Acasa Magazin Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 – Ceremonia de deschidere (video)

Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 – Ceremonia de deschidere (video)

scris de C.S.
6 afisari

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă de TVR 1, TVR HD și tvrplus.ro în direct de la ora 21.00. De la ora 23.00, prima partidă a Cupei Mondiale — Brazilia-Croația — va fi comentată pentru TVR, în direct de la Sao Paulo, de Dragoș Bocănaciu.

Cupa Mondială de Fotbal Brazilia 2014 - Ceremonia de deschidere.

Ceremonia de deschidere va dura 25 de minute și la ea vor participa 600 de artiști, gimnaști sau specialiști brazilieni în capoeira, festivitatea urmând să aducă ”un omagiu celor trei bogății ale Braziliei: natura, poporul și fotbalul”.

Cântăreața americană Jennifer Lopez va interpreta „We Are One” împreună cu rapperul Pitbull, cântăreața braziliană Claudia Leitte și grupul de percuție brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere.

Balonul oficial al Mondialului de fotbal 2014, botezat ”Brazuca”, prezintă linii roșii, albastre și verzi pe un fond alb. El cântărește 437 de grame și a fost testat timp de doi ani și jumătate de 600 de jucători din 30 de echipe din lumea întreagă. Numele i-a fost ales în septembrie 2012 de internauți în urma unui vot la care au participat un milion de fani brazilieni. Internauții au avut de ales între ”Brazuca”, ”Bossa Nova” și ”Carnavalesca”.

Fuleco este mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal 2014, un micuț animal brazilian, un tatu cu trei dungi amenințat cu dispariția. Tatu-ul este supranumit de brazilieni „tatu-bola”, întrucât se rostogolește atunci când este în pericol, singurul său mod de a se apăra, acesta fiind și motivul pentru care a fost ales să devină mascota Cupei Mondiale din 2014. Peste 1,7 milioane de persoane au votat pentru a alege numele micuțului animal, care cântărește mai puțin de 1 kg și se hrănește cu furnici, rădăcini și fructe. „Fuleco” este o combinație de cuvinte în limba portugheză, fotbal (futebol) și ecologie (ecologia). El este urmașul lui Zakumi (de la CM din 2010 din Africa de Sud) și Goleo (CM din 2006 din Germania).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult