Acasa MagazinEzoterism A fost regăsit Codex Calixtinus

A fost regăsit Codex Calixtinus

scris de Doru Dragomir
0 afisari

La aproape un an  de când a fost furat din Catedrala Sfântul Icob din Copostela (Santiago de Compostela), manuscrisul Codex Calixtinus, o bijuterie a patrimoniului cultural din Spania, a fost găsit recent în proprietatea unui electrician, fost angajat al catedralei pe parcursul a 25 de ani, la numai 5 kilometri de celebra cetate.

Codex Calixtinus, din secolul XII (datat în jurul anului 1140), este considerat primul ghid de călătorie din istorie, descriind drumul spre Compostela cu lux de informaţii, şi are o valoare inestimabilă. Electricianul suspectat de furt a fost arestat. Codex Calixtinus sau Cartea Sfântului Iacob, a fost descoperit miraculos într-un garaj din apropierea Catedralei. Pentru a da mai mult credit operei lor, autorii săi au compus o epistolă fictivă, zisă « apocrifă », despre care se spunea că era semnată de papa Calixt al II-lea, dar acesta era deja mort la vremea aceea (născut în 1060, ales papă în 1119, mort în 1124). Volumul, consacrat gloriei Sfântului Iacob, a primit denumirea de Codex Calixtinus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS