Acasa MagazinEzoterism Cometa ISON – o altă posibilitate

Cometa ISON – o altă posibilitate

scris de Marin Neacșu
38 afisari

În sfârșit, au început să apară și la televiziuni știri privind cometa ISON. Evenimentul nu poate fi ignorat, politica struțului nu schimbă situația, nici nu rezolvă eventualele probleme. Vorbind despre eventualele probleme, am rămas dator cu dezvoltarea unei alte variante pe lângă cele expuse deja în ultimul articol,” Cometa ISON- a început numărătoarea inversă”.

Cometa ISON - o altă posibilitate

Cometa ISON - o altă posibilitate

Spuneam în articolul precedent că există șanse ca ISON să fie absorbită sau să se dezintegreze când va ajunge la periheliu, adică în punctul cel mai apropiat față de Soare, deci posibil să intre în sfera sa gravitațională. Nimeni la această oră nu poate să afirme cu certitudine ce se va întâmpla cu ISON nu numai pentru că de regulă cometele sunt imprevizibile, ci și pentru că nu se știe practic nimic cert despre ea, nici din ce e compusă, nici ce dimensiune are. Se presupune doar că este formată din gheață și gaze și când spunem gaze nu trebuie să avem în vedere numai ceea ce noi în general gândim când spunem gaze, ci tot ce se poate transforma sub formă gazoasă din punct de vedere chimic, iar unele gaze pot lua forma lichidă sau solidă în anumite condiții.

Neștiind din ce este formată cometa, consecințele trecerii ei prin apropierea Pământului sau intrarea sa în sfera gravitațională a Soarelui nu pot fi prezise, ci doar bănuite, calculate și eventual studiate, monitorizate pe măsură ce apar. La această oră nu putem decât să sperăm la cel mai optimist scenariu, dar nici unul nu este exclus.

În articolul precedent supuneam atenției varianta în care ISON s-ar descompune, dezintegra la intrarea în ”contact” cu Soarele sau mai bine spus sfera sa gravitațională. Ar fi posibil să fie absorbită, sau respinsă, distrusă, sau defragmentată. Mai spuneam acolo, că mai există un pericol din păcate cel mai probabil care ne poate lovi INDIFERENT CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ISON. Nu mă refer aici la ceea ce susțin unii, și anume că după ce va ajunge la periheliu, cometa se va îndrepta spre Pământ, chiar dacă unii spun că Nostradamus sau Apocalipsa dupa Ioan ar vorbi despre asta. Eu vorbesc despre date concrete, evenimente care pot fi calculate și au probabilitate mare de a se desfășura.

În oricare din variante, ori că ISON se va dezintegra sau nu, indiferent că fragmente ale unei eventuale distrugeri ne vor atinge sau nu, conform calculelor, în februarie 2014 Pământul va trece prin coada cometei. Trecând peste faptul că din nou nu se știe ce conține această coadă, dacă este însoțită sau a adunat în ea pe unde a trecut fragmente solide mai mici sau mai mari, ceea ce este cert este că conține în ea forme necunoscute de ”viață”, laolaltă cu praful cosmic sau alte ”ingrediente”. Există riscul ca în această coadă să se afle viruși, bacterii purtătoare de boli și pandemii. Este o alarmă falsă, o simplă teorie a conspirației, sau ipoteza se bazează pe ceva real?

Unele ziare spun este vorba de o posibilă pandemie care să ducă la decesul unui număr foarte mare de oameni” amintind că printre măsurile luate de FEMA în SUA și structurile specializate în acțiuni împotriva dezastrelor,” s-ar fi cerut echipamente și instalații de urgență pentru 100.000 de persoane care vor lucra în interiorul unor celule medicale de criză, repartizate în 1.000 de tabere ce ar urma să adăpostească, fiecare, câte 100 de oameni pe tot teritoriul Statelor Unite. ”

Pe blogul Secretele lui Lovendal însă, un blog care tratează frecvent sau preponderent astfel de subiecte, se prezintă un material care face o plimbare prin trecut arătând că unele din cele mai mari pandemii ale istoriei s-au manifestat în preajma unor evenimente cosmice. Bineînțeles la cele mai vechi există date și informații privind natura fenomenelor cosmice, totul se bazează pe relatări sau scrieri care nu pot fi dovedite, nici nu se poate stabili natura evenimentelor, dar ceva s-a întâmplat și ar putea să nu fie doar o coincidență. Măsurile care se spune că au fost luate în regiunea III FEMA ar confirma că cel puțin autoritățile americane au luat în calcul și această variantă.

Ia să vedem ce spune istoria pandemiilor?

1. Biblia spune : “10. Şi a trâmbiţat al treilea înger, şi a căzut din cer o stea uriaşă, arzând ca o făclie, şi a căzut peste izvoarele apelor. 11. Şi numele stelei se cheamă Absintos. Şi a treia parte din ape s-a făcut ca pelinul şi mulţi dintre oameni au murit din pricina apelor, pentru că se făcuseră amare.” (Apocalipsa 8:10-11).”  Că a fost o stea sau un corp ceresc, care strălucea ca o stea așa cum va străluci și ISON și atingând pământul a infestat pământul este încă discutabil. Ceea ce este de reținut este că astfel de corpuri cerești provoacă nu numai distrugeri la contact direct, ci pot aduce din atmosfera extraterestră boli, viruși, bacterii necunoscute cu efecte necunoscute;

2. Dr. Chandra Wickramasinghe, astrolog, astronom, matematician englez originar din Sri Lanka, fost Profesor și Director la Buckingham Centre for Astrobiology al Universității din Buckingham, consideră că praful interstelar are o componentă organică și că originea marilor epidemii se află în spațiul extraterestru, că virușii a tot felul de boli ajung pe planeta noastră, fiind purtați de meteoriții și cometele din spațiul cosmic. Wickramasinghe este părintele teoriei panspermiei care spune că viața a fost adusă pe pământ din spațiu, teorie de altfel similară cu a Bibliei, care are însă un alt agent purtător al vieții, nu meteoriții și cometele, cum susține savantul. Mai mult, acesta a prezis o ”ploaie roșie” care va cădea pe pământ la sfârșitul lui 2013;

3. În susținerea acestor teze se dau câteva exemple:

Gripa spaniolă care a lovit pământul în 1918-1920 și care a făcut între 50-100 milioane de victime, cea mai mare din istoria omenirii se presupune că ar fi de origine extraterestră, deoarece aria de răspândire a fost foarte mare, apărând și în zone care nu au avut nici o legătură cu apariția bolii, existând la vremea aceea slabe șanse ca cineva din Spania să ducă boala în Alaska de exemplu, singura explicație convenabilă fiind că virusul a venit din atmosferă. Astfel s-ar explica întinderea gripei pe o suprafață așa de mare, într-un timp atât de scurt.

• Wickramasinghe susține de asemenea că alte două epidemii din istoria omenirii epidemia din Atena şi ciuma lui Iustinian sunt de origine extraterestră. Ciuma lui Iustinian, a cuprins Imperiul Bizantin, inclusiv capitala Constantinopol, în anii 541-542 și savantul englez o leagă de faptul că în jurul anului 540 d.Hr. s-a semnalat prezenţa unor evenimente astronomice ciudate: Soarele apărea albastru, căldura sa era lipsită de intensitate şi aproape că nu mai lăsa nici o umbră pe Pământ.

• În 2003 savantul a susținut că SARS ( severe acute respiratory syndrom) este de asemenea de origine extraterestră, dar teoria sa nu a fost îmbrățișată de marea majoritate a savanților.

Adevărul este departe de a fi stabilit cu dovezi, deocamdată ne confruntăm cu teorii și opinii. Din păcate chiar dacă este posibil ca Pământul să mai fi trecut prin astfel de situații de-a lungul istoriei sale, fie nu există mărturii, fie cele care există sunt lipsite de date concrete datorită lipsei aparaturii de investigare la momentele respective. De aceea, fenomenul la care vom asista în lunile care urmează reprezintă o ocazie unică pentru omenire, de data asta având mijloace de a cerceta fenomenul științific. Conțin cozile cometelor substanțe organice sau/și viruși purtători de boli și pandemii? Poate acum vom afla, dar probabilitatea este mai mare decât aceea de a avea loc o ciocnire între Pământ și ISON. Oricum va fi ceva nou, dacă va apare ceva va dura până se va găsi sau prepara antidotul. Este posibil să fie victime, este posibil să nu fie, ne confruntăm cu ceva nou, nu trebuie nici să ne panicăm, nici să ne credem invincibili.

Pământul va trece prin coada cometei ISON în februarie 2014. Este posibil ca aceasta să conțină printre altele, viruși purtători de boli, dar este posibil să nu conțină, chiar dacă am admite teoriile lui Wickramasinghe, nimic nu este cert, dar e bine însă să fim informați, să cunoaștem variantele, eventualele fenomene, să nu reacționăm ca acum 2000 de ani închinându-ne la orice nu cunoșteam sau venea din cer.

Până una alta, să notăm că măsurile care se spune că au fost  luate de FEMA nu sunt pentru că vine apocalipsa, sunt măsuri care se iau în orice stat normal care știe că urmează un eveniment care nu se știe ce va aduce, dar ia în calcul toate variantele.

97 comentarii

ValVerde 03-10-2013 - 03:27

Lectia de fizica, pregatire pentru corijentii clasei a saptea:

” iar unele gaze pot lua forma lichidă sau solidă în anumite condiții.”

===

Nu „unele” gaze pot lua forma lichida ci „toate” gazele pot lua forma lichida.

=============

” când spunem gaze nu trebuie să avem în vedere numai ceea ce noi în general gândim când spunem gaze”

===

Ia spune-ne tu ce are in vedere un militar, in general, cind gindeste si spune gaze.

==============

„ci tot ce se poate transforma sub formă gazoasă din punct de vedere chimic”

===

asta e imbirligata. Ce vrei sa zici? Starea gazoasa e o stare fizica, nu chimica.

Si acum cea mai tare…spui tu, mai Vilvoi:

” ceea ce este cert este că conține în ea forme necunoscute de ”viață”, ”

Asa dar existenta vietii in afara sistemului nostru solar a fost dovedida de articolul lui Neacsu. I-ai bagat in boala pe toti moftangii de la NASA sau in general pe orice filfizon care se lauda ca a absolvit o facultate.

Degeaba vin eu si spun ça prin coada aia nu sint virusi ci pirjoale si colaci, chiar si placinte poale-n briu, nu ma mai crede nimeni. Tu ai fost primul.
Esti candidat serios la premiul Nobel pentru astronomie (esti evreu?)

E adevarat ca un pic mai jos, cu indoiala cercetatorului si cu umilinta savantului (ca ala din Sri Lanka) faci o afirmatie diametral opusa:

„Este posibil ca aceasta să conțină printre altele, viruși purtători de boli, dar este posibil să nu conțină,”

este cert sau s-ar putea sa nu contina? Au sanse chiftelele mele?

O, dulce suferinta a cretorului de idei!!!….cum te sacrifici tu pentru bienele nostru.!!!! Multumesc, mai vreau articole din astea. Mai ai ?

un golan 03-10-2013 - 13:31

auzi tu domnu valverde da de ce vi tu aici si te dai rotund ca esti mare fizician chimist ? TU ai luat cumva nobelu si esti prea modest sa ne povestesti si noua ? parca te vad : un inginer ” electric ” chelios si cu burta ce duce in servieta de piele cojita ziaru sportu si o sticla de palinca si un senvici cu salam de primavara. lasa ne domne cu stiinta ta de cacao ca nu ne intereseaza – aici e un jurnal – stiri diverse si alte chestii diverse – nu ti place du te si behaie pe alte forumuri domnu sef de sectie scularie. adevarul e ca habar n ai domnule ce este Ison si din ce e formata si cum se va manifesta. ai rabdare ca in cateva saptamani omenirea se va lamuri deci si la sectia scularie vor ajunge stirile.

CONGO 03-10-2013 - 14:03

corect!

Antibasistul 03-10-2013 - 14:43

ValV. e atit de cretin incit nu merita atenție DELOC!

ValVerde 03-10-2013 - 15:21

Hahah de ce vin eu aici?
Ma distrez cu idiotii ca tine, ca neacsum, Huhu…sinteti distractivi, ca niste viermi mici si vioi care incearca sa iasa in evidenta. Cel mai hazliu e cind credeti ca aveti ceva de spus.

Mai golane, erau destui dobitoci pe forumul asta, ai aparut si tu sa te iei la intrecere cu ei? Ai sanse bune, Huhu e cam obosit si ruginit…nu mai e ce era pe vremuri…

Mai guritza, referitor la postare ta de mai jos, o cometa se poate misca „cu coada inainte” sau in lateral, sau in sus.

Vezi tu, coada aia e impinsa de vintul solar, nu e cum crezi tu, ca se misca precum zapada care ramine in urma de pe un camion care demareaza in tromba.
Te-am ametit? Hai mai intreaba-l pe Neacsu, ca el e fizicianul blogului.

CONGO 03-10-2013 - 23:45

IATA UNDE DUCE VALVERZIMEA NESABUITA

US begins government shutdown as budget deadline passes.

CONGO 03-10-2013 - 23:51

O COMETA BABANA A LOVIT AMERICA

Department of health and human services expected to send home more than half of staff

State department will be not be able to operate

Department of education staffing is expected to be severely hit

Department of energy – 12,700 staff expected to be sent home

Department of health and human services expected to send home more than half of staff

1,700,000 federal workers have been sent home on unpaid leave.

urbos 03-10-2013 - 16:46

Lindic cica se distreaza, dar il chinuie prostia…

ValVerde 03-10-2013 - 03:57

Hmmm !?….Neacsu hinghier….e clar, era evident !!! De ce n-am vazut-o pina acum …!!??

Neacsu si coada cometei rezolva problema maidanezilor in Romania ! Excelent !

Leonard Chesca 03-10-2013 - 09:29

Ce scapa multor analize despre ISON si e ceva foarte important, e faptul ca coada unei comete e orientata mereu pe directia opusa Soarelui. Deci cand cometa ISON vine catre Terra dinspre Soare, merge cu coada inainte !.In functie de directia ei de deplasare fata de soare o cometa poate sa aiba coada si in lateralul ei fata de directia ei de deplasere. Pentru a fi mai usor de inteles , coada cometei este pozitionata la fel cu umdra ei in soare. Asa ca … . Considerentele de mai sus sunt cele general acceptate, iar explicatia stiintifica este ca coada cometei (formata din vapori si praf in mare parte) este impinsa de „vantul ” solar. Logic este ca vantul solar sa aiba o viteza de deplasare mai mare decat a cometei, pentru a fi valabila aceasta teorie. Vantul solar este un curent de particule incarcate electric, emanat constant de catre Soare in toate directiile. Calatoria acestor particule pana pe Terra poate dura mai putin de 10 zile, deci viteza vantului solar, in cazul cometei Ison, este mai mare dat fiind faptul ca Ison parcurge distanta de la Soare la Pamant in aproape o luna de zile.

un golan 03-10-2013 - 14:13

” cometa merge cu coada inainte ” … felicitari domnu nu e usor sa spui cea mai mare tampenie a secolului. esti sigur ca nu o tine varat intre picioare ? coada ? coada sau noada ? bine ca n ai scris ” lindi … cul ” cometei.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 03-10-2013 - 14:36

Domnule, multe creaturi au acest obiect de-a merge cu coada inainte. Uita-te la Ponta, spre exemplu! Domnul Ceashca a vazut coada cometei mergind inainte ei. Omu o fi vreun artist, vreun yogin, vreun psd-ist, ceva! Lasa-l, domnule sa se eGSprime cum il taie ficatii! La cite prostii am participat, ce mai conteshte una?

un golan 03-10-2013 - 14:46

interesant daca in lumina celor spuse de corifeul sus numit – coada cometei e in permanenta inainte ? oare nu e posibil sa fie o miscare ambivalenta si paralela – cand coada inainte , cand cometa inainte ? sau inapoi ? ce tie si cu stiinta asta domne chestie serioasa nu gluma.

tomi 04-10-2013 - 00:42

Auzi timpitel vad ca prietenul tau de garnizoana mi-a sters postarea, era indignat probabil ca te consideram cu patru clase terminate cind de fapt voi militarii faceti doar doua ca si trenu.
@un golan, ba da numele tau suna bine. Auzi tataie „intelijentu” intra tu pe „adresa” desigur daca esti capabil de un asa efort intelectual pentru un plotoner la:
http://www.skyandtelescope.com/news/Comet-ISON-to-Fly-By-Mars-225022822.html
Zice ca:Dec. 26th: Assuming the comet survives its graze past the Sun, it’ll pass 64.2 million km from Earth, auzi tataie asta-i mai mult decit distanta de la Braila la Galati.
Si daca vei fi capabil sa vezi cum sta coada aceea a lui Grivei ce te consuma asa de tare vei vedea ca nu atinge Pamintul, si culmea ba, este fix cum ziceau baietii aia primitivi cu facultati, scoli, universitati, daca ai auzit de ase ceva, nu ca tine plotoner, zau ma ca zboara cu coada invers vintului solar, acum zau nu am pretentia sa ai habar ce este aceea dar vezi Grivei al tau din ograda fuje tot cu coada in spate, nu poate s-o puie la bot cum ai vrea tu insa iete ca asta comeata poate.

Antibasistul 03-10-2013 - 14:59

Ai fi tu golan dar basistii-s derbedei fara creiere, mai ceva ca tine!

pathfinder 03-10-2013 - 09:56

Domnul Neacsu articolul asta e mai bun decat celalalt.
Se vede evolutia in bine.

Greseala cea mai mare (in afara de aia cu gazele), subliniata si de ValVerde, e asta:
„ceea ce este cert este că conține în ea forme necunoscute de ”viață”, laolaltă cu praful cosmic sau alte ”ingrediente””

Nu este cert. Puteai sa spui, mai elegant:
poate conține în ea forme necunoscute de viață”

Parere personala: esti pe drumul cel bun in domeniul asta.
Un articol mai elegant si scris cu mai multa grija.

Bine ca ai pomenit si de teoria panspermiei. Foarte multa lume n-a auzit de ea inca.

Acuma, trebuie sa-mi si multumesti cumva, n-asa? 🙂
//——————————————————————————–
„Uite aici, daca tot vrei sa te sperii de ceva.
Worst case scenario:
In coada cometei se afla niste virusi necunoscuti pe Terra si aia patrund in atmosfera terestra. Sistemul imunitar uman nu stie cum sa se lupte cu intrusii…
Completeaza matale scenariul si dupa aia, daca vrei, poti sa te sperii.
Scris de pathfinder la 01-10-2013 @ 11:57”
//——————————————————————————–

neacsum 03-10-2013 - 10:46

Iti multumesc pentru modul civiliyat in care comentezi. In ceea ce priveste subiectul, asa cum am mai spus il aveam in vedere inca de cand l-am scris pe celalalt si spun asta nu pentru ca nu as vrea sa multumesc, o pot face cand e cayul o fac si pe acest caz daca iti face placare, dar daca e sa respect adevarul adevarat este ca cunosteam aspectul si se afla in ciorna in calculator imediat dupa ce scrisesem articolul precedent.

pathfinder 03-10-2013 - 11:10

Te cred.
Da’ trebuia sa ma laud si io cu ceva, n-asa? 😉
Macar cu faptul ca am intuit ca urma articolul asta…

neacsum 03-10-2013 - 15:55

Felicitari, esti mare, sau lucrezi la STS?Kidding .

pathfinder 03-10-2013 - 16:00

Eu nu.
Dar am prieteni.

…Kidding, also. 😉

neacsum 03-10-2013 - 10:50

Da, este corect unele substante pot avea formă solidă, lichidă sau gazoasa in anumite conditii si asta voiam sa spun in articol, faptul ca acele substanţe care par inofensive sub formă gasoasa in ceea ce priveste impactul fizic, pot sa isi schimbe starea deci si efectele. Numai ca doamna Verde se face ca nu pricepe. Riscul celor care fac pe prostii se cunoaste.

CONGO 03-10-2013 - 14:15

Simbolistica culorilor rămâne una dintre puterile universului cromatic. Încă din timpuri străvechi, obiectele au primit din partea oamenilor asocieri cromatice, iar la rândul lor culorile au primit asocieri ale universului uman.

Sub aspect simbolic are, ca majoritatea culorilor, două valențe, cuprinse între „verde ca mușchiul”, cu valoare pozitivă și „verde ca veninul”. De pildă, diavolul apare ca «Cel verde»,

un golan 03-10-2013 - 14:16

ha ha ha !! panspermia e cand tomi o face si o arunca pe pereti !!

pathfinder 03-10-2013 - 14:20

Bre, parca te cunosc de undeva. 😉

un golan 03-10-2013 - 14:31

s ar putea draga ca erau vremuri cand ne miroseam ciurapii impreuna numele meu e Berala Cashcaloviciberg si al tau care e ? si ti rog sa nu ma ei cu antisemitisme ca nu suport !! ( am pus sii nisti greseli ortograficii sa aiba plasherii limbisti forumului ).

pathfinder 03-10-2013 - 14:52

Iceberg

Antibasistul 03-10-2013 - 15:02

Dupa cita minte are, dobitocul e in stare sa o faca!

tomi 05-10-2013 - 02:19

Da bancul cu aia ma-tii o sti, badea plotonere.

ValVerde 03-10-2013 - 15:23

De unde o scoateti pe asta cu virusii??
Eu zic ca sint sardele congelate. Si am mai multa dreptate decit voi.

pathfinder 03-10-2013 - 15:30

E o teorie.
Aia de care a amintit Neacsu: panspermia.
Google it.

ValVerde 03-10-2013 - 15:32

Si cu ce e mai valoroasa, sau mai credibila, decit teoria mea cu sardelele congelate ?
Da-mi un singur motiv rezonabil sa prefer formale de viata necunoscute si nu sardelele mele !

pathfinder 03-10-2013 - 15:41

N-am nimic cu sardelele tale. 🙂

Acuma serios:
E una din teoriile care incearca sa explice aparitia si „imprastierea” vietii in univers.
E mult amintita pe posturi gen Discovery.
Sunt si autori romani care au amintit-o in carti scrise inainte de rebeliunea din 89.

Uite un exemplu drag celor care o imbratiseaza:
1. viata in sistemul solar a aparut pe Marte care a avut conditii mult mai prielnice vietii inainte de Terra
2. un asteroid mare a lovit Marte si a imprastiat niste bolovani in spatiu
3. unii din bolovanii astia au ajuns pe Terra cu semintele vietii in/pe ele

Acuma incearca the big picture.
Conform teoriei asteia, e deajuns ca viata sa apara intr-un singur loc intr-o parte a galaxiei ca dupa aia se raspandeste incetisor acolo unde gaseste conditiile prielnice.

Dar, e doar o teorie.

ValVerde 03-10-2013 - 16:11

@pathfinder

E o teorie care explica cum s-ar putea raspindi viata in Univers. De acord.

Dar de aici pina la a spune ca e „posibil” sau „probabil” sau ca Neacsu „cert” ca exista forme de viata in coada cometei, „E-o cale atit de lunga, Ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga.”

Probabilitatea respectiva e atit de minuscula, ca e in aceeasi categorie cu omuletii verzi care vin din spatiu si aterizeaza fix la coaforul unde isi aranjeaza neacsum freza.

Daca ar fi sa calculam probabilitatea respectiva, ar avea mai multe zerouri dupa virgula decit incap in citeva milione de editii ZV scrise cu litera mica.
Si chiar daca ar exista (e rezonabil sa spunem ca nu exista virusii respectivi) si chiar daca Pamintul va impacta cometa (e rezonabil sa spunem ca sansele tind la zero), virusii respectivi tot nu ar ajunge vii pe Pamint din cauza frecarii cu atmosfera.
Asa ca ii dau o veste proasta lui neacsum: ai dat banii degeaba pe masca aia de gaze si nici n-o mai primesc inapoi aia de unde ai cumparat-o. Nu te mai mira ca presa trateaza cu indiferenta fenomenul, e normal sa fie asa.
Nu esti tu, Neacsule, un pionier al stiintei, esti doar o ciudatenie hazlie.

urbos 03-10-2013 - 16:17

Lindicu, si prost si necitit. Mai e si fudul cretinul. Hahaha.
Freaca freaca.

pathfinder 03-10-2013 - 16:25

Io n-am zis ca e probabil.
Dar e posibil. Nimic nu e imposibil. N-asa?
Chiar daca probabilitatea e (mai mult decat) infima.

Stii ce e cel mai interesant ValVerde?
Probabilitatea ca cometa aia sa aiba „agatate” niste organisme unicelulare in coada este egala (sau pe acolo) cu probabilitatea aparitiei vietii pe Terra.
Ce zici de asta???

Vezi si ce zicea Carl Sagan despre Univers:
(citeste cu atentie)
„We inhabit a universe where atoms are made in the centers of stars; where each second a thousand suns are born; where life is sparked by sunlight and lightning in the airs and waters of youthful planets; where the raw material for biological evolution is sometimes made by the explosion of a star halfway across the Milky Way; where a thing as beautiful as a galaxy is formed a hundred billion times – a Cosmos of quasars and quarks, snowflakes and fireflies, where there may be black holes and other universe and extraterrestrial civilizations whose radio messages are at this moment reaching the Earth. How pallid by comparison are the pretensions of superstition and pseudoscience; how important it is for us to pursue and understand science, that characteristically human endeavor.”

urbos 03-10-2013 - 16:32

Lindicu e atat de prost, incat pare un retardat pana si pe langa celalalt papagal basist cacatfinder. Mori de ras.
Lindic chiar nu pricepe doua boabe. Hahaha.

pathfinder 03-10-2013 - 16:35

@urbos
Bre Dobre tu nici macar n-ai sti ce sa faci cu un lindic daca ai vedea unul.
Asa ca las-o moale. Asa cum ii este starea naturala…
Stii tu la ce ma refer.

ValVerde 03-10-2013 - 17:03

Probabilitatea ca cometa aia sa aiba “agatate” niste organisme unicelulare in coada este egala (sau pe acolo) cu probabilitatea aparitiei vietii pe Terra.
Ce zici de asta???

===

🙂

Uite ce zic: aparitia vietii pe Terra este o probabilitate cu valoare 1, e deci o certitudine 🙂

Dar inteleg ce vrei sa spui: ca viata de pe Terra sa fi aparut DIN SPATIU, are aceeasi probabilitate cu coada cometei sa colcaie de virusi.

Nu cred ca se poate calcula, dar daca iei in consideratie ca viata din spatiu e numai o alternativa a aparitiei vietii pe Pamint, cred ca nu au acelasi ordin de marime.

ValVerde 03-10-2013 - 17:10

How pallid by comparison are the pretensions of superstition and pseudoscience; how important it is for us to pursue and understand science, that characteristically human endeavor.”

===

Asta ar trebui sa-i fie tradusa lui neacsum.

Restul citatului, exprimat plastic si cum nu se poate mai adevarat, ne arata de fapt cit de improbabila este propozitia pe care o comentam aici.

pathfinder 03-10-2013 - 17:56

@ValVerde
Eu am pus tot citatul.
Puteam sa ma opresc pe la jumatate, dar era pacat…

pathfinder 03-10-2013 - 18:04

@ValVerde
BTW, teoria asta a panspermiei a aparut tocmai ca urmare a faptului ca teoria aialalta (cu supa primordiala trasnita de fulgere) a dat chix. Chestie de probabilitati. Trebuiau sa se intample prea multe lucruri improbabile deodata.

Dupa aia s-au uitat astia mai bine cu telescoapele si surpriza!: galaxia e plina de building blocks ale vietii. Da plina!
Inclusiv in locuri in care nu te-ai astepta.

Si atunci au stat oamenii si s-au gandit si unii dintre ei au spus: bre e mai probabil ca viata sa fi venit aici adusa de o cometa/asteroid/bolovan decat sa se fi nascut aici.
Si asa a aparu teoria asta a panspermiei…

😉

ValVerde 03-10-2013 - 18:15

@pathfinder

„teoria aialalta (cu supa primordiala trasnita de fulgere) a dat chix.”

===

Simplifici si trivializezi. Nu a dat chix.
E adevarat ca nu s-a putut (inca) reproduce experimental procesul, si e normal si absolut stiintific sa se exploreze alte alternative.
Asa a aparut teroia „vietii voiajere”
Care este fara indoiala o teorie stiintifica, chiar daca „it’s a long shot”

Pentru ca aparitia vietii pe Pamint, din cosmos, nu face decit sa mute dilema „supei primordiale” in alt loc din spatiu, nicidecum sa o rezolve sau sa o descarteze.

pathfinder 03-10-2013 - 18:28

@ValVerde
Nu te contrazic aici.
Nu am imbratisat nici una din teorii.
Am prezentat-o pe cea amintita in articol.

Treaba sta cam asa: daca in anii/deceniile care urmeaza gasesc astia urme de viata pe Marte sau ajung sa foreze prin stratul de gheata de pe Europa si gasesc viata sau urme ale acesteia atunci e mai probabila panspermia.

Daca nu gasesc, atunci ramanem cu supa primordiala.

Altii raman la teoria creatiei…
Altii la cea cu omuletii verzi…

P.S. „Simplific si trivializez” pentru ca asta e situatia. Voiai sa-ti scriu o nuvela? Sau un roman?

ValVerde 03-10-2013 - 18:39

@pathfinder

Chiar daca gasesc urme de viata pe Marte, ramin aceleasi alternative ca aparitia vietii pe Pamint: transportata din afara, sau aparuta pe plan local, sau…altele…

Uite aici un articol interesant:
ttp://www.americanscientist.org/issues/pub/the-beginnings-of-life-on-earth/1

pathfinder 03-10-2013 - 18:58

🙂
Vezi ca io am zis si de Europa. Stiu io de ce…

Nimic de comentat referitor la articol.
Daca vrei, iti dau si eu lectura, de la ailalti. 🙂

Bottom line, intrebarea ta:
„De unde o scoateti pe asta cu virusii??”
si-a primit raspunsul. Si inca unul detaliat.

Acuma, ce ne facem daca in februarie-martie 2014 apare o noua pandemie? Nu ne strange Neacsu de gat? (bineinteles la figurat…)

CONGO 03-10-2013 - 19:14

este deja foarte clar ca avem nu numai un anti, caci a rasarit acest AntiCometa, zis si ValVerde

ValVerde 03-10-2013 - 20:50

„Acuma, ce ne facem daca in februarie-martie 2014 apare o noua pandemie? ”

===

Dati vina pe mine.
Asum responsabilitatea.

cititor 03-10-2013 - 11:54

Pavel Corut e mic copil pe langa dumneavoastra…
Si nu avea pretentia de a fi jurnalist.

neacsum 03-10-2013 - 14:20

Nu cred ca o sa apucati vremurile cand se va afla ca unele din cele scrise de Pavel Corut sunt mai reale decat credeti. Dar puteti spera. Iar ceea ce am scris eu aici nu sunt decat posibilitati, nu sunt date ca certe, poate o sa apucati sa vedeti cat de adevarat este sau nu ceea ce se spune , ar fi bine sa se infirme unele din ipoteze. Daca insa tineti capul in nisip, nu veţi vedea ce se intampla nici daca se intampla la fundul dumnevoastra. Eventual veti simti doar.

un golan 03-10-2013 - 14:32

intampla bini n am cu cini !!

un golan 03-10-2013 - 14:07

tu ai cerut voie societatii care produce aparatele de masurat tensiunea arteriala ” Omron ” sa folosesti numele asta ? sau esti si tu din aia care n au probleme cu drepturile de proprietate intelectuala ?

omron 03-10-2013 - 14:43

Neacsule, nu da cu bita in cei ce te critica. Umilinta si smerenia sunt calitati de baza pentru un jurnalist.

neacsum 03-10-2013 - 15:53

Nu dau cu bata, raspund doar. De ce eu as primi bate si bolovani in cap si nu am dreptul nici sa raspund_ Nu sunt IISUS . Sunt om nu sfant, am dreptul macar sa ma apar.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 03-10-2013 - 14:48

Batca, iarasi esti la butoane? Vezi cum mergi pe strada, s-ar putea sa fii halit de niste haidamaci cu bite de beizbol si sa stai pe la Urgenta vreo trei luni la : refacere! Iti vor trebui si niste interventii chirurgicale plastice pentru implanturi de nas, ochi, miini, picioare si alte subansamble. Pre le meriti!

Marius Bâtcă 03-10-2013 - 14:54

@ שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
Te ocupi personal sau apelezi la vedeta porno (daca intelegi la cine ma refer)?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 03-10-2013 - 14:59

Persona, personal. Citeva informatii din cv-ul lui moa: 2 metri si 12 centimetri inaltime, 123 kilograme, 14 ani culturism, haltere, kung fu (centura neagra). E bine sa te mai duci pe la preot inainte sa ma intilnesti!

Marius Bâtcă 03-10-2013 - 15:06

@ שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
Bine, bine. Sezi mumos si ia-ti medicamentele. Si vezi cum vorbesti cu mine. De aseara, poti sa-mi zici tata. Asa ca, putin respect!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 03-10-2013 - 15:09

Bine, taticule, o sa-mi arat gratitudinea pentru tine, aplicindu-ti un masaj de tip Nord Coreean, care se numeste in tara lor Chiundgm jung hmun, adica, tradus pe ferentareste : sora cu moartea!

Marius Bâtcă 03-10-2013 - 15:11

@ שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
Serios!? Si mai ce? Nu ne lasa asa. Detaliza, sa ma radem putin de tine!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 03-10-2013 - 15:14

Vrei detalii? Du-te pe youtube si tepuieste la „search” : Pig Slaughter, si vezi CAM ce te asteapta pe tine si pe colegii tai !

Marius Bâtcă 03-10-2013 - 15:19

@ שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
Slabut. Esti de grupa mica. De fapt, nici nu ma steptam la altceva din partea ta. Mai baga 14 ani de culturism si, poate, mai vorbim. 🙂

Antibasistul 03-10-2013 - 15:18

:)))

Antibasistul 03-10-2013 - 15:18

:)))

Antibasistul 03-10-2013 - 15:21

Basistii nu au creiere!

Antibasistul 03-10-2013 - 15:37

Pariez ca individul are 1,23 m., greutate 23 kg.!
Daca ar fi avut 2,12 m. ar fi fost omorit DEMULT de țiganii care au boala pe albii inalți!
Țiganii au omorit in Ungaria pe baschetbolistul ala roman inalt, Cozma.
Tot țiganii au omorit un roman campion la lupte, la Comanesti l-au injjunghiat in inima…!|

neacsum 03-10-2013 - 15:54

Felicitari Marius, sa iti traiasca!

neacsum 03-10-2013 - 16:01

Asta a luat+o pe urma lui Mircea Badea, ameninta ca bate pe toata lumea inclusiv pe Ponta si acuma plange si ii pupa picioarele lui Ponta de cand Antena 3 este trimisa in judecata. Ce sa ii faci, vobeste gura fara el.

Antibasistul 03-10-2013 - 16:21

Daca individul asta cu nume indescifrabil posteaza din SUA e fostul forumist de la Ziua, Calugarul care era foarte agresiv, la fel ca acum, a marturisit sa inainte de a fi lasat sa plece din Romania, pe timpul lui Ceausescu, a fost batut de multe ori de securisti, IN CAP PROBABIL, asa se explica sechelele!

urbos 03-10-2013 - 16:28

Necsulica, de ce esti tu prost si faci comparatii cretine cu Badea. In plus, mai mananci si cacat, ca Badea nu pupa picioarele lu Ponta. Nu mai zic ca ar trebui sa fii revoltat de ce se intampla, nu sa te bucuri ca dobitocu.

neacsum 03-10-2013 - 16:33

Urbos,
1.Mai urmareste emisiunile Antena 3 si mai vorbim Daca gasesti o singura emisiune care se mai leaga de Ponta, te rog sa imi spui, eventual imi dai linkul, sa inregistrey.
2. Badea inca nu il lauda pe Ponta , dar nici nu mai vrea sa il bata, „s-a linstit putin” doar, prietenii stiu de ce.
3. Nu ma bucur niciodata de raul nimanui cand eu scriam pe aici că se comit abuyuri vizavi de media deci si Antena 3, tu ma injurai, asa ca nu te mai da rotund, stai jos si respecta regulile chibitului.

Antibasistul 03-10-2013 - 16:36

Daca posteaza din Romania inseamna ca s-a intors de ceva timp, sluga la Basescu si Dan Diaconescu!

urbos 03-10-2013 - 16:44

Mai nea, se vede ce creier si mentalitate ai, din care nu poti scapa cu nici un chip. Dupa capu matale Badea trebuie sa-l injure pe Ponta, are, n-are motiv. Apoi e normal ca de cand se fac abuzurile demente ale regimului asupra Antenelor, alte subiecte sa paleasca.
Apoi tu spui cu gurita ta acuma, ca „inca nu-l lauda pe Ponta”, deci cum ramane cu linsul picioarelor? Deci ramane cum am zis io, spui cretinisme.
Lasa-o asa, nu-mi mai raspunde, ca precis te faci de ras.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-10-2013 - 17:46

Calugaru de odinioara este in contratimp,
De la STS a fost avansat cu a treia cizma, dupa scurgerile cu Nutzi ot Plescoi,
A schimbat kalimera ,a gasit o bresa intre vegetatiile Qiorpeckului si a revenit cu mai multe nickuri , inclusiv peacilea.Afost si la DanDanescu , cu diferire nicuri de tip slapi, iar acusica ,iarasi a pariat pe CAL MORTh, el fiind din Ploiesti , cu exx.nefasta farmacista ….

Antibasistul 03-10-2013 - 17:57

Recunosc țigane, nu m-as fi gindit ca rahatul Calugarul sa fi ajuns pe la STS, n-ar fi de mirare, e fost securist, n-asa?

jan dinu 03-10-2013 - 19:04

Sa-ti traiasca -Urmashu(a)…shi sa treaca de doua mii o suta … daca pamantul nu se usuca !
JD-USA

Antibasistul 03-10-2013 - 15:15

:))))

ValVerde 03-10-2013 - 15:25

Antibasistul are ochi !!! Si gura !!!
Vezi bai CONGO, nu e cum ziceai tu….

CONGO 03-10-2013 - 19:22

incearca sa ne invrajbeasca, asa fac basistii deghizati in verde de cand portocaliul s-a demodat
🙂

neacsum 03-10-2013 - 15:59

Mi se pare mie sau mai nou se pot incrimina si amenintarile in spatiu virtual, mai ales in paginile unui ziar. Atenţie asta cu litere imbarligate esti pasibil de plangere penala.

pathfinder 03-10-2013 - 16:03

Traducere Hebrew -> Romana:
שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ -> Sfbsfhs

Adica fix puliflix.

neacsum 03-10-2013 - 16:21

Asa il cheama cu adevarat? In sfarsit am aflat si eu, acuma stiu cum sa ma adresez respectivului.Sper sa nu fiu cenzurat, e id-ul pe care si l-a ales el, eu nu am nici o vina.

tomi 03-10-2013 - 18:31

@pathfinder ,ingramadirea DE LITERE SCRISE DE INDIVID NU INSEAMNA NIMIC, din cite inteleg eu omul nu are habar de ivrit, cred, nu sint sigur dar arunc si eu cu batzul in balta, tipul ce vrea sa para original a copiat un cuvint dintr-o carte de rugaciuni scrisa in ebraica veche, limba moarta, diferita complet de ivrit, folosita doar in carti vechi de rugaciuni, poate scrise in arameica, ebraica veche. Lasati-l inpace, in citeva zile va intelege ca-i gogoasa si mai sintem aici citiva care traim de doi trei douazeci treizeci de ani in Israel si nu ne poate tribla cu numele lui de alliens.

pathfinder 03-10-2013 - 19:03

Tomi,
Eu am procedat asa: am facut copy/paste cu treaba asta (שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ) si am bagat in google translate. La detected language mi-a aparut Hebrew. La traducere: Sfbsfhs.

Nu e nou, am mai avut contre cu el anul asta…

pathfinder 03-10-2013 - 19:10

Completare.
1. Prima lui postare a fost la 10-01-2013 @ 14:20.
2. Foarte probabil din PPDD (asta ar explica multe….) 😉

In mod foarte ciudat, postarea de mai sus a aparut la alt articol…
O fi un semn?

tomi 03-10-2013 - 23:27

@pathfinder, corect ai procedat dar in ivrit nu sint vocale doar consoane. Acum, poezia cu limba ivrit am trait-o pe propria mea piele si-mi blestemam zilele ca n-am avut altceva de facut decit sa vin aici si sa las Romania unde de bine de rau cunosteam un pic limba romana (asta a fost sa-ti descretesc fruntea). Deci poti cunoaste perfect alfabetul, poti sa ai dictionar si tot nu faci nimic. Eu vorbesc citeva limbi si in veci nu am crezut ca va fi asa de greu sa invat ivritul-bine acum deja pina si de gindit gindesc in ivrit-deci pe linga limba materna romana stiam ungureste, franceza si germana, si un pic engleza. Cind am inteles cum sta povestea cu ivritul eu si sotia ne-am prins limba cu clipsuri sa nu facem nod pe ea. Perioada de invatare a limbii este platita de stat pe 6 luni. Eu inca nu am intilnit imigrant sa fi reusit sa invete limba in acest timp. Cind am inteles ca din asta nu iese ciorba la 4 luni ne-am last de ulpan, si avind ocazia de a ma angaza ca inginer in proiectare in concernul AMCOR am facut treaba cea dura = am inceput sa lucrez in proiectare fare sa am habar de ivrit. Norocul este ca romani nu lipsesc in Israel, aveam in fabrica in care lucram cam 6-7 originari din Romania care ma ajutau mult. Apoi proiectarea este tot ca in Romania conform ISO.
Deci hai sa las autobiografia ca precis nu te va interesa, dar ce voiam sa spun,ivritul este ca o limba codificata, trebuie sa duci in paralel, vorbitul cu cititul, scrisul si logica.Acelasi cuvint poate reprezenta trei patru lucruri diferite, important e sa intelegi continutul propozitiei.
Vocalele ti le pui tu dupa cum interpretezi cuvintul. La incepatori ca sa fie totusi de ajutor, literele sint cu puncte, una doua sau trei, fiecare indreptindu-te la alta vocala. Normal ca ziarele, viata de zi cu zi, servici, filme nu se pun puncte, dar acum dupa atitia ani pot eu sa dau lectii de ivrit.
Revenind la acest idiot cu nume in litere ivrit, sa va fie clar, nu inseamna nimic-NIMIC, este un idiot care precis a copiat ceva de undeva sau pur si simplu a ales litere dupa culoare forma si temperatura mediului inconjurator. Acum individul precis se va lua de mine, dar zau ca-mi va face placere sa-l mazilesc, este un cretin.

pathfinder 04-10-2013 - 08:48

@Tomi
E interesanta si autobiografia.
Mai ales cand ai ce spune.

Ia sa-i intrebam pe astia din cuibusorul de nebuni (u/a/d/s) despre maretele lor realizari…
In afara de injurat nu cred ca pot mentiona ceva…

jan dinu 04-10-2013 - 09:04

Mai bine evreii pastrau limba latina a ocupantilor
shi se intelegeau azi mai repede shi bine ca
sefarzi cu dacii din Oltenia !!
JD-USA

tomi 05-10-2013 - 02:31

@pathfinder, hai sa-ti multumesc pentru cuvintele tale calde de om cu inima si suflet. Nu gasesc cuvinte cind dau de un om cu care se poate purta dialog. Pe viitor daca vrei povesti adevarate si ai vrea sa auzi ceva de pe aici de pe meleagurile mierii, pelinului, zaharului si al sarii, palmierilor si al nisipului, al pacii si al razboiului, al iubirii si al urii, al vietii si al mortii spune si sint la dispozitia ta, cu oameni ca tine sint prieten pe viata, amice!
Cei peste 20 de ani traiti aici sint fiecare zi un roman, nu a fost usor, nici acum nu este usor dar cine stie sa lupte invinge, daca sti ce pretentii ai de la viata le obtii, trebuie doar sa vrei. Sa ai numai bine in viata, amice

jan dinu 03-10-2013 - 17:55

— MERITUL — articolului domnului NEACSU este
evident pentru mine ca a amintit despre aceasta – COMETA –
recenzind din diverse publicatii situatia aceasta care este speculata
de multi expunind echilibrat concluzii fara a avea pretentia ca este
cel mai avizat autor in acest domeniu .
Sigur ,anonimii vin cu tot felul de critici indreptate asupra autorului
in special despre vederile lui din alte articole …shi din aceasta cauza
acestia … „fac pe draku’n patru ” de-al discredita !
NU uitati eu sunt pe aici …shi voi reactiona impartial demontind
rautatile acelora care au agenda perversitatii cauzei lor !….
JD-USA

ولي تقي 04-10-2013 - 09:38

Vezi de treaba!… Lasa vrajelile. Asta nu-i articol, ci numai o incercare de a aduna cateva accesari in plus pentru un website unde abunda amatorismele. Oricum, mi-am pierdut respectul pentru ofiterii superiori ai Armatei, indeosebi pentru coplonei.

Explicatiile date de autor sunt de tot de-a dreptul ilare: semantica frazelor denota faptul ca ai de-a face cu un amarastean, informatiile stiintifice sunt trase de par intr-o directie aiuristica, argumentele expuse in sprijin sunt de genul celor urzitate de elevii de clasa VI, iar lipsa de modestie a autorului e evidenta.

Nu stiu de ce scrii si sub acest pseudonim, ca mai mult de acuzi…

Stai pe-aci, dar stai singur, probabil in calitate de autor sau coator… de povesti SF. Apropos, cand se aminteste despre faptul ca Pamantul trece prin coada cometei, specialistii se refera la traiectul cometei inainte de a ajunge la periheliu si nu dupa. Ca dupa, nu e cazul intrucat cometa se indreapta intr-o alta directie, care nu are cu nimic de-a face cu „orbita scumpei noastre patrii”.

ciao 03-10-2013 - 21:37

Ison e o naveta spatiala dintr-un material rezistent la foc cu un invelis de granule antiincendiu, care este filmata din spate din primavera acestui an.

ولي تقي 04-10-2013 - 09:40

Un altro stupido …

ولي تقي 04-10-2013 - 10:11

In nava spatiala se afla Mahomed si cel mai mare profet musulman Isa ibn Maryam… Caiti-va! 🙂

pathfinder 04-10-2013 - 11:36

Care va sa zica Isa ibn Maryam e cel mai mare profet musulman? 😉
Nice one!

P.S. Da’ Mahomed ce-a fost? 😉

ولي تقي 04-10-2013 - 12:09

Mahomed a fost unu’, acolo, un bagator de seama… Da’, Isa ibn Maryam a fost cel mai tare din parcare, ca toata lumea crestina vorbeste despre el si spun unii, mai batuti in cap, ca urmeaza sa se intoarca. M-am inspirat din scrierile uneia, Andreea, care spune tuturor cum ca ar trebui sa se pocaiasca, ca cica vine … Capisci?

Ti-am raspuns ca-mi place de tine, altfel, iti dadeam cu flit… Si m-am gandint ca poate a venitt vremea sa inveti si tu de la unul mai invatat, asa ca mine (ca tot ne aflam pe site-ul unuia lipsit de modestie)… Daca nu te-am lamurit, sa-mi scrii negresit, ca am multe idei de-astea sglobii (a se lua numa’ semnificatie pozitiva a cuvantului!), in spiritul celor ce ni le furnizeaza cu deosebita generozitate domnu’ colonel, aci de fata… 🙂

pathfinder 04-10-2013 - 12:39

Hehehe.
Chiar daca m-ai lamurit, ideile alea zglobii ale tale pot fi folositoare! Tuturor!

Sper ca esti atent la IP.
La Intellectual Property ma refer….

Șelaru 04-10-2013 - 10:37

Cometa ISON adica SION

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult