunci când alegi un pătuț pentru copii este important să verifici în detaliu dacă acesta este robust și stabil. În funcție de materialul din care a fost confecționat (lemn, metal, plastic), acesta trebuie să corespundă în totalitate nevoilor copilului. Printre cele mai recomandate se numără pătuțurile din lemn masiv, cu sau fără roți, deoarece acestea nu pun în pericol sănătatea bebelușului și prezintă rezistență îndelungată. De asemenea, materialele și vopselele utilizate în fabricarea unui pătuț pentru copii trebuie să fie cât mai calitative, pentru a nu fi dăunătoare celui mic. Pentru călătorii, cel mai căutat model este patul pliabil, deoarece este ușor de transportat și poate fi transformat cu ușurință într-un loc de joacă după detașarea coșului pentru dormit.

 

Utilitatea este importantă

Dincolo de aspectele ce țin de siguranță și stabilitate, un pătuț pentru copii trebuie să fie și foarte practic pentru părinți. Mai exact, acesta trebuie să conțină spații de depozitare, care au rolul de a păstra toate obiectele necesare îngrijirii zilnice.

 

Atenție la detalii!

Un simplu pătuț pentru copii poate fi accesorizat cu jucării cu sunete și lumini în așa fel încât să schimbe aspectul camerei copilului. Spre exemplu, poți adăuga steluțe care strălucesc în întuneric sau orice alte motive preferate atât de fetițe, cât și de băieței. De asemenea, foarte importantă este și poziționarea lui în dormitor, un detaliu care de cele mai multe ori nu este luat în calcul de părinți. Este indicat ca acesta să fie amplasat departe de fereastră, perdele sau alte piese de mobilier pentru a evita ca micuțul să se agațe sau să tragă ceva ce l-ar putea răni.

În alegerea unui pătuț pentru copii deosebit, potrivit nevoilor tale, îți stă la dispoziție site-ul Favi.ro, loc în care vei găsi modele pe care să le integrezi cu succes în decorul de vis al dormitorului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult