Acasa MagazinEzoterism Apocalipsa e aşteptată de tot mai multe secte

Apocalipsa e aşteptată de tot mai multe secte

scris de C.P.
5 afisari

Sectele apocaliptice se înmulţesc în întreaga lume. Aceasta este concluzia unui raport întocmit de „Miviludes”, un departament interministerial al guvernului francez, care se ocupă cu supravegherea mişcărilor sectare de pe întregul mapamond.

harold_camping_sfarsitul_lumii

Harold Camping

Întocmit anual, acest raport se referă la subiecte dintre cele mai vaste, de la terapiile medicale neconvenţionale, care permit diferite escrocherii, şi pâna la sectele fanatice care, în aşteptarea sfârşitului lumii, practică uneori ritualuri violente care merg până la sinucideri colective.

„Nu trebuie să cădem în psihoze, dar trebuie să rămânem prudenţi, vigilenţi, să-i informăm pe oameni asupra riscurilor, să-i facem să nu se lase adormiţi de diferite discursuri în spatele cărora s-ar putea ascunde motive mult mai radicale, ce trec la început inclusiv prin portofelele adepţilor”, a declarat pentru Radio România, Georges Fenech, preşedintele Miviludes.

Sectele apocaliptice sunt periculoase pentru că „anihilează atât de mult voinţa celor care participă la aceste genuri de mişcări încât oamenii îşi au voinţa confiscată, dar nu în sensul bun, de înălţare spirituală, ci îi împing către lucruri autodistructive şi către moarte„, crede sociologul Mirel Bănică.

Problema sfârşitului lumii este un capitol şi în doctrina religiilor tradiţionale, dar ca o preocupare permanentă şi personală a omului interesat de răspunsul pe care-l va da la Judecata finală.

Biserica răsăriteană „nu a prezis nicio dată a sfârşitului lumii„, spune teologul Radu Preda. „Nu veţi găsi date şi ore care să indice o cunoaştere în avans a ceea ce numai Tatăl ştie, cum o spune însuşi Mântuitorul”, a adăugat el.

De altfel, din punct de vedere creştin, Apocalipsa, adică sfârşitul lumii, este un eveniment împlinitor al lumii şi nu unul de care să ne fie frică.

Predicatorul Harold Camping, în vârstă de 89 de ani, a prezis sfărşitul lumii pe data de 21 mai 2011.

Harold Camping a calculat momentul exact al Înălţării plecând de la Potop, cu 4990 de ani înainte de naşterea lui Iisus, adăugând mai întâi 7000 de ani pentru că în Biblie „Dumnezeu ne aminteşte că o zi este ca o mie de ani” şi apoi scăzând un an din cauza diferenţei de calendar dintre Vechiul şi Noul Testament.

1 comentariu

tanase marian 19-06-2011 - 12:17

excelentele voastre sa nu cadem an derizoriu desigur ca si sectele au aportul lor la acest subiectmdar eu vad ca nu antelegeti ca aceastadat de 21 decemrie 2012 este si defapt reprezinta un fenomen rar antalnit odatala 26. 000 de ani,, asadar luati aminte nu este o data oarecare,,……nihil sine deo,,…………marian,,………..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult