Acasa Magazin Cum sa alegi un fiset metalic: 3 criterii de care sa tii cont

Cum sa alegi un fiset metalic: 3 criterii de care sa tii cont

scris de Misu Andrei
91 afisari

Un fiset metalic te va ajuta sa arhivezi si sa ordonezi documentele din firma mai usor! Totusi, alegerea acestuia poate fi un proces dificil. Pentru a gasi modelul potrivit, ar fi bine sa tii cont de trei criterii. Iata care sunt acestea!

1. Dimensiunile

Daca afacerea ta se afla la inceput de drum si exista doar cateva dosare la care iti doresti sa nu aiba nimeni acces, poti alege un fiset metalic cu doua sau trei sertare. Chiar daca are dimensiunile reduse, acesta te va scapa de dezordinea de pe birou si iti va permite sa lucrezi intr-un mod mai productiv!

Companiile mai mari au nevoie, in schimb, de un fiset metalic cu suficiente compartimente pentru a organiza si proteja toate informatiile despre clienti, facturi si rapoarte de lucru.

Aceste date pot fi introduse si intr-un computer, dar mediul digital nu este intotdeauna sigur si exista riscul de a le pierde.

Daca le ai la dispozitie si in format tiparit, nu vei intampina aceste probleme.

Tine cont si de spatiul din incapere! Unui fiset metalic ii poti regla de obicei inaltimea interioara! Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca masurile sale se potrivesc cu cele ale peretelui unde va fi amplasat.

2. Nivelul de protectie

In general, un fiset metalic va avea un sistem de inchidere cu cheie! Totusi, exista modele care ofera si alte avantaje.

Spre exemplu, un fiset metalic poate fi termorezistent. Astfel, vei avea parte de protectie suplimentara si in caz de incendiu.

Spatiul de lucru este supus unui grad ridicat de umezeala?

Acesta nu este neaparat un motiv de ingrijorare, deoarece un fiset metalic de calitate poate fi tratat si cu substante ce asigura o rezistenta chimica indelungata. Prin urmare, va exista un risc scazut de aparitie a ruginei sau de formare al bacteriilor.

3. Pretul

Te gandesti sa achizitionezi un dulap din lemn ca sa economisesti bani? Ei bine, nu este neaparat cea mai buna decizie. Durata acestuia de viata va fi mai scurta si nici nu iti va proteja documentele!

Pe termen lung, cu un fiset metalic vei iesi mai bine financiar.

Asigura-te ca modelul ales de tine vine deja asamblat sau ca beneficiezi de ajutor specializat in acest sens, pentru ca montarea sa poate fi un proces dificil.

Poti cumpara si un fiset metalic care sa suporte mai putine kilograme. Daca stii ca ai nevoie de spatiu doar pentru acte, n-are niciun rost sa alegi un model cu polite ce pot sustine o greutate mare.

Costurile de intretinere nu sunt nici acestea ridicate! Pentru a curata urmele de murdarie, tot ce trebuie sa faci este sa aplici un produs pentru suprafatele de metal. Poti folosi si un antioxidant sau sa revopsesti partile deteriorate dupa o anumita perioada.

Cum sa alegi un fiset metalic potrivit pentru nevoile afacerii tale

Exista multe solutii digitale ce permit pastrarea datelor despre clienti, angajati si rapoarte! Totusi, dosarele si documentele tiparite inca sunt necesare in orice companie. Iar un fiset metalic iti va permite sa le organizezi intr-un mod eficient si sa le pastrezi in siguranta! Cumpara si tu unul, tinand cont de criteriile de mai sus, si bucura-te de beneficiile acestuia!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult