Acasa MagazinEzoterism Atelier de sculptat dovleci, de Halloween, la Muzeul „Antipa”

Atelier de sculptat dovleci, de Halloween, la Muzeul „Antipa”

scris de C.F.V.
24 afisari

Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, organizează, vineri, un atelier de sculptat dovleci cu ocazia sărbătorii de Halloween (31 octombrie).

Atelier de sculptat dovleci, de Halloween, la Muzeul "Antipa"

Atelier de sculptat dovleci, de Halloween, la Muzeul „Antipa”

„Dacă ai între 8 și 14 ani, te așteptăm vineri, 31 octombrie, ora 17.30, să-ți folosești iscusința, fantezia și inventivitatea în cadrul Atelierului de sculptat dovleci de la „Antipa”. Vei primi cadou un chit de sculptat, dovleacul modelat de tine și diploma de participare!”, precizează Biroul Relații publice, marketing cultural și programe educative al Muzeului Antipa.

Costurile sunt de 70 lei/participant, iar înscrierile se pot face în limita a 15 locuri, la telefon 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro. Toate materialele folosite la atelier sunt puse la dispoziție de către Muzeu, iar la final obiectele realizate, împreună cu chitul de sculptat, vor fi luate acasă.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este marcat în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental— catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” („Păcăleală sau dulciuri?”), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări, Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

În timp, sărbătoarea a fost preluată de multe popoare din lumea occidentală, iar în România a fost adoptată după anul 1989.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult