Acasa MagazinEzoterism Când începe Anul Nou Chinezesc 2024. Anul Dragonului de Lemn

Când începe Anul Nou Chinezesc 2024. Anul Dragonului de Lemn

scris de L.M.
323 Afisari

Anul Nou Chinezesc 2024. Anul Dragonului de Lemn este un an special. Dragonul este simbolul puterii, al curajului şi al succesului. În zodiacul chinezesc, lemnul este elementul flexibilităţii şi al creativităţii.
De Anul Nou Chinezesc, oamenii se curăţă de energiile negative şi se pregătesc pentru o nouă perioadă plină de prosperitate. Alte obiceiuri pe care le respectă chinezii de Anul Nou este purtatul de haine roşii şi aprinderea artificiilor.
Anul Nou Chinezesc începe pe 10 februarie 2024, atunci când va avea loc trecerea de la Anul Iepurelui la Anul Dragonului de Lemn.
În cultura chineză, Anul Nou Chinezesc este o sărbătoare extrem de importantă şi ţine 15 zile. Anul Dragonului de Lemn va fi un an al norocului şi al succesului. Totodată, pentru că lemnul este asociat cu dezvoltarea şi armonia, este un an bun pentru persoanele care vor să iasă din zona de confort.
Anul Dragonului de Lemn va fi o perioadă marcată de creativitate. Oamenilor le va fi mai uşor să lucreze în echipe şi să lase deoparte egoismul şi răutăţile. Lumea va fi mai răbdătoare şi va avea o toleranţă mai mare la micile neînţelegeri.

Dacă vrei să începi un nou proiect pe plan profesional, Anul Dragonului de Lemn este cea mai bună perioadă pentru acest lucru. Dragonul de Lemn este semnul succesului şi al forţei şi îşi urmează mereu ambiţiile şi pasiunile.
Este un festival care nu poate fi ignorat în Regatul Mijlociu. În fiecare an, Anul Nou Lunar Chinezesc este sărbătorit la a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă. Dar știți care sunt originile și obiceiurile acestui eveniment, cunoscut și sub numele de „Festivalul Primăverii”? Noi vă spunem.
Ca și Anul Nou occidental, Anul Nou lunar chinezesc este unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul asiatic, dacă nu chiar cel mai important. În fiecare an, data sa variază în calendarul gregorian. Cu toate acestea, Anul Nou Lunar este întotdeauna sărbătorit între 21 ianuarie și 20 februarie, la a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă.

Cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii, Anul Nou chinezesc a fost inițial un festival agricol care le permitea țăranilor să observe ritmul anotimpurilor și să vadă sosirea primăverii mult așteptate.

Originile Anului Nou Lunar se referă, de asemenea, la Nian, un monstru care, potrivit legendei, a atacat și devorat sătenii în ajunul Anului Nou. Se crede că, într-o seară, Nian a fost speriat de culoarea roșie. De atunci, chinezii au luat obiceiul de a-și decora casele în această perioadă a anului prin agățarea unor benzi de hârtie roșie la uși și ferestre. De asemenea, ei aprind torțe și aprind petarde pentru a speria Nianul.

În China, există multe sărbători în jurul acestui festival. Ele încep în ajunul Anului Nou. În această zi, chinezii se adună în familie și gătesc mâncăruri tradiționale, folosind ingrediente cu semnificații foarte speciale. De exemplu, pe masă se găsește întotdeauna pește, pentru abundență, dar și ravioli, care simbolizează reuniunea familiei și fericirea, sau tăiței, care se referă la longevitate. De asemenea, se obișnuiește să se mănânce prăjituri de orez lipicios (Niangao), semn de prosperitate pentru anul care vine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS